Ajankohtaista

Seikkailukasvatuspäivät tuo Vierumäelle kasvatuksen ja opetuksen ammattilaiset

Seikkailukasvatuspäivät järjestetään Vierumäellä 15.-16.3.2018. Tapahtumaan ottaa osaa noin 200 seikkailukasvatusalan asiantuntijaa ja toimijaa.

Mikä on Seikkailukasvatuspäivät?

Seikkailukasvatuspäivät on kasvatus-, sosiaali-, terveys- ja koulutusalojen ammattilaisille, opiskelijoille sekä muille seikkailukasvatuksesta kiinnostuneille suunnattu tapahtuma. Tapahtuma pitää sisällään niin innostavia teemaluentoja kuin toiminnallisia työpajoja. Uusien ajatuksien ja ajankohtaisen tiedon lisäksi osallistujat pääsevät nauttimaan Vierumäen laajasta liikuntavalikoimasta.

Seikkailukasvatuspäiviä vietetään jo 12. kertaa. Tapahtuma on valtakunnallinen. Lue lisää Seikkailukasvatuspäivät-tapahtumasta täältä.

Puheenaiheina tärkeitä yhteiskunnallisia muutoksia

Tällä kertaa Seikkailukasvatuspäivien pääteemat kietoutuvat yhteiskuntaamme vaikuttavien suurten muutosten ympärille. Teemoja ovat niin koulutus (#uusiops #amisreformi), sosiaali- ja terveysala (#soteuudistus) kuin nuorten ja aikuisten vapaa-aikakin (#someaddikti).

Suuressa murroksessa olevat yhteiskuntateemat näkyvät myös seikkailukasvatuksen toteutuksessa ja ne ovat siten tärkeitä myös seikkailukasvatuksen ammattilaisille ja siitä kiinnostuneille.

Mitä on seikkailukasvatus?

”Seikkailukasvatuksella tarkoitetaan seikkailullisia aktiviteetteja hyödyntävää turvallista, tavoitteellista ja ammatillisesti ohjattua toimintaa, joka tähtää kokonaisvaltaiseen ihmisenä kehittymiseen,” kertoo Suomen Nuorisokeskusyhdistys ry.

Seikkailukasvatuksen keinoja hyödynnetään muun muassa oppilaitoksissa, nuorisotyössä, kuntoutuksessa, terapiassa ja sosiaalityössä.

Lue lisää seikkailukasvatuksesta täältä.