Ajankohtaista

Selänne & Piltz Golf Academy starttaa Vierumäellä tänä viikonloppuna

Teemu Selänne, Mika Piltz

Teemu Selänne ja golfvalmentaja Mika Piltz perustivat tänä vuonna golf-akatemian, jonka tavoitteena on kasvattaa nuorista pelaajista tulevaisuuden tähtiä.
Akatemian varsinainen valmennus- ja leiritoiminta alkaa tänä viikonloppuna Vierumäeltä, jossa 10:lle nuorelle golfaajalle pidetään yhteisleiri. Kaikkiaan akatemiaan on valittu 13 nuorta golfaria, jotka ovat iältään 12–22-vuotiaita. Heitä yhdistää intohimo golfiin.

– Ensimmäisellä leirillä nuorille tehdään muun muassa lihaskuntokartoitustestit. Näistä tuloksista nähdään, mihin meidän pitää keskittyä. Testit uusitaan keväällä. Lisäksi heille on tulossa asiantuntija kertomaan henkisestä valmentautumisesta, Mika Piltz kertoo ensimmäisen leirin ohjelmasta.

Piltzin ja Selänteen lisäksi tiimissä ovat mukana Mika Sandell sekä Tuomas “Osku” Grönman.

Ensimmäisellä leirillä ovat mukana Piltz ja Sandell.

– Haluamme, että nuorista tulee yhtenäinen tiimi, jolla on yhteenkuuluvuuden tunne. Leirillä kaikki nuoret ovat samanarvoisia ja kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet saada huippuvalmennusta, miehet toteavat yhteen ääneen.

Akatemialla on kaksi valmennuskeskusta: Tapiola ja Vierumäki.

– Suomessa ei ole vastaavia paikkoja kuin Vierumäki, jossa voi tehdä kaikkea samaan aikaan. Vierumäki on Suomen paras paikka leirittämiseen, Piltz toteaa.

Piltz & Selänne Golf Academy pähkinänkuoressa:

  • tavoitteena on auttaa nuoria golfareita pääsemään huipulle
  • akatemiaan on valittu nyt mukaan 13 nuorta golfaria
  • taustalla erittäin vahvan kilpaurheilutaustan omaavia henkilöitä, joista Teemu Selänne on kaikkien suomalaisten tuntema
  • Mika Piltz on suomalaisen ammattilaisgolfin pioneeri, joka on voittanut kotimaisia kilpailuja enemmän kuin kukaan muu. Viime vuosina hän on keskittynyt valmentamiseen. Tunnetuin valmennettava on Roope Kakko.
  • Mika Sandell tunnetaan puolestaan salibandylegendana, joka on valmentanut mm. HIFK:ta.
  • Tuomas “Osku” Grönman on puolestaan entinen jääkiekonpelaaja, joka tunnetaan myös mm. Nelonen Pro -kanavan asiantuntijana.
  • Akatemiaan valitut nuoret ovat: Jesse Waaralinna, Santeri Lehesmaa, Juho Kurikka, Jonatan Jolkkonen, Eetu Isometsä, Henna Mäkiaho, Veikka Viskari, Joel Niskanen, Samu Rytsölä, Matilda Svahn, Martin Plukka, Juuso Kahlos sekä Tuomas Nukari.