Ajankohtaista

Päijänteen ympäriajo Vierumäellä 21.-22.3.2020 - PERUTTU

Legendaarinen endurokilpailu, Päijänteen ympäriajo, on peruttu koronavirusepidemian takia.

Seuraava eli 85. Päijänteen ympäriajo oli tarkoitus ajaa 21.-22.3.2020. Torstaina hallituksen linjaamien ohjeiden myötä kilpailu on päätetty perua. Lisätietoja tästä.

 

Legendaarinen Päijänteen ympäriajo eli Päitsi ajetaan jälleen 21.-22.3.2020.  Tarjolla saattaa olla taas lumiset ja haastavat olosuhteet niin Suomen huippukuskeille kuin sinnikkäille harrastajille, joille kaksipäiväinen Päitsi on kuin pyhiinvaellus. Vierumäki toimii jälleen Päitsin kisakeskuksena, ja alueelle odotetaan noin 300-400 vierasta.

Jos haluat nauttia aidosta Päitsi-tunnelmasta paikan päällä Vierumäellä, niin tsekkaa verkkokaupastamme vapaat majoitusvaihtoehdot pian! (Klikkaa oikeasta laidasta vaaleansinistä palkkia “varaa majoitus”)

Päitsillä kilpaillaan SM-luokissa A ja B sekä kansallisissa C, V-40, V-50. V-60 ja V-70-luokissa. Viime talvena lanseerattu kansainvälinen Päitsi Trophy -reitti tarjoaa taas ulkomaalaisillekin mahdollisuuden maistaa suurta suomalaista seikkailua. Päitsi Trophyssa ovat mukana seuraavat luokat: D (naiset), Kuntoluokka, Classic ja pariajo.

Kilpailu starttaa lauantaiaamuna 21.3. Vierumäeltä, ja yötauko vietetään niin ikään Vierumäellä. Viime Päitsin tapaan maali sijaitsee Vantaan Vauhtikeskuksessa.

Tiesitkö tätä Päitsistä?

Päijänteen ympäriajo ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 1927. Päitsi on jätetty ajamatta ainoastaan sodan takia vuosina 1940-1948. Päitsin historian ensimmäisinä vuosina kilpailun kisapäivien välissä ei pidetty yötaukoa. Kilpailijat ajoivat siis kellon ympäri tauotta kisareitin läpi.

Päitsin tavaramerkkejä ovat kymmenkunta erikoiskoetta per kilpailupäivä, pitkät erikoiskokeiden väliset siirtymät, talviolosuhteet sekä pimeänajo. Päitsin molemmat kilpailupäivät toimivat erillisinä SM-osakilpailuina. Harrastajille Päitsi on ollut vuosikymmenet suuri selviytymiskoetus ja ”enduromiehen pyhiinvaellus”, kuten kokeneet konkarit kuvailevat. Molempien päivien nopein kuski ansaitsee Päitsin yleiskilpailun voiton ja saa nimensä Päijänne-kilpeen. Kolmella Päitsi-voitolla kilven lunastaa itselleen. Historian aikana jo 11 kuskia on lunastanut kilven itselleen.

Päitsi Trophy on niin ikään kaksipäiväinen kilpailu, jonka reitti on kuitenkin lyhyempi kuin varsinaisen Päitsin. Päitsi Trophyyn kuuluu siis vain osa maastokokeista, ja ajopäivät ovat lyhyemmät, mutta olosuhteet ja fiilis sitä aitoa Päitsiä. Trophy-reitin kuljettajat saapuvat Vierumäelle lauantaina valoisaan aikaan, eivätkä siten tarvitse pyöriinsä lisävaloja.

Päitsin historia ulottuu pitkälle ja se tunnetaankin oikeana “enduromiehen pyhiinvaelluksena”, jonka voitto on jokaisen endurokuskin unelma.

Lisätietoja tämän vuoden Päijänteen ympäriajosta ja aikatauluista löydät Päitsin nettisivuilta.