Ajankohtaista

SM-maastot ja Flying Finns -junnumaastot 6.-7.5. Vierumäellä

SM-maastot alkavat lauantaina 6.5. Aikuisurheiluliiton kisoilla ja Flying Finns –junnumaastoilla. Sunnuntaina 7.5. ratkotaan yleisen sarjan SM-mitalit sekä 15-, 17-, 19 -ja 22-vuotiaiden sarjojen mestaruudet.

Kilpailu juostaan Vierumäen Cooke-golfkentän harjoitusalueella ja lähes kokonaan nurmialustalla. Kahden kilometrin lenkistä vain 400 metriä on hiekkatietä. Cooken harjoitusalue on rakennettu soraharjulle, joten pohja kestää varmasti kovimmatkin olosuhteet

”Juoksurata on rakennettu soraharjun päälle, joten pohja kestää ison kilpailun haasteet ja kovemmatkin sateet. Nurmirata takaa vauhdin, mutta juoksijoiden haasteena on heinäpaaleista rakennettuja esteitä sekä muita 2-3 metrin kumpareita, joilla rikotaan rytmiä.”, kertoo seitsemän henkilökohtaista mitalia SM-maastoista juossut ex-estejuoksija ja kisojen ratamestari Ville Hautala.

”Olen kavereille hehkuttanut, että puitteet ovat parhaat ainakin niistä mitä olen itse SM-maastoissa nähnyt. Hotellit ja ravintolat ovat ihan vieressä, ja katsojat näkevät juoksijat kullakin lenkillä lähes koko ajan”, Hautala sanoo.

SM-maastojen järjestelyistä vastaa Lahden Ahkera, jolla on menossa väkevä SM-kisojen putki. Viestinjuoksun SM-kilpailut kilpailtiin Lahdessa 2014, nuorten SM-kilpailut 2015 ja SM-maraton viime syksynä. Ahkeralle on myönnetty vuoden 2018 maantiejuoksun SM-kilpailut ja PM-maastot 2020. Molemmat kilpailut juostaan Suomen urheiluopistolla Vierumäellä.

SM-kisojen viikonloppuun odotetaan 1 500 juoksijaa ja noin 2500-3000 hengen kisayleisöä.

Kisaohjelma:

  • Lauantaina 6.5.2017 on ohjelmassa aikuisurheiluliiton SM-maastot sekä Flying Finns -junnumaastot.
  • Sunnuntaina 7.5.2017 ratkotaan 15 -vuotiaiden, 17-vuotiaiden, 19-vuotiaiden, 22-vuotiaiden ja yleisten sarjojen SM-mitalit.
  • Lisätietoja ja tarkemmat kisa-aikataulut Lahden Ahkeran sivuilta.

Tervetuloa paikanpäälle seuramaan juoksu-urheilun juhlaa!