Ajankohtaista

Vierumäen Golfseura tiedottaa 5/2016

Toukokuu 2016                       VIERUMÄEN GOLFSEURAN TIEDOTE                       30.4.2016

CADDIE MASTER

 

Classic  caddie master 9-17, 4.5. alkaen 8-18, 14.5. alkaen 7-18

Cooke caddie master 8-17

Back office (ajanvaraus) 9-17

Kenttien ja caddiemasterin aukiolotiedot voi tarkistaa www.vierumakigolf.fi

Caddiemasterin yhteystiedot 010 5777 031 tai caddie.master@vierumaki.fi

Aikoja voi myös varata www.golfbox.fi

ViGS jäsenasiat vigs@vierumaki.fi

 

KILPAILUJA

Itä-Häme viikkokilpailu 1 la-ke 14-18.5. Classicilla alkaen lauantai aamusta. Kilpailu tarkoitettu ViGS:n  jäsenille. Hinta 5€ pelioikeuden haltijoilta, muilta lisätään green fee/pelilippu. Paras nainen palkitaan per sarja edellyttäen että sarjassa on vähintään 5 naispelaajaa. Junioreilla myös oma sarja ja heiltä osallistumismaksu 0€.

Avauskilpailu Classic 21.5. klo 8:00 alkaen. Avoin kilpailu, joka pelataan pistebpgeypelinä. Pelaajat voi valita itse ryhmän jossa pelaavat. Netin kautta ei voi ilmoittautua. Ilmoittautuminen viimeistään 19.5. klo 15:00.

Vieraspelaajat     52€

Muut                   10€ + pelioikeusmaksu

Itä-Häme viikkokilpailu 2 la-ke 21-25.5. Classicilla alkaen lauantai aamusta. Kilpailu tarkoitettu ViGS:n  jäsenille. Hinta 5€ pelioikeuden haltijoilta, muilta lisätään green fee/pelilippu. Paras nainen palkitaan per sarja edellyttäen että sarjassa on vähintään 5 naispelaajaa. Junioreilla myös oma sarja ja heiltä osallistumismaksu 0€.

Itä-Häme viikkokilpailu 3 la-ke 28.5-1.6. Classicilla alkaen lauantai aamusta. Kilpailu tarkoitettu ViGS:n  jäsenille. Hinta 5€ pelioikeuden haltijoilta, muilta lisätään green fee/pelilippu. Paras nainen palkitaan per sarja edellyttäen että sarjassa on vähintään 5 naispelaajaa. Junioreilla myös oma sarja ja heiltä osallistumismaksu 0€.

 

SÄÄNTÖILTA

Lauantaina 14.5. Urheiluhalli luentokaari pidetään sääntöilta klo 17:00 alkaen. Säännöistä tulee kertomaan Major-tuomari Arto Teittinen. Saamme kuulla täksi kaudeksi uudistetuista säännöistä sekä varmaan jotain mielenkiintoista, kuinka maailmalla tapahtuu isoissa kilpailuissa erilaisia sääntötilanteita.

Ilmoittautuminen sähköpostilla vigs@vierumaki.fi 11.5. mennessä.

 

Tervetuloa…

 

NAISTOIMIKUNTA

 

Jokavuotinen naisten ystävyysottelu pelataan Rönnäsissä Meri-kentällä 15.5.2016 Hinta 45€ / henkilö, hintaan sisältyy Green fee ja lounas sekä kahvi ja suolapala puolessa välissä peliä.
Lähtö yhteiskuljetuksella Heinolasta klo 8.15 ja matka jatkuu  Vierumäeltä klo 8.30

Ilmoittautumiset naisten kansioon tai caddiemaster@vierumaki.fi viimeistään 11.5. 20 ensimmäistä mahtuu mukaan.

Ladyjen ensimmäinen opetus Cooken rangella 26.5. klo 17-19 Ilmoittautumiset naisten kansioon tai caddimaster@vierumaki.fi seuraavat opetukset kesäkuussa.

Huomioittehan, että Itä-Häme viikkokilpailuissa on oma kilpailu myös naisille.  Paras nainen palkitaan per sarja edellyttäen että sarjassa on vähintään 5 naispelaajaa.

 

SENIORITOIMIKUNTA

Sikspäki                 

Messilä 17.5.2016 klo 9.00

Iitti 31.5.2016

 

Par-3 kilpailu

Ennsimmäinen osakilpailu 20.5.2016 klo16.20. Kilpailusta lähetetään erillinen kutsu.

 

 

 

 

NUORISOTOIMIKUNTA

Junnujen kesä 2016

Ohjattuja golftreenejä järjestetään kaiken tasoisille 4 – 21 -vuotiaille junioreille. Ryhmät muodostetaan junioreiden iän ja tason perusteella. Ryhmä jakoihin ja määriin saattaa tulla muutoksia kun osallistuja määrät tarkentuu

Kesän ryhmät:

Golfleikkikoulu 4-8 vuotiaille lapsille. Harjoituksissa leikitään ja liikutaan sekä hiukan myös golfataan. Golfleikkikoulu käynnistyy 2.5. ja kausi päättyy 19.9. Harjoitusaika 18 -19

Harrastajaryhmä 7-15 vuotiaille nuorille. Harjoituksissa keskitytään liikunnallisiin perustaitoihin ja golfin perusteisiin.  Kesäkausi 2.5. –  17.10. Harjoitusaika 17.30 -19

Haastaja ryhmä 9-18 vuotiaille nuorille jotka haluavat haastaa itsensä kehittymään golfissa. Harjoitukset sisältävät fysiikkaa ja golfin perusteita. Harjoitukset antavat valmiuksia pelin itsenäiseen kehittämiseen ja halutessa kilpailemiseen. Haastajaryhmä harjoittelee Maanantaisin 17.30 – 19 ja keskiviikkoisin 18 -19 harjoitusohjelman mukaan. Kesäkausi 2.5. –  19.10.  Valmentajana Tommi Stude

 

Talent ryhmä 9-18 nuorille jotka haluavat kehittyä ja sitoutua harjoitteluun. Harjoitukset antavat valmiudet omatoimiseen harjoitteluun, golfissa kehittymiseen ja golfissa kilpailemiseen. Talent ryhmä harjoittelee haastajaryhmän kanssa ja lisäksi torstaisin kello 18 -19. Koulujen lomakaudella Talent ryhmä harjoittelee harjoitusohjelman mukaan. Kesäkausi 2.5. –  19.10.  fysiikkaharjoitukset lisäksi 31.10 – 8.12. Valmentajana Tommi Stude

 

Kesäkauden harjoitukset alkavat 2.5.2016 kello 17.30. Paikkana classicin rangen harjoituspääty.

Avajaiskilpailu

Junioreiden kesäkauden avajaiskisa pidetään 15.5.2016 alkaen kello 14.00. Ohjelmassa 9 reiän kilpailu Classicilla/coachilla. Kisan jälkeen pientä purtavaa ja palkintojen jako

Ilmoittautumiset avajaisiin sähköpostiin ari.pajukko@phnet.fi

 

 

Kilpailut

Kesän aikana on tarjolla erilaisia kilpailuja junioreille. Golfliiton perinteiset aluetour ja tsemppitour. Näistä kilpailuista löytyy lisätietoja sivulta www.golf.fi. Lähialueen golfkentillä järjestetään kaikille avoin Greeniä koko seutu junnutour. Lisätietoja kilpasarjasta www.greeniakokoseutu.fi.

Junioritoiminnan kilpailukoordinaattorina toimii Tuomas Wilkko. Liiton alaisiin kilpailuihin ilmoittautumiset tulee hoitaa itse, mutta greeniä koko seutu kilpailu ilmoitetaan keskitetysti seuran kautta. Mikäli kilpailet jossakin sarjassa, mutta et harjoittele seuran vuoroilla niin ilmoittaisitko ystävällisesti Tuomakselle pelaamisestasi.

Seura tukee kilpailuihin osallistumista matkakorvaussäännöstön mukaan joka löytyy seuran nettisivuilta.

Lisätietoja kilpailemisesta: tuomas.wilkko@gmail.com tai 044-2505606

JUNIOREIDEN PELI/KAUSIMAKSUT KESÄ 2016

COACH, CLASSIC JA COOKE – 235 €

– Ohjatut harjoitukset kerran viikossa maanantaisin touko – marraskuu (alle 22-vuotiaat ViGS:n jäsenet)

– Jokaisella kentällä voi päivittäin pelata kaksitoista junioria

– Pelaajalla voi olla samanaikaisesti kaksi pelioikeusvarausta

– Pelioikeuksia ei voida käyttää kilpailuissa (Cooke)

– Pelioikeus ei oikeuta tuomaan vieraspelaajia alennetulla hinnalla

 

COACH – 155 €

– Ohjatut harjoitukset kerran viikossa maanantaisin  touko –marraskuu (alle 22-vuotiaat ViGS:n jäsenet)

– Pelioikeus on nimetty käyttäjälleen kaudeksi 2016, jolloin pelaamisen määrää ei ole rajoitettu

– Pelioikeuden voi hankkia minkä tasoinen juniori tahansa

– Pelioikeutta voidaan käyttää

o ViGS-junioreiden yhteisissä pelipäivissä

o Omatoimisessa pelaamisessa, jolloin vasta-alkajien ja nuorimpien junioreiden mukana tulee

olla joko aikuinen tai junioriohjaaja

 

HARJOITUSKAUSIMAKSUT

Golfleikkikoulu 60 euroa (Pelioikeusmaksu sisältää tämän maksun)

Harrastajaryhmä 60 euroa (Pelioikeusmaksu sisältää tämän maksun)

Haastaja ryhmä 60 euroa

Talent ryhmä 100 euroa

 

PELIOIKEUDEN VARAUS SEKÄ MAKSUT

Pelioikeuden varaus  vigs@vierumaki.fi, otsikolla ViGS:n junioripelioikeus. Tarvittavat

tiedot: juniorin nimi, jäsennumero, pelioikeuden tyyppi ja mahdollinen kausimaksu

Ryhmä kohtaisen kausimaksu tulee lisätä pelioikeus maksuun. Esim. treenaa haastaja ryhmässä perusharjoitusten lisäksi ja ottaa pelioikeuden kaikille kentille hinta 235 euroa + 60 euroa = yhteensä 295 euroa. Esim. treenaa talent ryhmässä perusharjoitusten lisäksi ja ottaa pelioikeuden kaikille kentille hinta 235 euroa + 100 euroa = yhteensä 335 euroa.

Maksu ViGS:n tilille viikkoa ennen ensimmäistä pelikertaa

POP Heinola FI75 5045 0640 0528 21. Kirjoita viestiosioon: pelioikeusmaksu 2016 sekä

juniorin nimi.

– Jos aiot pelata viikon sisällä pelioikeuden maksusta on hyvä ottaa maksukuitti mukaan, jotta

caddiemasterit pystyvät maksun toteamaan.

 

ENNEN PELIÄ

– Tarkista Caddie Masterilta peliaikaa varatessasi, että junioreiden päivittäisessä

kiintiössä on vapaata kyseiselle kentälle

 

Lisätietoja:

Vierumäen Golfseura / nuorisovastaava

Ari Pajukko ari.pajukko@phnet.fi

044-7212740

 

 

 

ITÄ-HÄME VIIKKOKILPAILU

Nyt perinteinen viikkokilpailu on Itä-Häme viikkokilpailu. Toivotamme paikallisen sanomalehtemme tervetulleeksi golfin maailmaan. Jokainen kilpailuun osallistuja tulee olemaan mukana lehden vuosikerran arvonnassa kauden päätteeksi.

Osallistumisoikeus ViGS:n jäsenillä. Tasoitusraja 45, tulos lasketaan kuitenkin tasoituksen 36 mukaan.  Ilmoittautuminen tapahtuu maksamalla kilpailumaksu 5 € ennen pelaamista suoraan Caddie Masterille. Osa- ja kokonaiskilpailussa palkitaan kolme parasta per sarja. Kilpailu on Classic-kentällä.

Kilpailuaika on lauantaiaamusta klo 7 keskiviikkoon kello 24.00. Näiden ajankohtien välillä voi pelaaja pelata niin monta kierrosta kuin haluaa maksamalla 5€ per kierros. Näistä pelatuista kierroksista valitaan paras tulos kilpailukierrokseksi. Kilpailuviikot löytyvät Golfbox:ssa Vierumäen kilpailukalenterista.

Peliryhmät ja lähtöajat ovat vapaavalintaiset. Jokaisen on hankittava itselleen merkkaaja, jolla on virallinen tasoitus. Merkkaajan ei tarvitse osallistua kilpailuun. Tuloskortti on palautettava caddie masterille klo 24 mennessä tai jätettävä kierroksen jälkeen Classicin rangekopilla olevaan postilaatikkoon. Pelaajan on merkittävä tuloskorttiinsa selkeästi kierroksen nettotulos tai pistebogeymäärä riippuen sarjasta jossa pelaa.  Jos pelaaja päättää olla palauttamatta tuloskorttinsa, tulee siitä ilmoittaa caddiemasterille.

Sarjat ja pelimuodot ovat seuraavat:

 • Sarja A hcp 0-18,2 – 18 reikää lyöntipeli hcp
 • Sarja B hcp 18,3-45 – 18 reikää pistebogey hcp

Kilpailija pelaa koko kauden siinä sarjassa, johon kuuluu osallistuessaan kauden ensimmäiseen kilpailuunsa. Jokainen pelattu kierros vaikuttaa tasoitukseen tasoitusmääräysten mukaan ja pelaajan on itse huolehdittava oikeasta tasoituksestaan.

Koko kauden ajalta palkitaan kolme eniten sijoituspisteitä kerännyttä/sarja.  Tasapisteissä paremmat sijoitukset ratkaisevat.  Sijoituspisteitä saa seuraavasti: 1. 10 p, 2. 8 p, 3. 6 p, 4. 5 p, 5. 4 p, 6. 3 p, 7. 2 p ja 8. 1 p. Pisteitä saa korkeintaan kuudesta parhaan sijoituksen osakilpailusta. Osakilpailuja on 14.

Samassa yhteydessä pelataan Ecclectic-kilpailu, jossa pelaajan tulokseksi syntyy eri viikkokilpailujen kullekin reiälle tehtyjen parhaiden tulosten summa. Kilpailu pelataan sekä tasoituksellisena että scratch-kilpailuna. Kilpailu on eri sarjat sekä A-sarjalle että B-sarjalle, ja tasoituksellisessa Ecclectic-kilpailussa pelaajan tasoitus on ensimmäisen pelaamansa viikkokilpailun slope-tasoitus. Pelaajan pitää jättää edellä mainitusti viikkokilpailutuloskortti ja Ecclectic-tulokset kirjataan automaattisesti kaikille tuloskortin jättäneille kilpailijoille.

Pelaajan pelatessa useamman kierroksen kilpailussa saman viikon aikana, Ecclecticiin valitaan parhaan tuloksen sisältävä tuloskortti, joka näkyy Golfboxissa. Jos parhaita tuloskortteja on useampi kuin yksi, niin tuloskortin valitsee arpa.

Tasatulosten sattuessa kokonaiskilpailun ratkaisee pienempi tasoitus

Viikkokilpailun palkinnot/ sarja:

I-sija 50€ lahjakortti

II-sija 35€ lahjakortti

III-sija 20€ lahjakortti

Kokonaiskilpailun palkinnot/sarja:

I-sija 500€ matkalahjakortti

II-sija 250€ lahjakortti

III-sija 125€ lahjakortti

 

Ecclectic-kilpailun palkinnot/sarja:

I-sija 50€ lahjakortti

II-sija 35€ lahjakortti

III-sija 20€ lahjakortti

 

Seuran viikkokilpailuihin on erillinen juniorisarja johon voivat osallistua kaikki seuran juniori-ikäiset. Pelimuoto  on tasoituksellinen pistebogey, tiipaikka tasoituksen mukainen eli tytöillä punainen ja pojilla tasoituksella 0-36 keltainen ja 36 -54 punainen. Pelitasoituksena pelaajan oikea tasoituksen Slope-tasoitus. Peliajat ja säännöt samat kuin yleisessä viikkokilpailussa. Jokaisen viikkokilpailun paras juniori palkitaan 20 euron lahjakortilla ja kauden päätteeksi kolme parasta palkitaan pisteiden perusteella ja täytyy osallistua vähintään 5 viikkokilpailuun jotta on mukana koko kauden kilpailussa. Viikkokilpailuihin osallistuminen on juniorille maksuton.

Naisista palkitaan myös paras pelaaja sarjoittain edellyttäen, että sarjassa on pelannut vähintään 5 kilpailijaa ko. kilpailussa. Naisten palinto on 35€ lahjakortti.

Vikkokilpailun johtajana toimii Tuomas Wilkko – 044 2505606.

Lue golfin viikkokisan tulokset Itä-Hämeen nettisivuilta www.itahame.fi

 

 

PERHEMALJA

 

Kilpailu pelataan tasoituksellisena 18 reiän foursome-reikäpelinä. Tasoituksena käytetään ko. kilpailuparien Slope-tasoitusten keskiarvojen erotusta. Maksimi tasoitus on 36, josta Slope.  Joukkue saa valita kumman tahansa aloittajaksi 1. tiiltä!  Miehet pelaavat keltaisilta ja naiset punaisilta tiimerkeiltä. Osallistumisoikeus on vain VIGS: n jäsenillä. Kilpailuun ilmoittautuminen 31.5. 2016 mennessä.

Kilpailuparin voivat muodostaa vain saman perheen jäsenet. Vähintään toisen kilpailuparista tulee olla aikuisjäsen (vähintään 22 vuotias). Osallistujien tulee asua samassa osoitteessa. Avoliitolta edellytetään  yhdessä asumista.

Kierrokset tulee pelata seuraavan aikataulun mukaan:

 1.   krs 23.6. mennessä
 2. krs 14.7. mennessä
 3. krs 4.8. mennessä
 4. krs 25.8. mennessä
 5. krs 15.9. mennessä

Esimerkki tasoituksen laskemisesta. Kallen (Slope 21) ja Kaisan (Slope 14) tasoitusten keskiarvo on 17,5, joka pyöristetään 18. Villen (Slope 10) ja Vandan (Slope 12) tasoitusten keskiarvo on 11. Tälllöin Kalle ja Kaisa saavat tasoitusten erotuksen (18-11=7) mukasesti seitsemällä vaikeimmalla väylällä lyönnin edun.

Perhemalja kilpailun johtaja Risto Heikkilä.

 

REIKÄPELI

Kilpailu pelataan miesten osalta sekä scratch että osatasoituksellisena reikäpelinä.  Naiset pelaavat ainoastaan osatasoituksellista reikäpeliä. Osallistumisoikeus vain toiseen sarjaan. Korkeamman tasoituksen pelaaja saa etulyöntejä 75 % Slope-tasoitusten erotuksesta. Maksimitasoitus 36, josta Slope. Sarjat: Naiset (punainen tee) ja Miehet (keltainen tee) sekä Scratch (valkoinen tee). Osallistumisoikeus vain ViGS:n jäsenillä. Kilpailuun ilmoittautuminen 31.5. 2016 mennessä.

Kierrokset tulee pelata seuraavan aikataulun mukaan:

Miehet                                                           Naiset

 

 1. krs 23.6. mennessä 1. krs 23.6. mennessä
 2. krs 14.7. mennessä 2. krs 14.7. mennessä
 3. krs 4.8. mennessä 3. krs 4.8. mennessä
 4. krs 25.8. mennessä
 5. krs 15.9. mennessä

 

Esimerkki tasoituksen laskemisesta. Kallen Slope-tasoitus on 12 ja Villen Slope-tasoitus on 21. Ville saa erotuksesta (21-12=9) 75% eli 6,75 joka pyöristetään 7:än eli Ville saa seitsemällä vaikeimmalla väylällä lyönnin edun.

 

Reikäpelikilpailun johtaja Jyrki Aaltonen – 0451104184.

 

HARJOITTELUKAUSI ALKUUN 14.5. COOKEN RANGELLA

Onko kenties talven jäljiltä ruosteessa muutakin kuin bägiin jääneet mailat? Swingi? On tai ei mutta nyt tarjoamme jäsenille hyvän mahdolisuuden aloittaa uusi kausi uusilla harjoituksilla ja ohjeilla.

Järjestämme 1,5 tunnin mittaisen harjoitussession Cooken rangella lauantaina 14.5. klo 11.00 Tilaisuudessa Teillä on erinomainen mahdollisuus tutustua TrackMan -analysaattoriin!

PGA Pro Tommi Stude on Suomen ensimmäinen valmentaja, joka otti tämän huippupelaajien suosiman  laitteiston käyttöönsä vuonna 2009. Harjoitussession avulla osallistujat saavat viimeisintä laitteistolla kerättyä tutkimustietoa ja oppivat ymmärtämään svingiänsä paremmin.

TrackMan – analysaattorista saa mm. seuraavat tiedot lyönnistä: Pallon lähtönopeus, Mailanpään nopeus, Pallon lähtökulma, Pallon taka- ja sivukierteet, Mailan tulokulma, Osuman tehokkuus, Pallon lentorata, Mailan lavan asento ja suunta osumahetkellä, Lyöntien pituus

 

Pron avulla tästä analyysistä saa selkeän kuvan omasta lyönnistä ja hyvät harjoitteluohjeet.

Tapahtuman hinta jäsenillemme on ainoastaan 15€. Minimimäärä osallistujia on kuusi henkeä. Tapahtumat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset sähköpostilla: pekka.aalto@finnair.com 11.5. mennessä.

Lisätietoa TrackManista löytyy allaolevasta linkistä: http://trackmangolf.com

 

LIIKUNTALIPPU

 

Vierumäen liikuntalippu on yleiskäyttöinen lippu, joka vaaditaan esim. Active Hour tunneille. Lippu on käytettävissä seuraaviin palveluihin:

 

Ohjatut Active Hour tunnit

Uimahallin käyttö aukioloaikoina

Greenin kuntostudio ja Urheiluhallin kuntosali

Ski-fee lippu, kun hiihto on maksullinen (tekolumi)

Yleisöluistelu

 

VIerumäen Golfseuran jäsenille nyt 10 kerran lippusarja hintaan 64€ (ovh 80€ – alennus—20%). Liput myynnissä Vierumäen vastaanotossa Scandic-hotellin aulassa. Edun saa vain esittämällä seuran jäsenkortin oston yhteydessä. Etu voimassa 31.5.2016 asti.

 

KUNTOSTUDIO

 

Greeni Kuntostudio toimii Vierumäkihallissa. Kuntostudiolla on Technogymin laadukkaat painopakkalaitteet sekä juoksumatto, Crosstrainer, kuntopyörä, recumbent-kuntopyörä ja venyttely-alue.

Kertakäynti 8€

10 kerran lippu 80€ (11. kerta ilmainen)

1kk 35€

6kk 150€

Vuosijäsenyys 250€

4 vuosijäsenyyttä / mökki 800€

 

Avoinna joka päivä klo 8:00-21:00

 

Vierumäen Golfseuran jäsenille 31.5.2016 asti tarjouksena KuntoStudion

 1kk kortti vain 28€ / kk. Edun saat näyttämällä VIGS:n jäsenkortin Greenin Kauppa & kahvilan vastaanotossa maksaessasi kortin.

 

Tarvitsetko apua kuntosalin perustekniikoissa, uutta puhtia treeniin tai muutosta saliohjelmaan. Yksityistunnit alkaen 20 euroa (ei sisällä salimaksua). Lisätietoja: Bodyworkers Personal trainer Ari Pajukko ari.pajukko@phnet.fi tai 044-7212740

 

 

PRO_SHOP KOIPPARI TARJOAA

 

Golfkengät seuran jäsenille -15% toukokuun ajan.

Golf pride, Super Stroke, Lamkin golfgripit – vaihto onnistuu jopa saman päivän aikana!