Ajankohtaista

Treenaa kuten Rafael Nadal

AP Tennis Coaching ja Vierumäki ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Se antaa Vierumäelle yksinoikeuden Toni Nadalin valmennusmenetelmään pohjautuvien tenniskurssien järjestämiseen Suomessa. Toni Nadal on moninkertaisen arvokilpailuvoittajan ja tennisässän Rafael Nadalin setä ja monivuotinen valmentaja.

“Alun perin idea Toni Nadalin oppien tarjoamiseen tuli tennisopettaja Alina Petrakselta. Kauan olemme kuitenkin miettineet täällä vastaavaa, eli yhteistyötä jonkun kansainvälisen akatemian kanssa. Näitä vaihtoehtoja on tutkittu ja päädytty kyseiseen vaihtoehtoon”, kertoo Vierumäen tennistuotevastaava Holger von Troil.

Kokonaisvaltaisempi kurssi vastaamaan pelaajien kysyntää

Vierumäellä tennistuotevastaavana työskentelevä von Troil vastaa tenniksen kurssien tuotannosta, yksityisvalmennuksesta, kurssien suunnittelusta ja tennisyksikön tuloksesta. Hänen mukaansa kysyntää on ollut kurssille, joka kohdistuu enemmän lajia harrastaneille ja kilpapelaajille. Kyseessä on nyt myös kokonaisvaltaisempi kurssi, kuin normaali valmennustuote.

“Tämä on tapa tuoda kansainvälistä osaamista Suomeen”, sanoo von Troil. Tällä haavaa hän ei ole kuullut, että esimerkiksi muualla Pohjoismaissa olisi tehty yhteistyösopimusta Toni Nadalin valmennuksien tarjoamiseen. Kyseessä on siis todella uusi treenimahdollisuus.


Nadal tenniskurssien opettaja Alina Petras. Kuva: Eeva Torttila.

Ammattimaisempaa tennistä Suomeen

Alina Petras toimii Vierumäellä tennisvalmentajana. Hän luotsaa omaa yritystään AP Tennis Coachingia. Hän kuuli Toni Nadalin valmennuskurssista ystävältään, joka työskentelee Rafa Nadal Akatemiassa Mallorcalla. Petras on yksi kymmenestä, jotka ovat auktorisoitu Toni Nadalin valmennusmenetelmän valmentajaksi. Petras alleviivaa, että valmentautumismahdollisuuksia kansallisen tason pelaajille saisi olla enemmän Suomessa.

“Toivottavasti näiden kurssien ansiosta saadaan tennispelaajien harjoitteluun ammattilaisnäkemystä ja nostettua heitä seuraavalle tasolle”, sanoo Petras. Hän pitää Toni Nadalin yksityiskohtaisia teknisiä ja taktisia harjoituksia, sekä valmennusfilosofiaa hyvin keskeisessä roolissa. 

Treenaa kuin Rafael Nadal

Toni Nadalin kurssille osallistuminen on ainutlaatuinen tilaisuus suomalaisille tenniksen pelaajille.

“Kurssista hyötyy minkä tahansa tason kilpapelaaja. Harjoittelutilanteissa huomioidaan tekninen ja taktinen osaaminen, fyysinen ja jopa pelaajan henkinen osaaminen. Siinä mielessä voit olla Suomen huippupelaaja tai D-luokassa aloitteleva uusi kilpapelaaja. Vastaavasti myös keskitason ja sitä paremmat harrastepelaajat ovat tervetulleita kurssille”, selventää von Troil.

Toni Nadalin valmennusmetodien tuominen Vierumäelle on ollut von Troilin mukaan asiakaslähtöinen ajatus. Hinnoittelultaan se on myös markkinoilla kilpailukykyinen tuote. Syksyllä on kolme Toni Nadalin kurssia ja kevääksi on suunniteltu enemmänkin, mutta lopullinen tarjonta päätetään myöhemmin.

“Avainasioina ovat pelaajan vahvuudet ja heikkoudet. Se, miten pelaajat kykenevät hyödyntämään omia vahvuuksiaan omassa pelissä, sitä tullaan syventämään. Ja kun puhutaan heikkouksista, se miten pelaaja pystyy niitä huomioimaan ja miten niitä pystytään kehittämään. Tarkoituksena on optimoida pelaajan osaaminen ja menestyminen kilpailutilanteessa”, kertoo von Troil.

“Parasta tässä on tarjota mahdollisuus treenata kuin Rafael Nadal, maailman ykköspelaaja!” muistuttaa Petras.

Seuraavat Nadal-tenniskurssit Vierumäellä ovat 5.-7.10., 30.11.–2.12. ja 14.–16.12. Paikan kurssille voit ostaa verkkokaupasta.

Teksti: Eeva Torttila