Ajankohtaista

Golfin superviikko käynnistyy

Vierumäki Finnish Challengen kilpailuviikko tarjoaa nähtävää ja koettavaa jo harjoituspäivistä lähtien. Omaa peliään kehittämään mieliville huippupelaajien seuraaminen harjoituskentällä voi olla jopa paras tapa oppia uutta. Golfin superviikon tapahtumia voit seurata maksutta koko kisaviikon ajan. Tervetuloa seuraamaan golfkauden päätapahtumaa!

Mukana kotimaisia ja kansainvälisiä kärkinimiä

Vierumäki Finnish Challenge kokoaa yhteen 156 golfpelaajaa kotimaasta ja ulkomailta. Suomalaispelaajista katseet kiinnittyvät alkukauden näyttöjen perusteella ennen kaikkea erinomaisen peli- ja tulosvireen löytäneeseen Tapio Pulkkaseen ja nousukuntoiseen Oliver Lindelliin. Kotimaisista pelaajista silmällä kannattaa pitää myös Lauri Ruuskaa, Mikael Salmista sekä Roope Kakkoa. Amatöörit, Ruuska ja Salminen ovat Vierumäellä mukana villin kortin turvin Golfliiton ja PGA:n kanssa yhdessä sovittujen kategorioiden mukaisesti. Villillä kortilla suomalaisista pääsevät kilpailemaan myös Juha RuponenPatrick RoosNiclas HellbergAntti AhokasLinus VäisänenTeemu BakkerTuomas SalminenJanne KaskeErik Myllymäki ja Peter Erofejeff.

Tapio Pulkkanen

Golfliiton päätöksellä kisaan osallistuvat myös amatöörit Matias HonkalaSami Välimäki ja Talissa lyöntipelin SM-kisoissa lähellä voittoa ollut Antti-Jussi Lintunen. Tervetuloa kannustamaan nuori kolmikko vahvaan esitykseen kotiyleisön edessä.

Kansainvälisistä nimistä Vierumäelle odotetaan ainakin Road to Oman -rankingin kärkisijoilla majailevia Ryan EvansiaJoel SjöholmiaJames HeathiaGarrick Porteousia ja Pedro Oriolia. Viime kesänä Vierumäellä kakkostilaa jakaneista pelaajista mukana on kaksi, Scott Henry ja Darius van Driel.

Kisan osallistujalista päivittyy päivä päivältä ja sen täydentymistä voit seurata täällä täältä.

Ohjelmaa moneen makuun

Vierumäki Finnish Challenge pelataan torstaista sunnuntaihin 3.–6.8. Koko viikko maanantaista alkaen on kuitenkin varattu kilpailutapahtumalle, ja esimerkiksi kesiviikkona yhteislähdöllä pelattava ProAm kisa tarjoaa jännitystä ja seurattavaa golfin ystäville. Vierumäki Finnish Challenge pyörähtää käyntiin täydellä teholla torstaina, jolloin 156 pelaajaa starttaavat kisaan aamu- ja iltapäivälähdöissä.

Hyvät paikat kisan seuraamiseen löytyvät 1. ja 10. tiiltä, jotka toimivat aamu- ja iltapäivälähtöjen startteina. Lisäksi hyviä katselupaikkoja löytyy kentältä useasta kohtaa esimerkiksi rei’iltä 7. ja 15., jossa katsojat voivat jännittää mahdollista Hole in Onea. Seitsemännellä reiällä ensimmäisen ”ässän” tehneelle on luvassa Vierumäen lomamökki, 15. reiällä puolestaan upea Audi Q5.

Mahdollista Hole in One:a voi jännittää muun muassa 7. tiillä.

Kisan lomassa kannattaa tutustua myös Vierumäen liikunta- ja ravintolatarjontaan. Esimerkiksi Golf Paviljongin terassilta näkee kentälle hyvin, samoin yhdeksännen reiän tuntumassa sijaitsevan 9 Minutes Break Barin alueelta. Kentän välittömästä läheisyydestä löytyy lisäksi Scandic Vierumäki -hotelli Resort & Kitchen -ravintoloineen ja Sport Bareineen. Golfin ohessa voi vaikkapa viedä koko perheen viettämään elämysrikkaita hetkiä seikkailuhuvipuisto Flowparkiin. Lisäksi muun muassa suppauspisteeltä, ohjatuista liikuntatunneista, Day Spasta, uimahallista tai yleisöluistelusta löytyy kivaa kesätekemistä golfin lomaan.

Challenge Tourin kilpailujohto haluaa järjestää kilpailun aikana lyöntinäytöksen, jossa kiertueen ammattilaiset pääsevät esittelemään osaamistaan. Toistaiseksi vahvistamaton ajankohta on perjantai.

Driving rangella on mahdollisuus myös mailatestaukseen. Wilson Golfin asiantuntijat ovat paikalla kertomassa Wilson Staff -tuoteperheen uutuuksista. Kannattaa tutustua myös Golf Paviljongin pop up -myyntiin. Torstaina ja perjantaina esillä Evnroll-putterit ja BigMax-tuotteet kello 11–15. Torstaina paikalla myös Jokereiden KHL-joukkueen edustuspelaajia kello 14.00–14.30.

Lahti Region tarjoilee infopisteellään ajantasaista tietoa Päijät-Hämeen matkailu- ja tapahtumatarjonnasta, Lahden seudusta asuinpaikkana sekä bisnesmahdollisuuksista lukuisilla eri aloilla.

Kisaviikon alustava ohjelma

Ohjelman täydentymistä voit seurata täällä.

Maanantai 31.7.
Harjoituspäivä

Tiistai 1.8.
Harjoituspäivä

Keskiviikko 2.8.
Harjoituspäivä
Pro-Am-kilpailu. Aamu- ja iltapäivälähdöt.

Torstai 3.8.
Ensimmäinen kilpailukierros.
Aamun lähdöt 7.30 alkaen, iltapäivälähdöt 12.30–. Lähdöt kahdelta tiiltä (1, ja 10.).
Mukana 156 pelaajaa.

Perjantai 4.8.
Toinen kilpailukierros.
Aamun lähdöt 7.30 alkaen, iltapäivälähdöt 12.30–. Lähdöt kahdelta tiiltä (1, ja 10.).
Mukana 156 pelaajaa.

Lauantai 5.8.
Kolmas kilpailukierros.
Lähdöt riippuvat cutin selvittäneiden pelaajien määrästä sekä sääennusteesta. Seuraa uutisointia.
Mukana 60 kahdella ensimmäiselle kierroksella parhaan tuloksen tehnyttä pelaajaa (myös 60:tta tilaa jakavat).

Sunnuntai 6.8.
Neljäs kilpailukierros.
Lähdöt riippuvat cutin selvittäneiden pelaajien määrästä sekä sääennusteesta. Seuraa uutisointia.
Tasatilanteen sattuessa uusinta pelataan sudden death -menetelmällä (18., 18., 1., 18)
Kilpailun päätteeksi palkintojenjako.

Oheisohjelmaa

  • Wilson Golfin demopiste Cooke Coursen harjoitusalueella.
  • Evnroll-putterit ja BigMax-tuotteet esittelyssä Golf Paviljongilla torstaina ja perjantaina klo 11–15.
  • Jokereiden KHL-joukkueen edustuspelaajia tavattavissa torstaina klo 14.00–14.30 Golf Paviljongilla.
  • Lahti Regionin infopiste
  • Golf Paviljongin pop up -myynti
  • Challenge Tourin pelaajien lyöntinäytös, alustavasti perjantaina.

Seuraa somessa

Tarjoamme monipuoliset ja elämykselliset puitteet kilpailun seuraamiseen jo harjoituspäivistä lähtien. Jos muut kiireet estävät saapumisen paikalle jokaisena kilpailupäivänä, tapahtumia voi seurata myös sosiaalisesta mediasta (facebook ja #VierumakiCT) ja sekä kilpailusivustolta.

Lähtölistojen täydentymistä voit seurata täällä. Samoin lähtöajat löydät täältä niiden päivityttyä (klikkaa välilehteä tee times).

Teksti: Janne Tarmio, Liisa Lehtonen