Ajankohtaista

Taitouimarit vierailivat Olga Brusnikinan leirillä Vierumäellä

Nuoret taitouimarit vierailivat menneenä viikonloppuna Vierumäellä taitouintileirin parissa. Leiri oli uimataitoliiton asiantuntijaryhmän järjestämä ja leirillä toimi kouluttajana taitouinnin moninkertainen MM- ja EM-kultamitalisti sekä kolminkertainen olympiakultamitalisti Olga Brusnikina.

Leirillä oli mukana viisi eri seuraa: Helsingin Uimarit, Espoon Cetus, Vantaan Vanders, Oulun Uinti ja Swimming Jyväskylä. Taitouimareiden lisäksi myös osallistuvien seurojen valmentajia oli mukana leirillä kehittämässä valmennustaitojaan. Leirin pääyhteyshenkilön Ulla Luceniuksen mukaan Vierumäeltä löytyy hyvät puitteet leirin järjestämiseen ja todennäköisesti myös jatkossa täällä tullaan järjestämään samankaltaisia leirityksiä.

UINTI7

Taitouimarit harjoittelivat leirin ajan hyvin ahkerasti. Uintiharjoituksia kertyi viisi tuntia päivässä ja niiden lisäksi päiviin sisältyi myös kuivaharjoittelua. Luceniuksen mukaan leiriläisten taitotaso ja ikähaarukka vaihtelevat paljon, mutta tärkeintä on, että jokaiselta uimarilta löytyy kova halu ja into oppia uutta. Taitouimareiden kausi on harjoitusten, leirien sekä kilpailuiden täyteinen. Huipulle tähtäävillä taitouimareilla ei paljoa hengähdystaukoa treenaamisen suhteen ole. Vierumäellä leireilleet taitouimarit pääsivät kuitenkin myös tutustumaan alueen muihin palveluihin sekä liikunta-aktiviteetteihin siltä osin, kun harjoitusaikataulu antoi periksi.

Uimareilla tähtäimessä vuoden 2018 EM-kisat

Nuorten EM-kisat järjestetään kesällä 2018 Tampereella, joissa kilpaillaan uinnissa, uimahypyissä ja taitouinnissa. Osalla leirin 2000-2003 -syntyneillä taitouimareilla on päätähtäimessä päästä mukaan taitouinnin maajoukkueeseen kyseisiä EM-kisoja varten. Lisää Suomen Uimaliitosta ja taitouinnista pääset lukemaan täältä.