Ajankohtaista

Vierumäki Finnish Challenge pyörähti käyntiin

150 ammattilaista ja kuusi amatööriä kilpailee golfin Vierumäki Finnish Challengessa torstaista sunnuntaihin alkaen.

Kilpailu kuuluu Challenge Tourin, Euroopan kakkoskiertueen, ohjelmaan. Kiertue on tuottanut lukuisia maailman kärkipelaajia, joukossa useita major-voittajia. Suomenkin osakilpailuissa on aiemmin nähty Louis Oosthuizenin, Branden Gracen ja Brooks Koepkan kaltaisia maailmantähtiä. Kuka Vierumäellä pelaavista on seuraava?

Suomalaispelaajia kilpailuun lähtee 27. Heistä 17-vuotias Oliver Lindell on virallisella maailmanlistalla korkeimmalla 445:llä sijallaan.

Challenge Tourin rankingissä Jaakko Mäkitalo (73:s) pitää suomalaisista ykköspaikkaa ennen viime aikoina hyvin pelannutta Kalle Samoojaa (77:s).

Mielenkiinto kohdistuu ennakkoon muun muassa Ranskan 21-vuotiaan Romain Langasquen otteisiin. Viime vuoden Amateur Championshipin voittaja sijoittui hyvin kevään Masters Tournamentissa (jaettu 39:s) ja pelasi sunnuntaina 68, yhden päivän parhaista kierroksista.

Langasque pitää hallussaan Challenge Tourin rankingin kakkostilaa. Kiertueen kärkipelaajista Vierumäellä ovat mukana myös Ranskan Damien Perrier (5:s) ja Ruotsin Alexander Björk (6:s).

Amatööreistä Kim Koivu on amatöörien maailmanlistalla korkeimmalla. Hänen listasijoituksensa on 111:s.

Palkintorahaa kilpailussa on jaossa 180.000 euroa. Voittajan osuus on 28.800 euroa. Kahdelle viimeiselle kierrokselle selviää 60 pelaajaa, myös 60. sijan mahdollisesti jakavat.

Erikoisuutena Vierumäellä on hole in one -palkinnoksi asetettu lomamökki. Hole in onea yritetään 150 metriä pitkällä Cooke Coursen seitsemännellä reiällä.

Romain Langasque aloitti torstaina kierroksensa ykköstiiltä kello 9.20. Kahden ensimmäisen päivän ”kuuma ryhmä” saattaa olla torstaina kello 14.10 kymmenenneltä reiältä aloittava Simon Forsströmin, Thomas Detryn ja Oliver Lindellin muodostama kolmikko. Forsström on voittanut kaudella kerran ja on kiertueen rankingissä yhdeksäntenä. Belgialainen Detry puolestaan on amatöörien maailmanlistan taannoinen viitonen.

Ainakin kaksi Euroopan pääkiertueellakin voittoon yltänyttä pelajaa Vierumäellä nähdään. Toinen on Argentiinan 28-vuotias Estanislao Goya, toinen Espanjan kokenut Jose Manuel Lara. Laralla pääkiertuevoittoja on kaksi.