Oletko kiinnostunut liikunnasta ja hyvinvoinnista? Onko edessäsi kenties alan vaihto? Haluatko kehittää osaamistasi aikuisten liikuttamisessa ja yksilöllisessä liikunnanohjauksessa?

Haku liikunnan ja valmennuksen ammattitutkintoon liikunnan osaamisalalle (aikuisliikunta) on nyt auki osoitteessa vierumaki.fi/koulutukset/aikuisliikunta

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon liikunnan osaamisalan suorittaneiden tutkintonimike on liikuntaneuvoja (AT). Ammattitutkinnon suorittamisen ohella on mahdollista valmistua myös Personal Traineriksi: valitsemalla valinnaisista tutkinnon osista yksilöllisen liikunnanohjauksen, suorittamalla koko tutkinnon sekä läpäisemällä valmistavan koulutuksen PT-kokeen opiskelija saat Urheiluopistojen Yhdistyksen Personal Trainer -sertifikaatin. Koulutukseen sisältyy nyt myös Ensiavun peruskurssi EA1.

Aikuisliikuntaan painottuva koulutus on tarkoitettu erityisesti aikuisten terveyttä edistävän liikunnan tai työkykyä ylläpitävän toiminnan parissa työskenteleville tai liikunta-alasta ja eri-ikäisten ihmisten yksilöllisestä liikunnanohjauksesta kiinnostuneille. Koulutus sopii niin alanvaihtajille kuin omaa ammatillista osaamistaan täydentävillekin.

Millaisia ominaisuuksia koulutukseen hakeutuvilta sitten odotetaan? Koulutusohjelmasta vastaavat opettajat Heidi Kirén ja Tarja Westerlund korostavat erityisesti sisäistä motivaatiota sekä omaa halua oppia uutta. “On tärkeää, että opiskelija on sitoutunut opiskeluun, koska silloin se palvelee parhaiten sekä opiskelijaa, opettajaa että koko opiskeluryhmää”, Kirén toteaa.

Koska koulutukseen voivat hakea niin liikunnanohjauksesta kiinnostuneet kuin alanvaihtajatkin, ovat opiskelijoiden taustat hyvin erilaiset - tälläkin hetkellä opiskelevasta ryhmästä löytyy niin sotilaita kuin meteorologejakin. Koulutuksesta vastaavien opettajien mielestä ryhmän moninaisuus on erittäin positiivinen asia. Myös opiskelijoiden ikäjakauma on pysynyt laajana, mikä tarjoaa loistavan mahdollisuuden vertaisoppimiselle opiskeluryhmissä.

Koulutus toteutetaan joustavana monimuoto-opiskeluna: vuoden aikana opiskelijat tulevat Vierumäelle kolmen päivän mittaisille lähiopiskelujaksoille kahdeksan kertaa. Koulutuksesta vastaavat opettajat Heidi Kiren ja Tarja Westerlund korostavat, että vaikka tutkinnolla on selkeät perusraamit, on opintoja mahdollista mukauttaa opiskeluryhmän toiveiden mukaan varsinkin koulutuksen loppupuolella.

Jos olet miettinyt uraa liikunta-alalla tai kaipaat uusia tuulia työrintamalla, tutustu koulutukseen tarkemmin osoitteessa vierumaki.fi/koulutukset/aikuisliikunta. Hakuaika on käynnissä 8.8.2021 asti.


Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä!

Heidi Kiren, opettaja       
heidi.kiren@vierumaki.fi
puh. 040 5777 227

Tarja Westerlund, opettaja
tarja.westerlund@vierumaki.fi
puh. 040 5383 842

Kesä-heinäkuussa tavoitat meidät parhaiten:
opintotoimisto@vierumaki.fi
puh. 045 7881 6258