Blogit

Syksyn tuulia

Meillä on täällä liikunnanohjauksessa pitänyt varsin kiirettä koko kesän ja myös syksyn ajan. Pari viikkoa ennen tällä viikolla alkaneita syyslomia oli rauhallisempaa, mutta nyt taas mennään. Pahoittelen siis ettei kuulumisia meiltä liikunnanohjauksesta ole tullut.

Itselleni kesä toi muutoksen arkeen, kun lopetin tavoitteellisen harjoittelun keilailun osalta. Mihinkäs sitä kissa karvoistaan pääsee, joten nyt panostetaan valmentamiseen ja työn ohessa aloitinkin ylemmän AMK:n valmennusopinnot. On hienoa ollut tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia ideoita työhön.
Lisäksi meiltä liikunnanohjauksesta on lähtenyt pari ohjuria, mutta onneksi nyt syksyllä tilalle on saatu reipas Joonas Puhakka. Hän on aikaisemmin tehnyt meille extraajana ohjauksia. Ehkä on aika myös jossain vaiheessa aika päivittää listaa ohjaajistamme, koska jo tammikuussa porukkaamme saatiin Mikki Parkkinen, ja hän jos kuka lisää huumoria arkeemme.

blogit_hannele_yamk

Kuvassa uudet luokkakaverini (itse vasemmalla eturivissä), Haaga-Helian ylempi ammattikorkeakoulu, valmennuksen ryhmä.

Mutta paljon tapahtuu nyt meillä täällä liikunnanohjauksessa ja koko Vierumäellä tulevina viikkoina. Alkuviikosta perhe on paras kurssilla oli toista sataa henkeä ja eilen keskiviikkona paikalle saapui noin tuplaten tämä määrä. Viikonlopuksi kurssilaisia saapuu lisää suurin piirtein saman verran kuin alkuviikosta oli. Lisäkäsiä siis me ohjaajatkin tarvitsemme ja entiset ohjaajamme sekä extraajat tulevat meidän avuksemme loppuviikoksi. Mikä sen mukavampaa, kun saadaan vähän tuttuja ammattilaisia avuksi. Tuttujen kasvojen lisäksi apunamme toimivat myös opiskelijat.
Mitään aivan uusia lajeja emme nyt syyslomalle ole tuoneet.

Teille ketkä kävitte vieraanamme kesällä, on tarjolla tuttuja ja turvallista, mutta myös muutamia hieman uudempia tuttavuuksia, kuten mm. pickleballia, kehonpainoharjoittelua sekä maastopyöräilyä. Active hours tarjontaamme on totta kai laajennettu ja siellä on tarjolla yleisimmät lajimme. Yhtenä lisänä active hour -tunneilla on mainittava sisällä tehtävä suppailu, eli SUP fit&balance.  Edellisessä tekstissäni avasinkin liikuntamenun lajeja, joten käykää kurkkaamassa vielä teksti jos on mennyt ohi.

blogit_hannele_tytötpomppulinna

Jumppaajatytöt Emilia ja Alina kävivät tutustumassa syyslomalla pomppulinnaamme.
Tämä etelä-Suomen syysloma-aika on meillä kiireisintä aikaa, mutta ensi viikolla hieman rauhoittuu. Ensi viikko on vielä muuten viimeinen viikko, kun meidän Flowpark on auki. Parin seuraavan viikon jälkeen meidän ohjausmäärät jonkin verran vähenevät, eli siirrymme talvehtimaan =). Tämä tarkoittaa meille enemmän huolto- sekä suunnittelutöitä. Lisäksi osa viettää vielä loppuja kesälomiaan, kuten itsekin tässä olen katsellut, että minne lämpöön sitä vielä tälle vuodelle pääsisi.
Vaikka puista ovat jo lehdet aikalailla tippuneet, edelleen ruska on täällä Vierumäellä kaunis. Aamuisin välillä pientä “pakkasta”, joka alkaa tuntua luissa sekä ytimissä, mutta tämähän on pukeutumiskysymys. Värit luonnossa ovat kuitenkin mitä ihanimmat, joten jos olette tulossa liikkumaan kanssamme, niin pakatkaa mukaan hieman lämmintä ulkoiluvaatetta. Nimimerkillä paksu pipo oli tänä aamuna kiva =)

Ja muistakaa, kun tämä syksy on monelle kiireistä aikaa, niin hyvä olisi päivän aikana muistaa vain rauhallisesti hengittää 2-5 minuuttia, ilman ylimääräisiä ajatuksia. Harjoituksen voit tehdä paikallaan ollen tai vaikkapa liikkeessä, kuten kävelylenkillä.

Rentouttavaa syksyä sekä loma-aikaa kaikille!

Terveisin: Hengittelijä liikunnanohjuksesta

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *