Ajankohtaista

Leirikoululaisia Vierumäellä Qatar Finland International koulusta

Vierumäellä vieraili 15.- 21.9.2017 leirikoululaisia Qatarin kansainvälisestä koulusta. Haastattelimme Qatar Finland International Schoolin Minna Repoa, joka toimii koulun opettajankouluttajana ja pr-vastaavana. Hän vastaa Qatar International Schoolin yhteyksistä ministeriöihin ja paikallisiin yliopistoihin.

Mitä olette tykänneet Vierumäestä?

  • Olemme tykänneet valtavasti. Käsittämätön määrä uusia kokemuksia ja elämyksiä. Leirikoululaisista löytyy lapsia, jotka eivät ole ikinä olleet pois kotoaan ja heidän päivittäisessä elämässään on kotiapulaiset mukana. Kontrasti näistä lähtökohdista tulla Suomeen Vierumäelle roikkumaan Flowparkin köysissä ja valjaissa on suuri.

Minkä ikäisiä lapset ovat, oliko heitä helppo suostutella mukaan lähtemään reissuun tänne kylmään pohjolaan?

  • Lapset ovat 11-14 vuotiaita ja opiskelevat luokilla 6- 8. Lapset oli tosi helppo suostutella mukaan lähtemään reissuun kuvien ja omien kokemusten kertomisella. Vanhemmille tämä oli kovempi pala, koska he olisivat halunneet lähettää lastensa kotiapulaiset mukaan maailman ääriin.

Kysyimme lapsilta, mikä on tähän mennessä ollut paras kokemus heidän mielestään ja mitä he ovat oppineet reissun aikana?

  • Päivä Helsingissä ja erityisesti Vierumäen idyllinen ympäristö, jossa he pääsivät kokeilemaan eri aktiviteetteja, kuten Flowparkia, curlingia ja jousiammuntaa.
  • Suomen luonto vesistöineen ja metsineen on täysin erilainen Qatarin ympäristöön verrattuna. Tähän liittyen on oppiin tarttunut luontotietämystä eri marjoista ja sienistä.
  • Vierumäen monipuoliset urheilu- ja aktiviteetti mahdollisuudet ovat nostaneet lasten tietoisuuteen uusia urheilulajeja, joista osa ei ole koskaan kuullutkaan tai päässyt omin silmin todistamaan.

Markkinoinnin työharjoittelija,

Henry Kärkkäinen