Ajankohtaista

Kansainväliset jääkiekkojoukkueet leireilevät Vierumäellä

Vierumäki isännöi kansainvälisiä jääkiekon harjoitusleirejä heinä-elokuussa. Leirejä Vierumäellä pitävät muun muassa Venäjän toiseksi korkeinta sarjaa pelaava Kunlun Red Star Heilongjiang, Jokerit sekä Erkka Westerlundin valmennuksessa oleva Salavat Julajev Ufa. Erinomaiset harjoittelumahdollisuudet sekä Vierumäen jääkiekko-osaaminen houkuttelevat kiekkojoukkueita ympäri maailmaa.

Vierumäki toimii tänä kesänä useiden kansainvälisten jääkiekkojoukkueiden harjoitus- ja leiripaikkana heinä-elokuussa. Heinäkuun alussa kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) ja Vierumäen yhteistyössä toteutettu Hockey Development Camp kokosi yhteen 360 pelaajaa, huoltajaa ja toimihenkilöä yli 50 eri maasta. Leirillä harjoittelivat vuonna 2002 syntyneet pojat.

Vierumäellä leireilee Venäjän toiseksi korkeinta sarjaa (VHL) pelaava Kunlun Red Star Heilongjiang. Joukkueen päävalmentajana toimii Alexei Tertyshny. Kunlun Red Star Heilongjiang leireilee Vierumäellä 2.8. saakka.

Helsinkiläisseura Jokerit valmistautuu neljänteen KHL kauteensa niin ikään Vierumäellä. Läntistä konferenssia pelaava ja Jukka Jalosen valmennuksessa oleva suomalaisjoukkue leireilee Vierumäen maisemissa heinäkuun lopusta elokuun alkuun.

KHL:n kärkijoukkue Salavat Julajev Ufa saapui päävalmentaja Erkka Westerlundin johdolla Vierumäelle heinäkuun puolivälissä. Salavat Julajev Ufan joukkueen kokoonpanossa on tällä hetkellä suomalaiset hyökkääjät Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen. Joukkueen odotukset seuraavalle kaudelle ovat korkeat.

Julajev Ufan päävalmentaja Erkka Westerlund kehuu Vierumäen harjoitusolosuhteita. ”Missään maailmalla ei ole tällaisia fasiliteettejä kuin täällä. Tämä paikka tarjoaa kaiken mitä joukkueet harjoitusleireiltään kaipaavat – treeniä, ruokaa ja lepoa. Vierumäen jääkiekko-osaaminen, treenimahdollisuudet ja kompakti harjoitusympäristö ovat asioita, jotka houkuttelevat kansainvälisiä joukkueita tänne. Täällä on hyvä kasvattaa yhteishenkeä”.

Westerlundin vieraaksi saapuu myöhemmin myös seuran toimitusjohtaja, joka tutustuu Vierumäen harjoitusolosuhteisiin sekä kiekko-osaamiseen. Westerlundin mukaan valmennuksen tavoitteena on viedä suomalaista valmennusmentaliteettia sekä suomalaisen jääkiekon toimintamalleja perinteitä kunnioittavaan venäläiseen kiekkokulttuuriin. ”Harjoittelu Vierumäen olosuhteissa antaa täten erinomaisen pohjan ensi kauteen. Joukkueemme tavoitteena on saada aikaan hyvä tulos ja mahdollistaa suomalaisen kiekkokulttuurin läpimeno Venäjällä”, Westerlund jatkaa. Julajev Ufa leireilee 28.7. Vierumeällä saakka.

Leijonien kotipesään Vierumäelle saapuvat myös Suomen miesten U18- ja U20-maajoukkueet. 22.7. alkavan ottelu- ja testileirin päätteeksi Leijonat nimeävät joukkueen USA:n Plymouthin kansainväliseen alle 20-vuotiaiden turnaukseen. Vierumäellä Nuoret Leijonat pelaavat kaksi harjoitusottelua Tšekin U20-maajoukkuetta vastaan. Ottelut pelataan Vierumäen jäähallissa maanantaina 24.7. ja tiistaina 25.7. klo 18.30 alkaen.

Suomen naisten maajoukkueen olympiavalmistautuminen jatkuu niin ikään Vierumäellä jää- ja otteluleirillä 24.7.-3.8. Leirille osallistuu 26 pelaajaa, kolme maalivahtia, kahdeksan puolustajaa sekä viisitoista hyökkääjää.

Kansainvälistä maajoukkueväriä Tšekin ja Suomen ohella edustavat myös Italian U15- ja U16-joukkueet, jotka saapuvat harjoitusleirille 25.7.-7.8.

Teksti: Laura Mämmelä