Ajankohtaista

Vierumäki mukana ainutlaatuisella mobiilipalvelullaan teknologia-alan tapahtuma Slushissa

Marras- ja joulukuun vaihteessa Helsingissä järjestetään kasvuyritys- ja teknologia-alan tapahtuma Slush, joka on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi maailman johtavimmista verkostoitumistapahtumista. Vuonna 2016 tapahtumassa vieraili yli 15 000 kävijää 120 maasta. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda yhteen sijoittajat ja kasvuyritykset. Kasvuyritystapahtuman uusien tulokkaiden ja näytteilleasettajien joukkoon on hyväksytty myös viime viikolla 90-vuotissyntymäpäiviä juhlinut Vierumäki.

Vierumäki Country Club on mukana kasvuyritystapahtuma Slushissa omalla hyvinvoinnin Happy Healthy People -mobiilipalvelulla. Yrityksille suunnattu mobiiliapplikaatio on kehitetty Vierumäellä viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana.

Happy Healthy People- palvelu tarjoaa yrityksille ainoana Suomessa digitaalisen työkalun oman henkilöstön hyvinvoinnin, liikuntatottumusten ja työhyvinvoinnin kehittämiseen ja seurantaan. Työkalu mahdollistaa myös henkilökohtaisen etävalmennuksen. Yrityksen oma valmentaja voi seurata työntekijöiden liikuntatottumuksia ja antaa tarvittaessa henkilökohtaista palautetta ja ohjeistusta.

Palvelun tuotekehitysprosessiin ovat osallistuneet aktiivisesti niin Vierumäen vahvat hyvinvoinnin ja valmennuksen osaajat kuin Suomen Urheiluopiston ja Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijatkin. Palvelun videosisältö on tuotettu pääasiassa opiskelijayhteistyönä Urheiluopiston ja Haaga-Helian Vierumäen opiskelijoiden kanssa.

Tarve uuden mobiilipalvelun kehittämiseen lähti liikkeelle vuonna 2015. Vierumäellä työhyvinvoinnin asiantuntijatehtävissä työskentelevä heinolalainen Oili Kettunen väitteli samaan aikaan Turun yliopistossa aiheesta liikunta ja stressi. Väitöskirjan tulokset todistivat hyvällä kestävyyskunnolla olevan suora vaikutus koettuun työkykyyn, parempaan stressinsietokykyyn sekä henkisiin voimavaroihin. Vierumäki halusi luoda tuotteen joka antaisi yrityksille työkaluja yksilön hyvinvoinnin ja liikunnallisemman elämän tukemiseen, sillä Kettusen väitöksen myötä pystyttiin todistamaan, että liikunnallisen elämäntavan tukemisella ja kestävyyskuntoa edistävillä toimenpiteillä ja investoinneilla voidaan saada aikaan välitöntä vaikutusta työntekijöiden kokemaan työkykyyn. Tuotteella haluttiin edesauttaa erityisesti vähän liikkuvien työikäisten liikuntatottumisten kehittymistä ja tukea vähän liikkuvia elämäntapamuutoksissa. Digitaalinen työkalu sisältää alkukartoituksen ohella työntekijälle räätälöidyn valmennusohjelman, valmentajan tuen sekä asiantuntijoiden ohjeet liikunnasta, ravitsemuksesta, unesta ja stressin käsittelystä.

Vierumäki on mukana myös Slushin virallisessa sisartapahtumassa, toista kertaa järjestettävässä Smash:issä, jossa näytteellä ovat sportti- ja hyvinvointiteknologiaan keskittyvät kasvuyritykset. Smash järjestetään 28.-29.11. Helsingin Suvilahdessa. Smashin tapahtumatuotannosta vastaa lahtelainen yrittäjä Arto Ahola.

LISÄTIEDOT

Ella Korhonen
Vierumäki Country Club Oy / Suomen Urheiluopisto
p. +358 10 5777289
ella.korhonen@vierumaki.fi

www.happyhealthypeople.fi