Ajankohtaista

Haku Vierumäen uuteen jalkapalloakatemiaan on nyt auki!

Julkaistu 10.11.2020

HAKU UUTEEN AKATEMIAAN ALKAA 10.11.2020!

Vierumäen jalkapalloakatemian pilottivaihe käynnistyi kesäkuussa 2020. Kokonaisuutta johtaa Vierumäen henkilökuntaan kuuluva opettaja ja valmentaja Jere Vasarainen. Mitä jalkapalloakatemia tarjoaa?

– Erotumme omalla toimintatavalla. Panostamme urheilijaksi kasvamiseen. Päivässä on 24 tuntia käytössä. Jos harjoittelet joukkueen kanssa pari tuntia, niin ne loput 22 tuntia ratkaisevat, Vasarainen kertoo.

– Haluamme auttaa nuoria ymmärtämään, miten paljon unelman eteen pitää tehdä töitä. Ei sitten tarvitse jossitella, jos tavoitteet jäävät saavuttamatta. Haluamme vaikuttaa kokonaisvaltaisesti ihmiseen. Täältä saa paljon muutakin käteen kuin testitulokset ja hyvää ruokaa.

”Rohkaisemme pelaajia etsimään tietoa”

Vierumäen jalkapalloakatemiassa syvennytään aiheisiin, joihin ei välttämättä ehditä tai osata panostaa seurojen kiireisessä arjessa. Ensimmäisessä pilottivaiheessa oli mukana FC Lahden 2005- ja 2006-syntyneet pojat.

– Tuntuu väärältä, jos annamme nuorten elää puolivalheellista unelmaa lajissa, jossa kilpailu on maailman kovin. Emme voi luoda kuplaa, harhakuvaa, että harjoitellaan 3-4 kertaa viikossa ja saavutetaan unelma.

– Haluamme kasvattaa ajattelevia urheilijoita. Uskomme, että tietoisuuden kasvattaminen vaikuttaa jalkapalloilijan kehittymiseen kokonaisvaltaisesti. Rohkaisemme pelaajia etsimään tietoa, ajattelemaan, miksi asioita tehdään.

Vierumäen jalkapalloakatemia koostuu kaudella 2021 viidestä kahden päivän lähijaksosta ja etäopiskelusta. Kokonaisuus kestää aina yhden kauden. Tavoitteena on vahvistaa pelaajien tietoisuutta kyvyistään, herättää heitä ajattelemaan, korostaa Vasarainen.

– Haluamme antaa aikaa oppimiselle. Luomme ympäristön niille, jotka haluavat opiskella jalkapalloa. Tarjotaan mahdollisuus kuulla ja oppia. Alalle kuin alalle pitää opiskella, koen, ettei pelkkä jalkapallon lajiharjoittelu ole riittävä tae unelmansa saavuttamiseksi. Ammattijalkapalloilijaksi ei voi kehittyä, jos istuu koulussa kahdeksan tuntia ja harrastaa jalkapalloa siinä sivussa. Jos sitoutuu akatemiamme toimintaan, on suuri mahdollisuus kehittyä.

– Tavoitteemme on kehittää pelaajaa passiivisesta kuuntelijasta aktiiviseksi tiedon etsijäksi ja omatoimiseksi tekijäksi.

Ammattitaitoinen kouluttajatiimi

Vasarainen, 39, heräsi vaatimustasoon, laadulliseen tekemiseen ja harjoittelumäärään, kun kävi vierailulla Valioliigajoukkue Chelsean akatemiassa. Hän on entinen kakkosdivaritason jalkapalloilija, ja koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Hän on käynyt Uefa A -koulutuksen ja opiskellut valmentajan ammattitutkinnon.

Porissa kasvanut Vasarainen on pohtinut syvällisesti, miksi ei koskaan yltänyt jalkapalloilijana kansainväliselle huipulle, vaikka halua ja kykyäkin riitti.

– Chelseassa ymmärsin, mitä on päivä, viikko ja vuosi huippujalkapallossa. Tätä vastaan yritämme Suomessa kilpailla. Vierumäellä olen saanut 13 vuoden työuran aikana käsityksen ja ymmärryksen maajoukkuetason mentoreilta ja liikunta-alan ammattilaisilta huippu-urheilusta.

Mukana kouluttajatiimissä on myös Lontoossa viisi vuotta jalkapallokirjeenvaihtajana toiminut valmentaja Eero Laurila sekä vierailevia huippumentoreita. Eero aloitti jalkapallovalmentajana vuonna 2001 ja hänellä on pitkänlinjan kokemus ja näkemyksiä valmentamisesta.

– Halusin mukaan kovan luokan mentorit. Eerolla on kansainvälistä kokemusta ja hän ymmärtää, mikä työmäärä vaaditaan kansainväliselle huipulle. Hän ei elä suomalaisessa kuplassa.

– Tiimimme kuuluu myös urheiluopistomme ammattitaitoisia kouluttajia ja opettajia. Tuemme toisiamme. Se on tiimimme vahvuus.

Lue lisää ja täytä hakulomake täällä