Ajankohtaista

Miksi yläkoululeiritykselle haetaan?

Panu Autio pelaa ammatikseen futsalia. Tämän lisäksi mies on tuttu näky Vierumäellä, sillä hän valmentaa futsalin yläkoululeirityksillä nuoria.

Futsalin lukuvuoden 2018-2019 haku päättyy ihan pian, 31.8.2018. Mutta miksi nuoret haluavat mukaan yläkoululeirityksille? Mitä leirityksillä opitaan?

Huippu-urheilijan elämään opettelua ja tiivistä harjoittelua

Panu Autio, miksi nuoren kannattaa hakea mukaan yläkoululeiritykselle?

“Toimintaan kannattaa hakea, jos on innostunut futsalista ja haluaa kehittää itseään pelaajana sekä ihmisenä. Leireillä saa ainutlaatuisen mahdollisuuden opetella huippu-urheilijan elämää ja elää kuin ammattifutsalista muutaman päivän ajan huippuolosuhteissa. Lajiharjoitusten ja videosessioiden aikana syvennytään futsalin teknis-taktisiin yksityiskohtiin. Lisäksi leirillä pyritään tietysti nauttimaan pelaamisesta mahollisimman paljon”, kuvaa Autio leiritysten sisältöä.

Kentän ulkopuolella tapahtuva arki on avainasemassa

Millaista elämää huippu-urheilija sitten viettää?

“Huippu-urheilijan arjen tulee tukea kentällä tapahtuvaa toimintaa. Ilman arjenhallintaa ei treenikään luista. Yläkoululeirityksillä opetellaankin huippu-urheilijalle tärkeitä elämänhallinnan taitoja, sillä niiden omaksuminen on tärkeää oppia ajoissa. Ravinnon ja unen merkitys on ensiarvoisen tärkeää, lisäksi yläkoululeirityksillä opetellaan kehonhuoltoa. Kun palaset kentän ulkopuolella ovat oikeassa asennossa luistaa peli myös kentällä”, kertoo Autio.

Samanhenkisten nuorten keskuudessa treenaaminen on hedelmällistä

Nuoret ovat kertoneet parhaiksi asioiksi yläkoululeirityksillä uudet ja vanhat kaverit sekä oman lajin intensiiviset harjoitusmahdollisuudet. “Treeni luistaa parhaiten silloin, kun on kivaa. Laji ja sen parissa elävät tavoitteet huippu-urheilusta yhdistävät nuoria ja leirityksillä on aina hyvä henki. Kun kaikilla on samansuuntaisia tavoitteita, treeneistäkin saadaan paljon irti. Näen yläkoululeirityksillä paljon lupaavia nuoria, siksi valmentaminen onkin niin antoisaa”, tiivistää Autio yläkoululeiritysten tunnelmia.

Lue lisää yläkoululeirityksistä.