Ajankohtaista

Elektronista urheilua Vierumäellä

ENCE eSports ja Vierumäki ovat järjestäneet yhteistyössä Suomen ensimmäisen elektronisen urheilun kesäleirin Vierumäellä 10.-14.7.2017. Leirille osallistuu 36 nuorta harrastajaa eri puolilta Suomea. Leirin peleinä toimivat Overwatch sekä Counter-Strike: Global Offensive, jotka ovat Suomessa suosittuja pelejä.

Valmentajina leirillä toimivat Juha ”aNGeldust” Kurppa, Samuli ”Elfi” Sihvonen sekä Joona ”natu” Leppänen. Valmentajat ovat Suomen elektronisen urheilun ammattilaisia, jotka ovat entisiä ammattipelaajia. Valmentajat levittävät tietotaitoaan nykyisin erilaisissa valmennustehtävissä sekä kommentaattoreina pelitapahtumissa. Elektronisen urheilun suosio on kasvanut viime vuosina ja junioritason toiminta on Suomessa suhteellisen uutta. Tavoitteena ENCE eSportsilla on lisätä elektronisen urheilun näkyvyyttä ja juniorityötä ja sitä kautta kasvattaa tulevaisuudessa ammattipelaajien lukumäärää.

Kesäleirin tavoitteena on antaa nuorille vinkkejä pelaamiseen sekä ohjeistusta tavoitteellisesta treenaamisesta, jota nuoret voivat toteuttaa myös kotona. On tärkeää ymmärtää treenaamisen oikea rytmittäminen ja kuinka lepo, ruoka ja muu tekeminen ovat tärkeää pelaamista harrastavalle. Olennaista on ymmärtää treenaamisen oikea määrä osana parempia pelisuorituksia.

Pelaaminen harrastuksena jakaa mielipiteitä, mutta leirin valmentajat vakuuttavat, että hyötyjä on monia. Lähes jokainen nuori pelaaja oppii puhumaan sujuvaa englantia, parantaa tiimityöskentely- ja johtajataitojaan pelatessaan. Lisäksi harrastajien visuaalinen hahmotuskyky on omaa luokkaansa. Näistä taidoista on nuorille tulevaisuudessa hyötyä.

Tapasimme leiriläiset Nyyrikki ”ZeRoz3r0” Kylmäsen ja Riku ”samo” Villikan lajiharjoituksen parista. ”Tosi kivaa on ollut. Leiriltä odotamme esimerkiksi tiimien välisiä turnauksia”, pojat kertovat. Vierumäen fasiliteetit tarjoavat leiriläisille kaiken tarvittavan ja erilaiset urheiluaktiviteetit tarjoavat mahdollisuuden myös muiden lajien harrastamiseen. Illalla pojat lähtevätkin muiden leiriläisten kanssa Vierumäen Flowparkiin.

Teksti: Laura Mämmelä