Ajankohtaista

Missä Vierumäellä voi syödä?

Vierumäen laajat liikuntamahdollisuudet lienevät monelle tuttuja. Saamme kuitenkin ajoittain kyselyitä asiakkailta, että missä sitä Vierumäellä puolestaan kannattaa syödä? Tekisi mieli vastata, että missä vain, mutta vastaus on aika laveanlainen. Ehkäpä siis esittelen tästä vaihtoehtoja, jonka jälkeen voit tehdä informoidun päätöksen.

Ja hei, kun pääset jutun loppuun asti, niin siellä olisi aika hyvä ehdotus, jos ruokapaikan valinta käy liian vaikeaksi. Aina kannattaakin valita kaikki, olisikohan tästä peräti motoksi?

Resort & Kitchen

Vierumäki Resort Hotellilla sijaitseva Resort & Kitchen on hyvä paikka nauttia vaikkapa aamupalaa, lounasta tai illallista. Ruoka tarjoillaan buffetpöydästä, joten se on kätevää ja helppoa santsit sallittuja!

Resort & Kitchenissä on usein erilaisia teemaillallisia. Tällä hetkellä perjantaisin istutaan italialaiseen pöytään Buffet Bella Italian seuraan. Kesälauantaisin nautitaan puolestaan lähiruokaa Vellamo-maakuntabuffetin myötä. Tutustu Resort & Kitchenin ajankohtaisiin teemaillallisiin täältä.


Hotelliaamupala on paras aamupala.

Grill à la carte

Grill à la carten listalta löydät herkullista ruokaa ja laadukkaan valikoiman ruoan kanssa sopivia viinejä. Miten maistuisi vaikka paahdettu lohifilee kukkakaalipyreellä, omena-fenkolisalaatilla ja tilli-hollandaisekastikkeella tai härän sisäfilepihvi kermaisella pippurikastikkeella ja paahdetuilla puikulaperunoilla? Tutustu Grill à la carten menuun tarkemmin täältä.

Ravintola Grill à la carten uutuus on Pizzalauta. Laudalle on katettu 3 pizzaa, joten siitä riittää halutessaan kaverillekin. Pizza numero 1 on poroa ja punasipulia, pizza numero 2 palvia ja juustoja ja kolmas on villi kortti eli oma valinta! Pizza on tietysti hyvää (aina), mutta tässä piilee myös ehdottoman hieno Instagram-kuvan paikka. Vinkki on täysin ilmainen, saa siis hyödyntää tai olla hyödyntämättä!

Grill-ravintolan löydät Vierumäki Resort Hotellista ravintola Resort & Kitchenin vierestä.


Se kuuluisa Pizzalauta ihka elävänä. 

Sport Bar

Sport Bar sijaitsee kaiken keskellä, Vierumäki Resort Hotellin aulassa. Sport Bar on erittäin viihtyisä niin kesällä kuin talvellakin. Näin kesällä suosittelemme nauttimaan erityisesti ison ulkoterassin tarjoamasta auringonpaisteesta! Isolta ruudulta katsellaan sitten urheilusuorituksia, miksikäs muuten paikan nimi olisi Sport Bar. Täältä pääset tarkastamaan kanavavalikoiman.

Sport Barin listalta löytyy takuuvarmoja pubiruokia, kuten nachoja, talon burgeria, ribsejä, pizzaa ja muuta yhtä herkullista.


Saako jo syödä?

Sport Barista saa myös superkätevää mökkipizzaa! Eli tilaa tiskiltä pizzat mukaan ja nauti ne mökillä, matkaeväänä tai vaikka rannalla huikopalana. Nämä on namia!

Ja muuten, mitäpä olisi Sport Bar ilman Happy Houria! Happy Hour -etuihin kuuluu hanatuotteita, kuohuvaa, Lapin kultaa, nachoja ja siipiä. No, näet ne ihan tästä alta:

Golf Paviljonki

Golf Paviljongin ulkoterassin maisemat Cooken vihreälle golfkentälle kesäauringon paistaessa, täällä kelpaa syödä! Golf Paviljonki paistattelee auringossa Vierumäki Resort Hotellin takana. Sunnuntaihin 12.8. asti Cookella kisataan sopivasti Vierumäki Finnish Challenge -kilpailua, joten ruoan ja urheilun voi yhdistää kovin kätevästi.

Kisaviikon aikana sunnuntaihin 12.8. asti Golf Paviljongilta saa lounasta joka päivä tunnin tavallista pidempään eli klo 11-16. Buffet-lounaspöytään on katettu salaattipöytä, kaksi lämmintä vaihtoehtoa sekä kahvi tai tee pikkumakean kera.

Golf Paviljongin à la carte -listalta löytyy niin ikään burgereita, lisäksi myös salaatteja ja pastaa. À la carten aukioloajat elävät myös kisaviikolla hieman arjesta poikkevaa elämää, poikkeusaukioloajat näet Golf Paviljongin sivulta.

Lauantaina 11.8. vietetään kesän viimeistä Jam & Grill -iltaa Golf Paviljongilla. Nimensä mukaisesti tarjolla on herkullista grilliruokaa sekä ihanaa livemusiikkia. Kesän viimeistä jamia tahdittaa trubaduuri Vesa Virtanen. Jos et ole vielä Jam & Grill -iltaa kokenut, on tämä tänä kesänä viimeinen tilaisuutesi. On se sitä toki Jam & Grill -konkareillekin, no, tulkaa paikalle niin tiedätte miksi nämä ovat vuodesta toiseen asiakkaidemme lemppareita!


Asiakkaidemme ikisuosikki, jamien ja grilliruoan yhdistelmä. Voittaja-ainesta.

Wanha Sali

Ravintola Wanha Sali on nimensä mukaisesti vanha, sillä sen 1930-luvulta lähtöisin olevat tilukset ovat Museoviraston suojelemia. Tiesitkö, että Wanha Sali on entinen voimistelusali ja se on toiminut historiansa aikana sotasairaalan tiloina. Nyt varmaan ajattelet, että saakohan sieltä sitä ruokaa edes? Toki! Historian lisäksi Wanha Sali tarjoilee lämminruokabuffetia ja salaattipöytää lounaalla ja päivällisellä sekä ihanaa aamupalaa. Eli istu vain pöytään!

Wanha Sali sijaitsee Kaskelan rakennuksen 2. kerroksessa.

Greeni Kauppa & Kahvila

Ei pelkkä kauppa, eikä pelkkä kahvila vaan molempia ja vähän enemmän! Greenistä löydät salaattibuffetin, josta saat myös salaatit näppärästi mukaan. Myös keittolounasta on tarjolla, katso keittolounaslista. Greeni Kauppa & Kahvilassa Vierumäkihallilla on myös ihana kesäterassi, joten voit nauttia lounaasi ulkona auringossa. Psst. vieressä on jäätelökioski, josta saat kesän ikisuosikkia eli jäätelöä tietenkin! Jäätelökioski on auki säävarauksella seuraavasti:

4.6.-12.8.
ma-su klo 11-18 (säävaraus)

18.8.-2.9.
la-su klo 11-18 (säävaraus)


Jäätelökesän ei tarvitse loppua, lisätään vain ääkkösiä perään. Jäätelökesääää..

Greeni Kauppa & Kahvilasta saat salaatin ja keiton lisäksi täytettyjä leipiä, pullaa ja muita leivonnaisia sekä virvokkeita. Kaupan puolelta löydät myös kaikkea muuta mielenkiintoista, kuten Vierumäki-tuotteita ja vaikkapa mökkilomalle tarpeellista pientavaraa.

Tahkon kahvila

Täytettyjä leipiä, leivonnaisia, virvokkeita, karkkia ja muuta pientä naposteltavaa. Tahkon kahvilan edessä on kesäinen terassi, jossa eväät voi nauttia. Voimme kokemuksesta kertoa, että koko käytävällä leijailevan tuoreen pullan tuoksua on toisinaan vaikea ohittaa. Jos olet muuten rantaan kävelemässä, nappaa ihmeessä Tahkon kahvilasta mukaasi virvokkeet, sehän on aivan matkan varrella uimahallin rakennuksessa!

Break Bar -kahvilat

Break Bar -kahvilat sijaitsevat golfkentillä, näkymät ovat ainakin siis ihanan vihreät! Poikkea vaikka mökillä ollessasi kahvittelemaan Break Bar -kahvilaan. 7 Minutes Break Barin löydät Classic-kentältä ja 9 Minutes Break Barin Cooke-kentältä.

Cookella sijaitsevalla Break Barilla on muuten aika hyvä katsella meneillään olevaa golfin kotimaista päätapahtumaa. Kuulimme, että muutkin kuin vannoutuneet golffarit ovat innostuneet paikan päälle kisoja katsomaan. Golf onkin hurjasti mielenkiintoisempaa katsoa vierestä kuin television välityksellä. Ja hei, meillähän on levähdyspaikkoja kentän ympärys täys, täällä on kivaa!

Beer & Burger

Tämä onkin spessujuttu. Oletko ikinä yhdistänyt golfin, kaljan ja burgerin? No entäs, oletko tehnyt sen keskellä golfkenttää? Nyt se on ihan mahdollista, sillä sunnuntaihin 12.8. asti Cooke-kisakentällä 13. ja 16. väylän välissä on pystyssä Beer & Burger -alue! Paikalla burgereita tekemässä on Kusmikun ruokarekka, nam nam! On muuten hyviä burgereita, testattu on!

Vaikeintahan syömisessä tunnetusti on vain valinta siitä, missä sen tekee. Valintaa ei onneksi tarvitse tehdä, jos kokeilee kaikkea, yksinkertaista matikkaa! Viikonlopun aikana ehdit hyvin testata kaikki Vierumäen ruokapaikat, otatko haasteen siis vastaan?