Ajankohtaista

Ikimuistoiset kiekkoleirit

Kesän aikana Vierumäellä järjestettiin huimat seitsemän Finnhockey School –kiekkoleiriä, joista jokainen leiri oli viiden päivän mittainen. Leirit tarjosivat lapsille paljon liikuntaa, hyvää ruokaa, uusia kavereita ja mahtavia kokemuksia. Lue jutustamme, mitä kiekkoleirit pitivät sisällään ja millaista muistoja kesän leiristä jäi ohjaaja Jonne Saarikolle.

Yhteen leiriin sisältyi kahdeksan jääharjoitusta. Jääharjoitteiden keskeisin tavoite oli kehittää lasten pelikäsitystä sekä lajitaitoja erilaisia pienaluepelejä pelaamalla. Peleissä lapset saivat paljon toistoja ja onnistumisen kokemuksia. Toki jäällä tehtiin paljon muutakin, esimerkiksi terän käyttöä ja luistelua harjoiteltiin perusleireillä paljon. Leirien viimeinen päivä oli aina pelipäivä, jossa pelattiin leirin mestaruudesta.

Lasten liikuntamäärä oli jokaisen viikon aikana korkea, sillä jääharjoittelun päälle leireihin sisältyi monipuolisesti niin oheisharjoitteita kuin muutakin liikuntaa. Oheisharjoitteissa pelattiin paljon erilaisia pelejä, kuten jalkapalloa, pesäpalloa, käsipalloa, salibandyä, ultimatea, tennistä, koripalloa sekä katulätkää. Lajit vaihtelivat leirikohtaisesti. Pelien kautta tavoitteena oli pitää hauskaa ja parantaa pelikäsitystä, joka näkyisi myös jäällä. Oheisharjoitteluun kuului myös lajiharjoitteita, kuten puukuula- ja laukomisharjoitteita. Muuta liikuntaa leireillä olivat seikkailuhuvipuisto Flowpark, leiriolympialaiset sekä tossulätkäturnaus. Flowparkissa lapset pääsivät haastamaan itseään kiipeilemällä puissa. Leiriolympialaisissa ratkottiin eri lajien perusteella leiriolympialaisten voittaja, joka palkittiin leirin lopussa. Tossulätkäturnauksessa taas kisattiin katulätkän leirimestaruudesta.

Liikunnan lisäksi leirillä oli rennompia aktiviteettejä. Joka leirillä oli yhtenä iltana letturanta sekä rantasauna. Letturannassa oli mahdollisuus uida ja paistaa lettuja itse. Rantasaunalla saunottiin, uitiin ja paistettiin makkaraa. Tämänkaltaisissa rennoissa illoissa ryhmän yhteishenki nousi usein aivan uudelle tasolle.

Vierumäellä Suomen Urheiluopiston mainioiden liikuntamahdollisuuksien siivittämänä lapset ovat saaneet kokea upeita elämyksen tunteita niin jäällä kuin jään ulkopuolella, jotka pysyvät mielessä monta vuotta eteenpäin. Varsinkin viimeisen leirin osalta kohtaaminen muutaman Leijona-pelaajan kanssa oli varmasti monelle ikimuistoinen.

Tulkaahan myös ensi vuonna Finnhockey School-leirille kehittymään jääkiekkoilijana! Lisäksi sinulla on taas loistava mahdollisuus saada monta uutta ystävää leiriltä ja paljon mielettömiä kokemuksia. Tervetuloa!

Terveisin Jonne Saarikko, yksi leirin ohjaajista 🙂