Ajankohtaista

Toimitusjohtajan arkeen apua liikunnasta

Vierumäen toimitusjohtaja Heikki Hietanen tapaa Vierumäkihallilla, Greenin kuntostudiolla ensimmäisen vuoden opiskelija Nicolas Jenkinsin. Nicolas opiskelee Vierumäellä ensimmäistä vuotta liikunnanohjauksen perustutkintoa. Miehet tervehtivät toisiaan tuttavallisesti ja alkavat keskustella ravinnon merkityksestä.

Mistä on kyse?

Toimitusjohtaja Heikki on lähtenyt mukaan opiskelijaprojektiin, jossa tarkoitus on edistää hänen hyvinvointiaan sekä auttaa liikunnanohjausta opiskelevan Nicolaksen ammattitaidon karttumista opiskelujen aikana.

Toimitusjohtajan kuntoprojekti kattaa viisi yhteistä tapaamiskertaa Nicolaksen kanssa. Projekti on Nicolaksen opiskelujen näyttötöistä kolmas ja viimeinen.

Miksi toimitusjohtaja päätti lähteä mukaan?

”Minulla on ollut käytössä Vierumäen Happy Healthy People -mobiilisovellus jo kolmisen vuotta ja olen sen avulla saanut tuloksia. Sovelluksen myötä painoa on lähtenyt ja lihaskunto on parantunut, mutta viime aikoina liikunta on ollut vähäisempää. Toimitusjohtajan arki on kiireistä ja aikaa on toisinaan vaikea löytää liikkumiselle. Myös olkapään ja alaselän vaivat ovat toimineet syynä ja toisinaan hyvänä tekosyynä olla liikkumatta. Kaipasin uutta alkua liikkumiseen”, kuvaa Heikki motiivejansa lähteä Nicolaksen matkaan.

Minkälaisia tavoitteita toimitusjohtajan kunnolle on asetettu?

”Heikin kohdalla tärkeää on katsoa jo viisi vuotta tulevaisuuteen. Ikääntyessä tasapainon ja liikkuvuuden merkitys korostuu ja sen me huomioimme erityisesti tässä yhteisessä projektissa”, kertoo Nicolas.

Tavoitteena on saada toimitusjohtajaa enemmän liikkeelle ja sen myötä kohottaa kuntoa, pudottaa hieman painoa sekä parantaa lihaskuntoa.

Heikin alaselän ja olkapään vaivat otetaan projektissa huomioon ja tarkoitus onkin tällä kertaa löytää hyviä perusliikkeitä, joita Heikki voi tehdä ilman kipuja. ”Tällaisia on helppo tehdä vaikka kotona televisiota katsellessa”, näyttää Nicolas. ”Sinne meni sekin tekosyy”, naurahtaa Heikki ja suorittaa perässä.

Ravinto osana kuntoprojektia

”Projektin tavoitteiden asettamista määrittää pitkälti myös ravinto ja Heikin tapauksessa kiinnitämme huomiota erityisesti viskeraalisen rasvan vähentämiseen. Siitä päästään eroon parhaiten ravintotottumuksia muuttamalla”, kertoo Nicolas. Heikki nyökkää hyväksyvästi vieressä.

Uusia tapoja liikkumiseen

Heikki liikkuu vapaa-ajallaan mieluiten luonnossa, silloin kun vapaa-aikaa ylipäätään liikenee. Toimitusjohtajan sydän sykkii golfille, murtomaahiihdolle ja kävelylle niin sauvojen kanssa kuin ilmankin. ”Sali-ihmisenä en ole ikinä itseäni pitänyt, mutta nyt asetettiin tavoite salilla käymiseen kerran viikossa.”, kertoo Heikki.

”Projektin aikana kokeillaan paljon kotiharjoituksia ja hyviä perusliikkeitä. Lisäksi mukaan otetaan ainakin vesiliikuntaa ja salia. Mennään Heikin olkapään ja alaselän ehdoilla ja pyritään löytämään hänelle sopivat tavat liikkua ja pitää kuntoa yllä”, luettelee Nicolas projektin sisältöä.

Nicolaksen ja Heikin yhteisen projektin on tarkoitus tarjota eväitä myös tulevaisuutta ajatellen. ”Projektissa olennaista on tehdä asioita, jotka edistävät terveyttä ja auttavat sen ylläpitämisessä pitkällä aikavälillä”, tiivistää Nicolas miesten yhteistyön.

Mitä toimitusjohtaja ajattelee opiskelijoista?

”Vierumäellä liikunta-alaa opiskelevat opiskelijat ovat aivan upeita ihmisiä, heillä on valtava into oppia ja opettaa”, hehkuttaa Heikki. Myös tarkkailijan näkökulmasta Nicolaksen ja Heikin yhteistä toimintaa on hienoa seurata vierestä, Nicolaksen ammattitaito on ihailtavalla tasolla.

”Opiskelijat suorittavat työssäoppimista Vierumäellä ja asiakkaat ovatkin monesti Vierumäen omaa henkilökuntaa. Se on sitä aitoa Vierumäen toimintaa”, tuumaa Heikki selvästi ylpeänä.