Tee varaus

Ajankohtaista

Liikuntahallinnon kansainvälinen pilottikoulutus käynnistyi Vierumäellä

Euroopassa on yli 700 000 liikuntahallinnon organisaatiota, joissa työskentelee yli 1,5 miljoonaa päätoimista työntekijää. Yli 35 miljoonaa eurooppalaista toimii vapaaehtoistehtävissä urheiluseuroissa ja liikuntajärjestöissä.

Haasteet eri maissa ovat kuitenkin yhteisiä ja päätoimisten sekä vapaaehtoisten toimijoiden täydennyskoulutus on merkittävässä roolissa.

Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä on parhaillaan käynnissä koulutus, jossa luodaan uutta koulutuspalvelua mm. vapaaehtoisten johtamiseen. Mukana on 50 liikunnan ammattilaista 18 maasta ja viikon mittainen intensiivinen koulutusjakso päättyy lauantaina 9.9.2017.  Suomen urheiluopisto on ollut vahva liikuntajohtamisen koulutuksen edelläkävijä jo 80- luvulta saakka, joten pilottikoulutus sopii erinomaisesti Vierumäen kansainväliseen ja monipuoliseen oppimisympäristöön.

Koulutuksen järjestää EOSE (European Observatoire of Sport and Employment) yhdessä Suomen Urheiluopiston kanssa.  Täydennyskoulutusta on kehitetty kokeneiden eurooppalaisten toimijoiden yhteistyöverkostossa, jossa on ollut edustus työnantajajärjestöistä sekä oppilaitoksista.  Koulutukseen haki 80 eurooppalaista liikunnan ammattilaista, joista 40 valittiin mukaan.  Osallistujilla on myös erinomainen mahdollisuus verkostoitua ja ideoida uutta yhteistyötä. Lisätietoja www.S2A-sport.eu.

EOSE organisaation pääsihteeri Aurelien Favre on myös paikalla myös koko viikon.  Kouluttajana toimivat Kirstie Simpson Chesterin Yliopistosta ja Stephen Robson, Leeds Beckett Yliopistosta, Marieke Audenaede Hollannin liikunta-alan työnantajajärjestöstä ( WOS) , Vilma Cingiene Mykolas Romeris Yliopistosta Liettuasta, Maviej Szymonski Euroopan Tennisliitosta sekä S2A-projektityöntekijä Jorma Mäkipää Suomen Urheiluopistolta.

Lisätietoja
Mairit Pellinen
puh 0400 941 559
mairit.pellinen@haaga-helia.fi

International coordinator, EOSE board member
Suomen Urheiluopisto / Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu
www.haaga-helia.fi
www.vierumaki.fi
www.eose.org