Ajankohtaista

Suomen Urheiluopisto ja Arena Center Oy yhteistyöhön

Suomen Urheiluopisto ja Arena Center Oy ovat solmineet kolmen vuoden mittavan yhteistyösopimuksen koskien Floorball Talent -toiminnan järjestämistä Vierumäellä.  Floorball Talent -konsepti on nuorille pelaajille järjestettävää valtakunnallista leiritoimintaa, joka kokoaa yhteen pelaajat ympäri Suomen kehittämään taitojaan ja näyttämään osaamistaan.

Floorball Talent konseptissa on kolme eri porrasta. Alueleirit ovat hiihtolomilla järjestettävää alueellista leiritoimintaa, joka kokoaa seurajoukkueiden parhaimmiston yhteen ja on ensimmäinen askel kohti All-Stars -tapahtumaa. Talenttileirit ovat kesän kohokohta ja niitä on järjestetty Suomen ikäluokkien huippupelaajille jo vuodesta 2005. Kohderyhmänä ovat eri ikäluokkien lahjakkaat ja tavoitteelliset pelaajat. All-Stars Tournament on Floorball Talent- kauden huipennus, jossa ikäluokkiensa tähdet kohtaavat Ruotsin kärkipelaajat.

”Floorball Talent -toiminnassa olosuhteiden tulee olla huippuluokkaa. Suomen Urheiluopiston halu panostaa salibandyyn lajina ja kehittää olosuhteita entisestään on meille erityisen tärkeää. Olemme aiemminkin järjestäneet toimintaa Vierumäellä ja yhteistyömme on sujunut erittäin hyvin”, kiittelee Arena Center Oy:n toimitusjohtaja Petteri Bergman.

Syntyneen yhteistyösopimuksen myötä varmistui se, että Vierumäellä järjestetään valtaosa Talenttileireistä vuosina 2017-2019. Tänä vuonna opiston kankaille suuntaavat tyttöjen ja poikien ikäluokat 2002-2004. Yhteensä heitä valittiin 630 pelaajaa. Talenttileirien kesto on 5 päivää (su-to).

Talenttileirien lisäksi Vierumäellä järjestetään jatkossa myös Alueleirejä. Näillä leireillä annettujen näyttöjen perusteella valitaan pelaajat ikäluokkavalmentajien toimesta Talenttileireille. Tänä vuonna Vierumäellä ei Alueleirejä järjestetty, koska urheiluopisto toimi Lahden MM-hiihtojen kisakylänä. Vuosina 2018-2019 tilanne on toinen, ja Vierumäki toimii myös Alueleirien isäntänä.

Solmittu yhteistyö on erittäin merkittävä asia Vierumäelle. Sopimus tuo urheiluopistolle jopa 8 500 majoitusvuorokautta seuraavan kolmen vuoden aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että salibandy on meillä majoitusvuorokausissa mitattuna jo kolmen suurimman lajin joukossa.

Lisenssipelaajien määrissä mitattuna salibandy (57 000) on jo Suomen kolmanneksi suurin joukkuelaji jalkapallon ja jääkiekon jälkeen. “Tämänkin takia olemme iloisia syntyneestä sopimuksesta ja lajin saamasta suosiosta Vierumäellä. Arena Centerin kaltainen kumppani on meille erittäin arvokas. Heidän kehittämänsä brändi ja järjestelmä on erittäin tunnettu ja arvostettu lajipiireissä .Mainittakoon, että juuri sunnuntaina salibandyn SM-kultaa voittaneesta LaSB:n B-poikien joukkueesta Talenttileireillä ovat olleet käyneet kaikki joukkueen kärkipelaajat; Justus Kainulainen (Hollola), Joni Puolakka (Heinola), Werneri Weckman (Heinola) ja Arttu Tolonen (Orimattila) ja Elmo Lavonen (Iitti)”, kertoo Vierumäen myyntipäällikkö Ville Hautala.

Floorball Talent -leirien lisäksi salibandyssa tapahtuu muutakin. Vierumäellä on tarjota lajille erinomainen pelaajapolku alkaen valtakunnallisesta Olympiakomitean alaisesta Yläkoululeirityksestä päättyen Vierumäen laadukkaaseen Salibandyakatemiaan. Akatemiassa kasvatetaan pelaajista tavoitteellisia urheilijoita Mikke Järven ja Kohosten veljesten (Mika & Mikko) johdolla. Mikke Järven salibandyleirit ja säbäriparit houkuttelevat Vierumäelle lisäksi vuosittain satoja pelureita. Järjestämme vuosittain myös useita salibandyturnauksia kumppaniseurojemme kanssa. Esimerkiksi äitienpäivä viikonloppuna Pelicansin ja Haaga-Helian opiskelijoiden järjestämä tyttösäbäturnaus tuo Vierumäelle jopa 600 pelaajaa. Turnaus on suurimpia tyttöjen turnauksia Suomessa.

Vierumäki on luonnollisesti monipuolisten ja laadukkaiden olosuhteidensa vuoksi myös suosittu leirityskohde. Vierumäellä leireilee useita kymmeniä joukkueita vuosittain. Vierumäelle ovat keskittäneet toimintojaan Pelicans (entinen PHSB), SB Heinola, LaSB, SB Pro (Nurmijärvi), Jokerit Salibandy, O2 (Jyväskylä) jne.

Tämä kehitys lajin ympärillä on huomattu myös talon johdossa. “Pari viikkoa sitten Suomen Urheiluopiston hallitus hyväksyi valmennuskeskuksen johtajan Ismo Hämäläisen valmisteleman esityksen urheiluhallin investoinnista. Toukokuussa alkaa remontti, jossa hallin alatason lattia korotetaan samaan tasoon ja pinnoitteeksi asennetaan Taraflex matto. Alusta on sama, jolla pelataan olympialaisten lentopalloa ja käsipalloa, sekä salibandyn MM-kisat. Investoinnin myötä pystymme palvelemaan yhä paremmin salibandya, sekä muitakin lajeja. Tämä on loistava ele Suomen Urheiluopistolta. Ei jääty ihastelemaan juuri valmistunutta voimistelun huippuolosuhdetta, vaan kehitys urheilijoiden ja muiden asiakkaidemme eteen saa jatkoa”, Ville Hautala jatkaa.

Työnteko urheilun ja kaikkien ihmisten liikuttamisen eteen Vierumäellä jatkuu. “Seuraavaksi valmistaudumme vastaanottamaan 1 400 juoksijaa ja heidän taustavoimat. Lahden Ahkeran järjestämät maastojuoksun Suomen mestaruuskilpailut käydään Vierumäellä 6.-7.5. Tervetuloa paikan päälle seuraamaan, kun maamme kärkijuoksijat ottavat yhteen Cooke golfkentän harjoitusalueelle rakennetulla kansainvälisen tason nurmiradalla!” Hautala summaa.