Ajankohtaista

Salibandyakatemia starttaa syksyllä!

Odottavan innostuneita salibandyihmisiä kokoontui tiistaina 7.6. Vierumäelle tilaisuuteen, jossa käytiin läpi syksyllä starttaavaa Salibandyakatemiaa ja allekirjoitettiin toimintaan vuodeksi sitoutuvien seurojen ja Vierumäki – Suomen Urheiluopiston väliset sopimukset. Vierumäen Salibandyakatemiaan on valittu 70 urheilu-uralle tähtäävää B- ja C-junioria vuoden ajaksi.

Akatemian mentoreina toimivat Mika ja Mikko Kohonen sekä Mikke Järvi. Suomen salibandymaajoukkueen pitkäaikaiset luottopelaajat ja maailmanmestarit ovat innolla mukana tuomassa omaa osaamistaan projektiin.

Yhteistyön mahdollistavat salibandyseurat, ja mukana tilaisuudessa oli edustajia seuroista LASB, O2JKL ja PHSB. Odotukset uudesta yhteistyöprojektista ovat suuria mutta optimistisia. Seuroille mahdollisuuksia antaa myös akatemian tarjoama valmentajakoulutus, joka järjestyy pelaajien kehittämisen rinnalla.

– Salibandy on kasvava laji ja akatemia toimii hienona päänavauksena koulutuksen sekä koulutusosaamisen lisäämiselle, totesi Vierumäen valmennuskeskuksen johtaja Ismo Hämäläinen.

Salibandyakatemiaa perustamassa olleena ja toiminnasta vastaavana Jere Vasaraisesta on sopiva hetki tuoda pitkään jalostettu idea käytäntöön. Toiminnan arvoiksi hän listaa vastuuntunnon, pitkäjänteisyyden, urheilijaelämän sekä intohimon ja halun kehittyä. Akatemia velvoittaa kehittymään ja samalla nuori pelaaja saa täyden tuen unelmalleen. Lisäksi seurapuolen toiveesta konkreettisena painopisteenä on pelikäsityksen kehittäminen.

Antoisasta suunnittelupäivästä mieleen jäi erityisesti hyvä tunnelma ja upea tiimi sen taustalla. Jäämme seuraamaan, millaisia staroja tulevaisuuden salibandykentille kasvaa!

 

Lisätietoa Salibandyakatemiasta täältä.