Ajankohtaista

LOP on valmennuskurssi liikunta-alalle

Liikunnanohjauksen peruskurssi eli LOP antaa yleiskuvan liikunta-alasta erityisesti liikunnanohjauksen näkökulmasta sekä hyvät valmiudet hakeutua alan opintoihin. LOP on kattava valmennuskurssi liikunta-alalle, joka soveltuu esiintymis- ja ohjaustaidon kehittämiseen, oman tietotaidon lisäämiseen ja liikunnalliseen elämäntapaan totuttautumiseen. Haku on nyt avoinna – hae sinäkin!

Miksi LOP?

Millaista on opiskelu LOP:lla ja miksi kurssille kannattaa hakea? Kurssin vastuuopettaja Hannele Kaperi kertoo hymyillen, ”kuvittele tilanne, jossa juuri sinä löydät oman paikkasi. Kuulut ryhmään, jossa sinulla ja ryhmäläisilläsi on samat mielenkiinnon kohteet, harrastukset ja elämäntapa. Puhutte samaa kieltä, ajattelette samalla tavalla, opiskelette ja treenaatte huippuolosuhteissa sekä asutte järven rannalla lähellä Suomen kauneinta luontoa. Kaikkea tätä voit löytää liikunnanohjauksen peruskurssilta, LOP:lta. Elinikäisiä ystäviä, kipinän opiskeluun liikunta-alalta, opetusta taitojesi kehittämiseen, ohjausta ja tukea oman polkusi löytämiseen liikunta-alalta. Sitä on LOP ja siksi sinne kannattaa hakea.”

LOP-kurssilaisten yhteishenki on luja.

LOP-kurssilla opettajina toimii laaja-alainen joukko liikunta-alan huippuosaajia. ”Oppimisympäristönämme on Suomen urheiluopiston mahtava kampus sekä erilaisten työelämäprojektien kautta tulevat liikunta-alan yritykset, järjestöt ja muut toimijat lähiseudulla, joissa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan käytännössä oppimiaan taitoja”, Hannele kertoo. “Opetuksessa toteutamme ainutlaatuista Vierumäen pedagogiikka, joka tiivistyy yhdessä tekemiseen sekä yhdessä oppimiseen, ja jonka keskiössä on opiskelija. Kurssi on ponnahduslauta alan jatko-opintoihin tai suoraan työelämään – sinä valitset suunnan”, Hannele jatkaa.

LOP TOP 5

Katso Hannelen TOP 5-lista, miksi LOP-kurssille kannattaa hakea ja miten sinäkin voit tehdä liikunnasta itsellesi ammatin! Tätä kaikkea LOP on!

  1. Monipuolinen opetussuunnitelma n. 570 oppituntia – täyttä tietoa liikunta-alasta!
  2. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen oppimisympäristö kampusalueineen ja lukuisine harjoittelumahdollisuuksineen. Vierumäki on Suomen Olympiakomitean virallinen harjoittelukeskus.
  3. Huippuopettajat, joilla on ammennettavanaan laaja-alainen liikunta-alan kokemus. Tämä näkyy ja toteutuu kurssin opetussisällöissä.
  4. Vierumäen mahtavat opiskelijaedut, joihin kuuluu muun muassa liikuntatilojen (esim. kuntosali, uimahalli, liikuntatilat ja välineet) käyttömahdollisuus. Kurssin aikana voit myös suorittaa muun muassa urheiluopistojen kuntosaliohjauksen peruskoulutuksen, SUH:n Uimaopettajakoulutuksen, golfin green cardin sekä saat pääsykoevalmennusta liikunta-alan koulutuksiin ja seuraaviin hakuihin. Mikä mahdollisuus!
  5. Tutustuminen työelämään oppimisprojektien kautta. Harjoittelua ja osaamisen kartoittamista käytännössä!

Haku on avoinna

Haku liikunnanohjauksen peruskurssille on nyt avoinna. Kurssille haetaan liikunta-alasta kiinnostuneita, omien liikunta- ja liikunnanohjaustaitojen kehittämisestä motivoituneita nuoria ja aikuisia. Omasta liikunta-, urheilu- tai ohjauskokemuksesta on hyötyä, mutta tärkeintä on tahto oppia ja innostua liikuntaan ja hyvinvointiin liittyvistä asioista. Hakuaika päättyy 5.8.2018.

Lue lisää opiskelijoiden kurssikokemuksista ja opiskeluista Vierumäen kampuksella täältä.