Ajankohtaista

Golffia, tennistä ja rentoilua – niistä on Jaren ja VilleGallen syysloma tehty

Vierumäen syyslomailijoiden joukossa näkyy tuttuja kasvoja. Superduo JVG:n Jare ja VilleGalle morjenstavat tottuneesti vastaantulijoita ja tsemppaavat hymy kasvoillaan nuoria tarttumaan rohkeasti Flowparkin haasteisiin. Niin kuin monet muutkin, Jare ja VilleGalle ovat tulleet viettämään ansaittua syyslomaa.

”Paikkahan on ihan turvoksissa”, huudahtaa Jare. ”No ei ihme, ainahan tänne on kiva tulla. Täällä on kaikki lähellä. Ja nyt viimeinkin pääsemme päättämään hyvin sujuneen golfkesän”, jatkaa Jare hymyillen. Kierroksia on kesän aikana tullut plakkariin Jarelle hieman yli kolmisenkymmentä, eikä Cooken viileä sivutuuli näytä lannistavan golfintoa tänäänkään.

Syksyisellä golfkentällä lämmitellessään kaksikko vaikuttaa rentoutuneelta. Mukana on muutama muukin ystävä, joiden kesken kentän herruudesta nyt pelataan. ”Kyllä meidän syyslomaan myös muutakin kuin golffia kuuluu”, VilleGalle jatkaa. ”Aamulla pelattiin jo tennistä. Sen jälkeen käytiin porukalla lounastamassa Kalliokammissa. Illalla sitten rentoudutaan”, VilleGalle summaa. “Aina kun ollaan täällä, laitetaan aivot narikkaan, ja sporttaillaan rennon ottein mahdollisimman paljon.”

Nuorten liikunta lähellä sydäntä

Liikunnallisuus on tällä kaksikolla verissä ja liikunnan puolesta he haluavat puhuakin. Erityisesti lasten ja nuorten liikuttaminen on heille tärkeää. ”Skidisti harmittaa lukea uutisista, että kouluikäisten lasten ja nuorten liikunnallisuus laskee koko ajan, tai että kaikilla ei ole edes mahdollisuutta harrastaa liikuntaa. Meillekin legendaarisia pihapelejä ei välttämättä enää osata pelata, saati että niiden pelaamiseen löytyisi aikaa tai ystäviä”, Jare mietiskelee. ”Harmittaa, että liikunnan ilo jää niin monelta kokematta”, Jare jatkaa.

On siis selvää, että kaksikon sydän sykkii sporttaamiselle ja he lupaavatkin jälleen ensi kesänä liikuttaa lapsia nimikkoleirillään Vierumäen maisemissa. ”Ollaan järjestetty JVG SportCamppia täällä jo useana kesänä, ja se on aina myynyt loppuun. Se on aivan mahtavaa. On aivan huikea fiilis sporttailla yhdessä lasten kanssa, viettää heidän kanssaan aikaa ja nähdä miten nuoret tutustuvat uusiin lajeihin ja mikä parasta, uusiin ystäviin”, VilleGalle toteaa ja jatkaa samaan hengenvetoon, ”ja onhan leiri muodostunut myös meillekin perinteeksi, joten eihän sitä voi enää lopettaa”. Lausahdus saa Jarenkin nyökyttelemään vieressä ja suupielet nousevat hymyyn. ”Kyllä sitä leiriviikkoa ihan itsekin odottaa innolla, se starttaa meidänkin kesän ja viikosta saadaan hyvä tsemppi ja hiki keikkalavoille. Mutta nuoret ovat parasta”, Jare päättää ytimekkäästi.

************

JVG SportCamp tulee taas

Superkaksikon luotsaama JVG SportCamp on lasten ja nuorten liikunnallinen kesäleiri Vierumäellä. Tulevana kesänä leiri järjestetään jo neljättä kertaa. Lähes sadasta nuoresta koostuvan leirin tavoitteena on tukea nuorten liikunnallista elämäntapaa, lajiharjoittelua sekä yhteisöllisyyttä ainutlaatuisissa olosuhteissa. Leireiltä nuoret saavat vinkkejä oman harjoittelun tehostamiseen, urheilijaksi kasvamiseen ja liikunnalliseen elämäntapaan – uusia ystäviä unohtamatta. JVG Sport Camp 2019 tulee myyntiin kevään aikana.