Ajankohtaista

Vierumäki Tennis ITF Dunlop Junior Cup 25.10.-29.10.2017

30.10.2017 |Henry Kärkkäinen henry.karkkainen@vierumaki.fi

Haastattelin Vierumäen tennis vastaavaa Holger Von Troilia. Keskustelimme eri mahdollisuuksista, mitä Vierumäki tarjoaa harrastelijoille, sekä kilpailijoille tenniksen parissa.

Mistä kaikki alkoi?

”Tulin Vierumäelle 2014 vuoden alussa. Silloin totesin, että meillä on hyvät puitteet tennikselle. Viikonloppukurssimme ovat meidän kivijalkamme liiketoiminnassa, joista muodostuu suurin osa tarjoamistamme palveluista. Järjestämme myös kansainvälisiä kilpailuja, joista olen vastuussa. Oma kiinnostukseni juontaa juurensa omasta kaupallisesta koulutuksestani (KTM) ja tämä työ mahdollistaa työskentelyn niin sanotusti kentällä ja toimistossa. Vierumäki on kansainvälinen urheilukeskus ja täältä löytyy paljon tietotaitoa urheilun saralla. ”

Käynnissä on ITF Dunlop Junior Cup, joka alkoi 25.10.2017. Kertoisitko tästä hieman lisää?

”Tämä on erittäin kansainvälinen turnaus. Paikalla on 19 eri maasta pelaajia. Parhaat heistä ovat rankingissa n.170 tienoilla. Tämä turnaus toimii ponnahduslautana isoihin kilpailuihin. Esimerkkinä mainittakoon viime vuoden mestari Eemil Ruusuvuori, joka pelaa tällä hetkellä Kiinassa 8. parhaan valitun pelaajan joukossa Masters kilpailua.

Taso on erittäin kova ja kilpailun myötä juniorit pääsevät heti nuoresta iästä lähtien pelaamaan kansainvälisiä otteluita ikätovereitaan vastaan. Dunlop Junior Cupia on järjestetty yli 10 vuotta Vierumäellä ja toiminta kehittyy vuosi vuodelta. Turnauksen tunnettavuus ja näkyvyys on noussut viime vuosina, koska täältä on mahdollisuus nousta isoimpiin kisoihin.

Tämänlaisessa turnauksessa voi oppia katsomalla muita pelaajia, kuinka he harjoittelevat, pelaavat ja ennen kaikkea suomalaisten pelaajien ei tarvitse varta vasten matkustaa ulkomaille koviin kansainvälisiin turnauksiin. Puitteet ovat pedattu Vierumäelle ja tämä on erittäin hyvä ” first step ” nuorten uralla.”

Mitä kaikkea Vierumäki tarjoaa Tenniksen pelaamiseen/harrastamiseen?

Vierumäeltä löytyy yhteensä 32 tenniskenttää. 5 plexipave-kenttää mm. aloittelijoille, perheille, junioreille ja lenkkareilla pelaaville. 4 massakenttää aktiivi- ja kilpapelaajille, joissa pinnoitteena punainen tiilimurska, 3 massakenttää aktiivi- ja kilpapelaajille, joissa Canada Tennis -massa. Lisäksi mökkikylästä löytyy 13 kpl hiekkatekonurmikenttiä lähtökohtaisesti mökkiläisten käyttöön.

Vierumäkihallista löytyy 6 sisäkenttää. Näistä kolme on plexipave-kenttiä ja kolme bolltex-kenttiä. Vierumäki Areenassa on lisäksi yksi sisäkenttä, jonka pinnoite on pulastic. Vierumäki tarjoaa täydelliset mahdollisuudet tenniksen harrastamiseen.

(Kuvassa vasemmalla ITF Dunlop junior cupin 2017 mestari Otto Virtanen ja toiseksi sijoittunut Robin Erik Parts)