Ajankohtaista

Opiskele liikuntaneuvojaksi Vierumäellä – saat monipuolisen pohjan työuralle ja nautit kampuselämän helppoudesta

Liikunnanohjauksen perustutkinto on houkutteleva vaihtoehto monelle peruskoulun, lukion tai ammattikoulun päättäjälle, joka haluaa monipuolisen pohjan liikuntauralleen. Kaksi–kolmevuotiseen koulutusohjelmaan voi hakea joko yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Tänä vuonna yhteishaku päättyy 7.4.2021.

Liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT) on toisen asteen ammatillinen perustutkinto, joka valmistaa ammattiin ja antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin.

Orimattilasta kotoisin oleva opiskelija Eevi Westman, 21, kertoo, miksi hän päätyi hakeutumaan liikunnanohjauksen perustutkinnolle:

“Valmistumalla liikuntaneuvojaksi Vierumäeltä saan hyvän pohjan tuleviin koulutuksiin, halusin sitten edetä AMK- tai yliopisto-opintoihin. Pystyn myös sitten tekemään opintojen ohella alan töitä, kun on jo ammatti valmiina.”

Kymmenen vuotta koripalloa pelannut Eevi kertoo, että opinnot ovat myös avanneet silmät täysin uusille mahdollisuuksille liikunta-alalla.

“Ollaan opittu koulussa jo niin paljon pelkästään muutaman kuukauden aikana. Minua on alkanut kiinnostaa esimerkiksi palvelutuotanto: nykyään voikin monipuolisesti yhdistää kaupallista ja liikunta-alaa. Yrittäjyys ja elämysliikunta ovat kasvavia trendejä.”

Eevi iloitsee, että aiemmin tähtäimessä ollut Jyväskylän yliopiston liikunnanopettajakoulutus on saanut rinnalleen myös muita vaihtoehtoja. Liikunnanohjauksen perustutkinto on hänen mielestään vahva pohja mille tahansa koulutuspolulle.

“Suosittelen tätä koulutusta ihan kaikille, jotka haluavat kouluttautua liikunnan alalla. Koulutuksesta saa loistavan pohjan hakea mihin tahansa jatko-opintoihin: meillä on nuorten lisäksi ryhmissä myös vanhempia alanvaihtajia.”

 

Eevi Westman, 21, opiskelee Vierumäellä liikuntaneuvojaksi.

Maksuton majoitus ja ruokailu sekä loistavat urheilumahdollisuudet

Liikunnanohjauksen perustutkinto poikkeaa monesta muusta koulutuksesta siten, että se tarjoaa myös mutkattoman kampuselämän. Opiskelijoilla on oikeus maksuttomaan majoitukseen ja ruokailuihin lähiopiskelupäivinä. Vierumäen kattavat liikuntatilat ja -maastot tarjoavat loistavat puitteet lähes minkä tahansa lajin harrastamiselle.

“Majoitumme 2–3 hengen huoneissa ja koulun puolesta saamme aamupalan, lounaan ja päivällisen. Lisäksi Vierumäen liikuntatilat ja monipuoliset olosuhteet ovat käytössämme maksutta tai alennettuun hintaan”, iloitsee Eevi.

Liikuntaneuvojakoulutukseen kuuluu pakollisina tutkinnon osina liikunnan ohjaaminen ja liikuntaneuvojana toimiminen. Näiden osien suorittamisen jälkeen opiskelija valitsee liikunnan palvelutuotannon, valmennus- ja seuratoiminnan tai terveyttä edistävän liikuntaneuvonnan osaamisalan.

 

Eevi suorittaa ensimmäistä työelämäjaksoaan koulutussopimuksella kuntosalilla.

 

Työelämävalmiuksia kehitetään koulutuksen aikana työelämässä oppimisen jaksoilla. Eevi aloitti opintonsa syksyllä 2020 ja suorittaa nyt ensimmäistä työelämäjaksoaan koulutussopimuksella kuntosalilla.

“Seuraavaksi pääsen ohjaamaan ryhmäliikuntatunteja. Olen aina ollut todella liikunnallinen ja haluan oppia motivoimaan muitakin löytämään liikunnan ilon. Vierumäen koulutuksen avulla uskon saavani eväitä siihen, miten voin lähteä rakentamaan omaa ohjaustyyliäni.”

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae koulutukseen täältä.

Yhteishaku peruskoulu- ja ylioppilastaustaisille hakijoille 23.2.–7.4.2021 

Jatkuva haku ammatillisen tutkinnon aiemmin suorittaneille 30.4.2021 asti

Tutustu koulutusesitteeseen tästä 👇🏼