Ajankohtaista

Juhannustaikoja à la Vierumäki

Juhannuksen taiat liittyvät tiiviisti kansanperinteeseen ja usein taikoja tehtiin hyvän naimaonnen ja paremman tulevaisuuden toivossa. Me Vierumäellä muotoiltiin juhannustaikoja hieman uuteen uskoon, mitäpä siis, jos kokeilisit näitä taikoja à la Vierumäki? 😉

 • Katsottaessa kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näkee tulevan puolison.
  *Katsottaessa kirkkaaseen Valkjärveen juhannusaaton iltana, mieluiten alasti, saat selville pahimman vastustajasi hartaasti harrastamassasi liikuntalajissa.
 • Kun juoksee alasti saunasta tullessaan juhannusyönä ruisvainion ojia, niin yhdeksännessä ojassa tulee sulhanen vastaan.
  *Kun juoksee juhannusyönä ilman rihman kiertämää pitkin Cooken golfkenttää, tulee yhdeksännellä reiällä vastaan tuleva puoliso.
 • Hyvän naimaonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella niityllä.
  *Onnellisen avioliiton ja joukkueellisen mukuloita saa, kun juhannusyönä kierittelee vasta sadetetulla jalkapallokentällä.
 • Kun juhannusaattoyöksi panee sitomattoman vihdan tyynynsä alle, näkee tulevan puolisonsa yöllä sitovan sen.
  *Kun juhannusaattoyöksi pistää ruosteiset hokkarit tyynynsä alle, näkee enneunen seuraavan vuoden Suomi-Ruotsi ottelun lopputuloksesta. Veikkaus vetämään siis!
 • Kun juhannussaunan jälkeen heittää saunavastan saunan katolle, niin siitä suunnasta, mihin vastan pää (puinen osa) osoittaa, tulee heittäjälle sulhanen.
  *Kun keskiyön golfkilpailun jälkeen heittää golfmailan tuskastuneena lähimpään jorpakkoon, saa vastaansa kiukkuisen kenttämestarin.
 • Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen pellon kolmeen kertaan alastomana, niin kolmannella kerralla tulee sitten se tuleva elämänkumppani vastaan.
  *Kun juhannusyönä suppailee kolme kertaa Valkjärven ympäri ja tekee kolme eskimokäännöstä, voi nähdä Valkjärven merenneidon.
 • Tulevasta sulhosta voi uneksia myös vasemman jalan sukka väärin päin jalassa.
  *Tulevasta puolisosta voi uneksia myös sitomalla lenkkitossut umpisolmuun yön ajaksi.
 • Juhannusaattona pitää virsikirja kädessä juosta seitsemän kertaa myötäpäivään pihan suurimman kiven ympärillä. Kun kivelle juhannusyönä palaa, näkee tulevan sulhasensa.
  *Juhannusaattona pitää Teemu Selänteen elämänkerta kädessä juosta jäähalli ympäri seitsemän kertaa myötäpäivään. Kun hallille juhannusyönä palaa näkee tulevan pakkiparinsa.
 • Jos juhannusyönä kerää seitsemän kukkaa ja ylittää seitsemän aitaa ja nukkuu kukat tyynyn alla, niin unessa näkee tulevan puolison.
  *Jos juhannusyönä kerää seitsemän tennispalloa, ja ylittää seitsemän tenniskenttää ja nukkuu pallot tyynyn alla, on juhannustennisturnauksen voitto taattu!

Riemullista juhannusta!