Ajankohtaista

Triathlonin supertapahtuma Finntriathlon Vierumäki järjestetään 25.8.2018. Alueella poikkeusjärjestelyjä.

Finntriathlon Vierumäki 2018 kilpailu järjestetään iloksemme jälleen lauantaina 25.8.2018. Kilpailussa on mukana tänä vuonna noin 550 urheilijaa sekä lähes saman verran huoltojoukkoja kannustajia ja perheenjäseniä.

Nyt viidettä kertaa järjestettävä suuren suosion saavuttanut Finntriathlon Vierumäki päättää kesän triathlonkauden ja on perusmatkan kilpailu, joka tarjoaa haastetta kuntoilijoille sekä toimii oivallisena välietappina kilpailijoille, joiden tähtäimenä on pidemmän matkan kilpailut seuraavina vuosina. Uutuutena Vierumäen kisaohjelmaan on lisätty myös sprinttimatkan kilpailu, joten nyt Vierumäen triathlonviikonloppu palvelee entistä laajemmin eritasoisia harrastajia!

Kilpailun uintiosuus suoritetaan Valkjärvessä ja Suurijärvessä. Pyöräily käydään Urheiluopistontiellä sekä tiellä 140. Juoksureitti kulkee Classicin golfkentän ympäristössä. Kilpailun maalialueena toimii yleisurheilukenttä. Kentälle ja sen ympäristöön on rakennettu myös kilpailun tapahtumatori. Kilpailutoimisto sijaitsee Urheiluhallin kokoustilassa (Luentokaari 12). Urheiluhallin pukuhuoneet ja WC:t ovat kilpailijoiden käytössä.

Perusmatkan kisassa triathlonistit uivat 1500 metriä, pyöräilevät 40 kilometriä ja kisan päätteeksi juoksevat 10 kilometriä. Sprinttimatkan osallistujat uivat 500 metriä, pyöräilevät 20 kilometriä ja juoksevat 5 kilometriä. Perusmatkan kisaajat lähtevät uintiosuudelle noin klo 11.30 Valkjärven rannasta. Sprinttimatkan kisastartti on noin klo 15.00.

Kisan tarkemman aikataulun ja lisätietoja voit katsoa täältä.

Mittavan kilpailun johdosta Urheiluopiston alueella käytössä poikkeavat liikennejärjestelyt

Mittavan kilpailun ja suuren osallistujamäärän johdosta Urheiluopiston alueella on käytössä poikkeavia liikennejärjestelyjä. Suomen Urheiluopiston alueelle tuleva tie välillä ratsastustalli Toreson – Kaskela (kartassa merkitty punaisella) on suljettu kilpailun takia kokonaan lauantaina 25.8.2018 kello 10.00-17.00. Kyseisenä ajankohtana ajo alueelle tapahtuu vaihtoehtoista reittiä pitkin (kartassa merkitty keltaisella).

Lisäksi on huomioitava, että triathlonkisan uintiosuudelta kilpailijat siirtyvät Valkjärveltä Rantasaunan suunnasta kohti Kaskelan parkkipaikkaa lauantaina kello 11.30-15.00. Tällöin tuo tie on myös ajoittain suljettu kokonaan kilpailijoiden turvaamiseksi.

Kaskelan parkkialue toimii kilpailussa vaihtoalueena (kartassa merkitty oranssilla). Parkkialueelle sijoitetaan kisan ajaksi muun muassa 500 polkupyörää. Parkkialue on suljettu kokonaan välillä torstai 23.8. klo 06.00 – lauantai 25.8. klo 21.00.

Toivottavaa on, että kaikki ylimääräinen liikenne kilpailualueelle jäisi mahdollisimman vähäiseksi varsinkin kilpailupäivän aikana (lauantai klo 11-18).

Kilpailijoiden parkkialueena toimii pääsääntöisesti opiston hiekkakenttä.

Huomioikaa myös, että tie välillä Suomen Urheiluopisto – Myllyojan ramppi, Heinola on kokonaan suljettu lauantaina 25.8. klo 11.30-17.00. Kulku tuona aikana Heinolan keskustaan ja takaisin tapahtuu Vierumäen kylän ja moottoritien kautta.

Finntriathlonin väki hoitaa tarvittavat liikenteenohjaukset opiston alueella sekä suljetuilla maanteillä.

Tiedot linja-autoliikenteen poikkeusjärjestelyistä:

Bussilinja 89 kulkee tiesulun aikana poikkeusreitillä.

  • Heinolasta lähtiessä reittiä: Myllyojantie – Myllyojan ramppi – valtatie 4 – Matkakeitaan ramppi – tie 313 – Vierumäenraitti (tie 140) kohti Lahtea
  • Lahdesta lähtiessä reittiä: Vierumäenraitti (tie 140) – tie 313 – Matkakeitaan ramppi – valtatie 4 – Myllyojan ramppi – Myllyojantie kohti Heinolaa

Pahoittelemme kisajärjestelyistä aiheutuvaa haittaa alueen asukkaille, asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Tervetuloa seuraamaan triathlonkauden supertapahtumaa!

Triathlonkisan seuraaminen on maksutonta ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan kisaa! Kisaa voit seurata Vierumäen alueella esimerkiksi Valkjärven ja Suurijärven rannoilla sekä juoksu- ja pyöräilyreittien varrella. Kisa huipentuu yleisurheilukentän maalialueelle.

Lisätiedot tapahtumasta

Lisätietoja tapahtumasta antaa,

Juuso Kutvonen, Finntriathlon
puh. 040 550 4996, juuso.kutvonen@finntriathlon.fi

Tiina Boman, Finntriathlon
tiina.boman@ironcoaching.fi

Ville Hautala, Vierumäki
puh. 0500 560 542, ville.hautala@vierumaki.fi

Tuomo Järvinen, Vierumäki
Puh. 040 733 0315, tuomo.jarvinen@vierumaki.fi

Liitteet

Katso tapahtuman kartta tästä.
Lue lähialueiden asukasinfo tästä.