Ajankohtaista

Golfin European Touria Vierumäellä 2019?

Uuden kolmikannan neuvotteluissa innostunut tunnelma

Golfin haastajakiertueen Vierumäki Finnish Challengen viimekesäinen onnistuminen on pantu merkille eurooppalaisissa golfpiireissä. Tähtäintä ollaan nyt rohkeasti asettamassa Euroopan pääkiertueelle asti.

Suomen osakilpailun promoottorina toimiva golfjohtaja Jan Ruoho.

Suomen osakilpailun promoottorina toimiva golfjohtaja Jan Ruoho Vierumäeltä kertoo, että toissa viikolla pelatun BMW PGA Champioshipin yhteydessä käytyjen keskustelujen jälkeen pääkiertuetason kilpailun järjestäminen ei ole enää pelkkä unelma, vaan realistinen mahdollisuus.

”Haastajakiertueeseen verrattuna kulubudjettiin täytyy pääkiertueella laittaa nolla lisää, mutta palkintopotti voisi tämän hetken tunnelmien valossa olla mitä tahansa noin miljoonan ja kahden ja puolen miljoonan välillä. Emme säiky tavoitteen asettamista mahdollisimman korkealle.”

Miten yhtälö on mahdollinen?

Vierumäki ei vastaisi tapahtumasta yksin, vaan vetoapuaan olisivat antamassa myös Mikko Ilosen manageritoimisto Sportyard sekä kiertuetta laajentamaan mielivä PGA European Tour.

”Tämä on suuri mahdollisuus Suomelle ja suomalaiselle golfille”, Ilosen manageri Robert Whitlock toteaa tyytyväisenä. ”Olemme innoissamme mahdollisuudesta valjastaa oma osaamisemme Vierumäen ja European Tourin käyttöön.”

Sportyardilla on asiakkaidensa välityksellä hyvät suhteet lukuisiin merkittäviin brändeihin ja runsaasti kokemusta yhteistyöstä niiden kanssa.

Jan Ruoho uskoo, että uudetkin kotimaiset yhteistyökumppanit saadaan kiinnostumaan näkyyvyydestä hyvässä seurassa ja mahdollisuudesta olla mukana tekemässä kotimaista golf- ja urheiluhistoriaa. Suomessa ei toistaiseksi ole järjestetty ainuttakaan European Tourin osakilpailua.

”Tuntuu hienolta, että Mikko Ilonen on antanut hankkeelle tukensa. Sportyardilla on vakaa usko siihen, että muitakin ammattilaisia saadaan yhteisen hankkeen taakse.”

European Touria on neuvotteluissa edustanut Fredrik Lindgren, joka vastaa kiertueen osakilpailuista Pohjoismaissa.

”Olemme kesän 2016 jälkeen vakuuttuneita siitä, että Vierumäki Finnish Challenge on menestys myös 2017 ja 2018. On hienoa, että Vierumäki on nyt Sportyardin ja Mikko Ilosen tuella tähtäämässä European Tourin isännäksi. Uuden jalansijan saaminen on tärkeää golfin suosion ja näkyvyyden lisäämiseksi, minkä lisäksi Suomen golfhuiput ansaitsevat mahdollisuuden esiintyä kotiyleisön edessä. Annamme hankkeelle täyden tukemme ja teemme voitavamme tehdäksemme unelmasta totta.”

Vierumäelle kilpailuisännyys merkitsisi lähtemätöntä jälkeä suomalaisen golfin historiassa ja samalla runsasta näkyvyyttä niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.

”Suomeen on lähivuosille suunnitteilla vain harvoja kansainvälisiä urheilutapahtumia. European Tourin osakilpailu olisi millä tahansa mittapuulla tapaus suomalaisessa urheilussa, jälleen yksi osoitus suomalaisesta osaamisesta myös ulospäin.”

Lisätietoa: 

Jan Ruoho
toimitusjohtaja – Managing Director
Promoottori – Promoter
Vierumäki Golf Oy / Vierumäki Golf Club Oy
Kaskelantie 10, 19120 Vierumäki
gsm + 358 (0) 10 5777 400

Robert Whitlockrobert.whitlock@sportyard.com

Fredrik LindgrenFLindgren@europeantour.com