Ajankohtaista

Motivoituneet LOP-kurssilaiset satsaavat tulevaisuuteen

Vierumäki Areenan peilisalista kuuluu rytmikäs musiikki. Sen lomasta erottuu Suomen Urheiluopiston opettaja Hannele Kaperin kannustava ääni. Käynnissä on liikunnanohjauksen peruskurssin eli LOP-kurssin tanssitunti. Peilisalissa opetellaan koreografiaa.

Liikunnanohjauksen peruskurssilla annetaan yleiskuvaa liikunta-alasta sekä valmiuksia hakeutua alan opintoihin esimerkiksi Suomen Urheiluopistolle. Kurssilla kehitetään esiintymis- ja ohjaustaitoja, omaa tietotaitoa ja liikunnallista elämäntapaa. Kurssilla opittuja taitoja on mahdollista hyödyntää harrastuksissa tai valmennus- ja ohjaustyössä.

Kysyin Hannele Kaperilta, mitkä ovat Vierumäen LOP-kurssin kolme parasta asiaa. “Ehdottomasti toimintaympäristö, ainutlaatuinen Vierumäki-pedagogiikka ja todella ammattitaitoiset opettajat, ohjaajat ja valmentajat!”


Suomen Urheiluopiston opettaja Hannele Kaperi.

LOP-kurssilta valmiudet työelämään

LOP-kurssi järjestetään Suomen Urheiluopistolla kaksi kertaa vuodessa.  Kaperin mielestä liikunnanohjauksen peruskurssi toimii hyvänä ponnahduslautana liikunta-alan opintoihin. Toki kurssilta saa hyvät valmiudet jo lähteä myös työelämään. Esimerkiksi kurssilla on mahdollisuus suorittaa SUH:in uimaopettajan pätevyys ja kuntosaliohjaaja-kurssi.

“Loppilaiset ovat poikkeuksellisen motivoituneita opiskelijoita, koska tavallaan tämä on kurssi, johon he panostavat taloudellisesti ja varaavat neljä kuukautta aikaa tulla Urheiluopistolle. Heillä on hyvä motivaatio ja yleisesti ottaen hyvä tahtotila saada kaikki irti tästä kurssista”, pohtii Kaperi.

Haaveena liikunta-alan opinnot

Opiskelijat Kiia, Maria ja Heli juttelivat hiukan omista opiskelumotiiveistaan ja tunnelmistaan.

“Tarkoitus olisi päästä liikunnanopettajaksi liikuntatieteelliseen. Tämä kurssi on hyvä, että pääsee näkemään onko liikunta oma juttu ja toimii samalla hyvänä valmennuskurssina”, totesi Kiia.

“Haluan Haaga-Helian ammattikorkeakouluun opiskelemaan liikunnanohjaajaksi”, kertoi Heli.

“En päässyt kouluun ja halusin kuitenkin opiskella. Tämä tuntui oikealta paikalta, missä saa tehdä todella urheilullisia juttuja ja on myös oikeasti opiskelua”, vastasi Maria. Hänkin uumoili opiskeluille jatkoa Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa.

Vanhojen taitojen verestämistä ja uusien oppimista

Opiskelijat keskustelivat venytellessään siitä mitä ovat oppineet. Vanhoja taitoja on saatu takaisin, on opittu, ettei mokaaminen ole maailman pahin juttu, joka päivä oivaltaa uutta, joukkuelajeista on saatu tietoa, hyvistä harjoittelupaikoista on tullut tuttuja, on löydetty omia kehityskohteita ja lajitietous on parantunut. Lisäksi on huomattu, miten paljon liikunnanohjaus vaatii taitoa tai mitä enemmän lajeista oppii, sitä enemmän niistä on alkanut pitämään. Opiskelijaryhmässä on paljon erilaista osaamista ja opiskelijat oppivat myös toisiltaan.

“Tässä porukassa kaikki on kivaa”, kannusti Maria. “Ympäristö on tosi hyvä, ei tarvitse miettiä, mitä tänään haluaisi tehdä.”

Seuraava LOP-kurssi alkaa 7.1.2019. Haku kurssille päättyy 7.12. Tule mukaan!