Ajankohtaista

Jan Ruoho on Vuoden golfjohtaja 2016

Suomen golfjohtajat ry, FGMA, on vuodesta 2009 lähtien nimennyt keskuudestaan Vuoden golfjohtajan. Vuonna 2016 tunnustuksen saa Vierumäen golfyhtiöiden toimitusjohtaja Jan Ruoho. Saaja julkistettiin yhdistyksen syysseminaarissa 24.11.

Valintaa vauhditti useiden kollegojen allekirjoittama aloite, jossa painotettiin ennen kaikkea Ruohon onnistunutta ponnistelua elokuisen Vierumäki Finnish Challengen aikaansaamiseksi. Valitsijoiden perusteluissa muistutettiin myös Ruohon osoittamasta auliudesta tietotaidon jakamiseen ja vertaistuen antamiseen kollegoille.

Liikunnanohjaajaksi Vierumäeltä vuonna 1996 valmistunut Ruoho on äskettäin täydentänyt koulutustaan eMBA-tutkinnolla. Hän on aiemmin vaikuttanut myös FGMA:n hallituksessa ja ollut mukana golfjohtajakoulutuksen rakentamisessa ja järjestämisessä.

Tulikasteensa golfjohtajana Ruoho sai 1990-luvun lopulla kriisivuosiaan eläneessä Sea Golf Rönnäsissä. Heikompaa asetelma olisi voinut hirvittää, mutta Ruoho otti haasteen vastaan.

”Jos työntekoa pelkää, niin on parempi jäädä kotiin”, Ruoho kommentoi myöhemmin.

Ongelmayhteisön kurssin kääntäminen sai muutkin tahot kiinnostumaan. Vierumäelle Ruoho rekrytoitiin 2006. Takana on pian yhteensä 20 vuotta golfyhteisöjen ohjaksissa.

FGMA on golfyhteisöjen toimitus- ja toiminnanjohtajien henkilöyhdistys, verkosto joka auttaa jäseniään ammatillisessa kehittymisessä suomalaisen golftoimialan parhaaksi. Avoin tiedonkulku takaa parhaiden käytäntöjen leviämisen ympäri Suomen.

”FGMA oli tärkeä tukiverkosto varsinkin uran alussa”, Ruoho sanoo ja kiittää kollegoja saamastaan tunnustuksesta.

”Ilmapiiri yhdistyksessä on aina positiivinen. Monista jäsenistä on tullut tosi hyviä kavereita.”

Paikastaan aiemmin palkittujen rinnalla Ruoho sanoo olevansa ylpeä.

”Olen päässyt hyvään seuraan.”

Ruoho on syntynyt Porissa ja ponnistanut maailmalle naapurikunta Luvian kautta. Se nostaa pilkkeen silmäkulmaan.

”Meitä porilaisiahan on jo jonoksi asti. Kukahan on seuraava?”

Pori on tuttu myös kahdelle edelliselle Vuoden golfjohtajalle. Ville Tuovinen on toiminut pitkään Porissa, ja Hyvinkäällä työskentelevä Mika Nieminen on kotoisin Porista.

Tähän mennessä palkitut:

2009 Esa Meriläinen
2010 Jaakko Tuominen
2011 Jari Koivusalo
2012 Rauno Pusa
2013 Staffan Tuomolin
2014 Mika Nieminen
2015 Ville Tuovinen
2016 Jan Ruoho

Lisätiedot: 

Jan Ruoho
toimitusjohtaja
Vierumäki Golf Oy / Vierumäki Golf Club Oy
puh. 010 5777 400