Ajankohtaista

Liikuntaneuvojakoulutusta nyt myös Turussa

 

Vierumäellä toimiva Suomen Urheiluopisto ja Turun ammatti-instituutti järjestävät yhteistyössä liikuntaneuvojakoulutuksen ylioppilastaustaisille opiskelijoille. Kahden koulutuskeskuksen välistä yhteistyökoulutusta ei ole Suomessa aiemmin toteutettu.

Koulutuksen vastuullisena järjestäjänä toimii Suomen Urheiluopisto, jossa myös aloituspaikat sijaitsevat.

– Turun alueella on ollut tarvetta tämän alan ihmisille ja koulutukselle, joten tämän tyyppinen kokeilu syntyi ihan työelämän tarpeista, Suomen Urheiluopiston rehtori Jukka Leivo kertoo.

Yhteistyöllä on tarkoitus tuoda lisäarvoa opiskelijoille, kun sekä liikunta-ala että sosiaali- ja terveysala yhdistyvät. Opiskelijoiden tutkintorakenteeseen saadaan siten enemmän valinnaisuutta.

Opetusta järjestetään sekä Turussa että Vierumäellä, jossa opiskelijat viettävät opiskelujen aikana useita viikon mittaisia lähijaksoja. Turussa keskitytään enemmän työntekoon.

– Opiskelijat työskentelevät jo ensimmäisestä viikosta lähtien kaksi päivää viikossa Turun alueen liikunta-alan työnantajilla. Ammatillisen koulutuksen tutkintouudistuksen mukaisesti koulutuksessa pitäisi toteutua työelämälähtöisyys, joustavuus ja valinnaisuus, joten tällaiseen kumppanuuteen lähdettiin, Leivo sanoo.

Turun ammatti-instituutti tarjoaa opiskelijoiden käyttöön kattavan työpaikkaverkoston, jonka kautta työpaikkoja voi hakea. Työllistymisnäkymät ovat tämän alan koulutuksessa hyvät.

– Sanoisin, että kaikki opiskelijat, jotka ovat suorittaneet työssäoppimisen, tulevat saamaan töitä, Turun ammatti-instituutin koulutuspäällikkö Kalle Ojanen kertoo.

Elokuussa 2016 käynnistyvään ryhmään otetaan 20 ylioppilastaustaista opiskelijaa. Koulutuksen kokonaiskesto on kaksi vuotta.

Koulutukseen haetaan toisen asteen yhteishaun yhteydessä 23.2.–15.3.2016. Koulutuksen löydät sivustolta www.opintopolku.fi seuraavalla haulla:
Oppilaitos: Suomen Urheiluopisto
Tutkinto: liikunnanohjauksen perustutkinto
Peruskoulutus: lukio ja/tai ylioppilastutkinto
Paikkakunta: Turku