Ajankohtaista

Tennistä jo yli kuuden vuosikymmenen ajan! 90 vuotta täyttävä Ahti on todellinen tenniskonkari

Syksyllä 90 vuotta täyttävä Ahti Nokso-Koivisto osallistui 28.-30.7. Vierumäellä järjestetylle tenniskurssille.  Ahti on Vierumäellä tuttu kävijä, mutta nyt tenniskurssille osallistumisella oli selkeä tavoite. Ahti osallistui tenniskurssille valmistautuakseen elokuussa pidettäviin tenniksen suomenmestaruuskisoihin. ”Piti tulla viimeistelemään kuntoa, sillä 90-vuotiaiden sarjan suomenmestaruus kiinnostaa. Sitä ei minulta eikä suvusta vielä löydy. Toivottavasti tulee sarjaan muitakin pelaajia, sillä talven SM-kisoissa ei päässyt pelaamaan mestaruudesta, kun muita ilmoittautuneita ei ollut”, Ahti kertoo.

Ahdilta löytyy SM-mitaleja tenniksen seniorisarjojen ”nuoremmista” ikäluokista jo useita. Ensimmäisiin SM-kisoihin Ahti osallistui 75-vuotiaiden sarjassa ja kaiken kaikkiaan mitaleja seniorisarjoista on nyt 13. Kilpaileminen kiinnostaa Ahtia vielä vanhemmallakin iällä, ja kipinä kilpailemiseen syntyi jo nuorena poikana. ”Kahdeksan vuotiaana isä vei suunnistus-, hiihto- ja yleisurheilukilpailuihin ja sieltä asti on ollut polte kilpailemiseen.” Tenniskipinän Ahtiin synnytti velipoika, joka vuonna 1952 opetti Valmetin Linnavuoren kentillä lajin perusteet. Jo parin vuoden päästä tästä Ahti pelasi puulaakiotteluita työnantajansa Koneen joukkueessa.

Lähes 40 vuoden uran Koneella tehtaan johtajana tehnyt Ahti on edelleen hyvässä fyysisessä ja henkisessä vireessä ja viikonlopun tenniskurssin kymmenen tunnin harjoitukset vedettiin kaikki läpi iloisin mielin. Ahdin omin sanoin ”tennis on loistavaa kunnon ylläpitoa ja vaikka tykkäänkin vielä kilpailla, eivät ne mitalit enää niin tärkeitä ole.” Ahti pelaa tennistä säännöllisesti viikoittain, talvella neljä tuntia nelinpeliä viikossa ja kesäisin kolme tuntia viikossa. Fyysisen kunnon ylläpidon ohella mielen pitää virkeänä myös konserteissa käyminen ja musiikin kuuntelu, jonka saloihin hänet vei edesmennyt viulunopettajana toiminut vaimo.

Vierumäen tenniskursseilla Ahti on käynyt jo usean vuosikymmenen ajan. Ensimmäisen kerran Vierumäellä Ahti vieraili vuonna 1951. ”Vaimon serkku toimi Vierumäellä silloin puuseppänä ja olimme viettämässä täällä hiihtolomaa. Oikeastaan mitään näitä nykyisiä rakennuksia ei vielä silloin ollut, mutta sen muistan, että hiihtoladut olivat mäkisiä ja kuoppaisia opettajaseminaarilaisten harjoitusten jäljiltä”, Ahti nauraa.

Ahti Nokso-Koivisto