Ajankohtaista

Alkeisbaletti kehittää kehonhallintaa ja toimii arjen vastapainona

Tammikuun lopulla alkavaa alkeisbalettikurssia luotsaa Suomen Kansallisoopperasta valmistunut Sanna Töyrylä. Sannan siipien suojassa sinun on turvallista aloittaa balettiharrastus myös aikuisiällä!

Aiempaa harrastustaustaa et Sannan alkeistunneilla tarvitse, ota mukaasi vain ripaus uteliaisuutta ja anna Sannan ohjauksen siivittää sinut baletin maailmaan. Kurssin aikana perehdyt lajin perusteisiin balettituntien rakenteen mukaisesti.

Tunneilla pääset Sannan opastuksella tutustumaan niin tanko- kuin lattiaosuuksiin kuin harjoittelemaan piruetteja ja hyppyjä. Lisäksi tunneilla venytellään ja kehitetään kehonhallintaa monipuolisesti.”Alkeisbalettikurssimme on suunnattu kenelle tahansa aikuiselle, joka on kiinnostunut baletista. Alkeista lähdetään liikkeelle, joten aikaisempaa taustaa ei tarvitse olla. Välttämättä mitään balettitossujakaan ei tarvitse hommata, vaan paljaat jalat tai sukat riittävät tälle kurssille”, liikunta-aktivaattori Maikki Prusila kertoo.

Baletti kehittää kehonhallintaa ja liikkuvuutta

Baletti on tunnetusti tiukka kehonhallintaa ja liikkuvuutta parantava treenimuoto. “Koko kehoa treenataan rauhalliseen tempoon, mutta erityisesti ryhti, liikkuvuus ja kehon linjaukset liikkeessä ovat avain asemassa tunneilla. Nämä ovat myös niitä tärkeitä syitä, joiden vuoksi kurssille kannattaa ehdottomasti osallistua. Baletti toimii myös hyvin vastapainona kaikelle muulle arjessa ja omassa liikkumisessa”, Maikki vinkkaa.

Jos olet haaveillut balettiharrastuksesta, mutta et ole aiemmin sitä rohkaistunut kokeilemaan, niin tule nyt! Alkeisbalettikurssi sopii loistavasti vaikkapa perheen yhteiseksi harrastukseksi esimerkiksi äidin ja tyttären kesken, sillä alkeisbaletti soveltuu 13-vuotiaille lajista kiinnostuneille.

Tule rohkeasti mukaan!

Alkeisbalettiryhmä kokoontuu aina keskiviikkoisin klo 17.30-19.00. Kokoontumiskertoja on yhteensä yhdeksän kevään aikana. Alkeisbalettikokonaisuuden hinta on 110€/hlö. Ilmoittaudu kurssille verkkokauppamme kautta. Alkeisbalettikurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 12 kpl.