Ajankohtaista

Vierumäen Salibandyakatemian toinen toimintavuosi pyörähti käyntiin

Vierumäen Salibandyakatemian toinen toimintavuosi käynnistyi 5.6. akatemiasopimusten allekirjoitustilaisuudessa Vierumäellä. Vierumäen Salibandyakatemian ensimmäistä vuotta luonnehdittiin onnistuneeksi ja odotukset toiselle toimintavuodelle ovat optimistia ja tulevaisuutta luotaavia.

Akatemian alkavalla toimintakaudella mukana ovat edelleen akatemiaseurat LASB, O2JKL ja PHSB. Uutena seurana akatemiaan liittyy SBHeinola. Yhteensä Salibandyakatemiaan on valittu kuusi kilpaurheilutavoitteellista seurajoukkuetta ja akatemiassa treenaa noin 120 A-, B-, ja C- salibandynuorta.  Seuroille mahdollisuuksia antaa myös akatemian tarjoama valmentajakoulutus.

Ensimmäinen toimintavuosi akatemiassa kiteytyi salibandynuorten pelaajapolun tukemiseen, urheilijaksi kasvamiseen ja salibandyn opiskeluun. ”Ensimmäisenä vuonna akatemiassa tehtiin säännöllistä urheilijatestausta, opiskeltiin salibandyn tekniikkaa, pelikäsitystä sekä pelipaikkakohtaista harjoittelua. Lisäksi toimintaan kuului luentoja, opiskelua, lihashuoltoa ja valmentajien koulutusta. Alkavana akatemiavuonna jatkamme hyväksi havaittua toimintaa. Tulevalle akatemiavuodelle olemme lisänneet leirien määrää sekä tulemme ottamaan tuomaritoiminnan tiiviimmäksi osaksi salibandyn opiskelua niin pelaajien, valmentajien kuin myös tuomareiden osalta. Tällä saadaan kokonaisvaltainen näkemys lajiin sekä kehitettyä pelaamista ainutlaatuisesta, yhteisestä, näkökulmasta”, kertoo Salibandyakatemian toiminnasta vastaava Jere Vasarainen.

Jere Vasarainen, Mikke Järvi, Mikko Kohonen sekä Teppo Rantala

Salibandyakatemian mentoreina toimivat Suomen salibandymaajoukkueen pitkäaikaiset luottopelaajat Mikko Kohonen ja Mikael ”Mikke” Järvi. Mentoreiden omakohtainen kokemus pelaajaksi kasvamisesta sekä oman salibandyuran kehittymisestä toimivat lähtökohtana pelaajien ja valmentajien mentoroinnille. ”Vierumäki ja Salibandyakatemia mahdollistavat tiiviin ja henkilökohtaisen kontaktin pelaajiin ja valmentajiin. Ainutlaatuiset olosuhteet kehittävät yhteishenkeä ja tukevat yhteistyötä seurojen, valmentajien, pelaajien sekä mentoreiden välillä. Myös pelaajien ja koko joukkueen kehittymistä akatemian aikana on ollut ainutlaatuista seurata”, kertovat mentorit Mikko Kohonen ja Mikke Järvi.

Akatemiatoiminta koostuu nuorista urheilijoista, seurojen valmentajista sekä Suomen Urheiluopiston asiantuntevasta tiimistä, jolta löytyy pedagogista osaamista laji-, valmennus- ja testauspuolelta. Salibandyseura O2 Jyväskylästä pitää akatemiatoiminnan ytimenä erityisesti toiminnassa mukana olevia ihmisiä, heidän osaamistaan ja yhteistyötä. ”Akatemian mentorit ja opettajat ovat yksi tärkeimmistä syistä olla mukana toiminnassa. Akatemian filosofia ja kehittyvän pelaajan tukeminen vastaavat tarpeitamme ja tukevat seuran toimintaa erinomaisesti”, kertoo valmentaja Tuomas Pulkkinen.

Lisätietoja Salibandyakatemiasta
Jere Vasarainen
jere.vasarainen@vierumaki.fi
Puh. 040 717 5792
Lue lisää Salibandyakatemiasta täältä.