Blogit

Moniosaamista liikunta-alalle?

Hieman keltanokkana päätin tarttua aiheeseen johtuen tapaamisesta joka jälleen ns. räjäytti tajuntaa.

Kävimme tapaamassa kuntasektorin edustajia, joka perinteisesti on  myös merkittävä liikunta-alan osaajien työllistäjä (n. 40%).  Samanaikaisesti olemme kaikki tunnistaneet liikunnan ja hyvinvoinnin megatrendin, jonka kasvunäkymät ovat huikeat.

Esiin nousee  jatkuvasti  myös yhteiskunnallisen haaste – miten edistää terveyttä sekä saada liikkumaan myös ihmiset, jotka luontaisesti eivät ehkä ole kiinnostuneita liikunnasta.

Samanaikaisesti käydään keskusteluja useilla foorumeilla  liikunnan merkityksestä  – se on kuin liima, jonka pitää yhdistää elämän eri osa-alueita, ihmisiä ja kansoja.

Tarjontamme liikunta- ja terveyttä edistävistä palveluista on todella laaja, jokaiselle löytyy jotakin, tai ainakin pitäisi löytyä. Yksistään meillä Vierumäellä tarjonta hipoo noin sataa eri liikuntamahdollisuutta. Vaan kaikki eivät silti liiku tai eivät jaksa liikkua.

Elämme monikompleksisessa yhteiskunnassa, jossa palvelutarpeet ovat hyvin moninaiset ja liittyvät elämän eri osa-alueisiin. Miten voisimme olla tukemassa kehitystä joka huomioisi liikunnan avulla näitä tekijöitä? Vai voimmeko, onko osaamisen ja tarpeiden kohtaanto tasapainossa?

Onko liikunta-alan osaaminen monialaista, poikkitieteellistä, vai onko se keskittynyt liikuttamaan jo aktiivisia liikkujia, tarjoamaan palveluita matkailijoille, urheiluseuroille, huippu-urheilulle?Tämä kysymys on erittäin ajankohtaista nostaa esiin huomioiden myös tulevat uudistukset; koulutussektorin, soten ja maakuntauudistuksen näkökulmasta.

Mielenkiintoisia esimerkkejä löytyy ja viittaan tapaamiseemme kuntasektorilla. Hämeenlinnan kaupunki on systemaattisesti halunnut lisätä liikunnan tarjontaa, liimaten siihen mukaan niin tietotekniikka, luovuutta, työnhakua, terveellistä ravintoa, kielikylpyjä – Jotta jokaiselle olisi tarjolla vaihtoehtoja aktiiviseen ja hyvää elämään –  huomioiden asiakkaiden tarpeen.Samalla on koottu saman katon alle eri toimijoita, eri toimialoilta – monialaista osaamista – yhdessä.

Miten voisimme luoda jatkuvan osaamisen toimintamallin, joka tuottaa liikunnan lisäksi moniosaamista, huomioimaan asiakas joka ehkä on joutunut ponnistelemaan saapuakseen paikalle ns. liikunnalliseen tuokioon tai törmää kulttuurellisiin seikkoihin?

Avaan keskustelun ja odotan innolla osallisuutta – osaamisen jakamisen kautta löydämme ratkaisuja huomista varten.

Outi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *