Blogit

Innovaatioterveiset EU:n Sport Forum 2017 Maltalta

Keväinen tervehdys tulee tällä kertaa Maltalta! Vierumäen Sportpolis-hanke oli valittu yhdeksi parhaaksi käytänteeksi EU- tasolla, innovaatio- osiossa ja se esiteltiin EU.n Sport Forumissa. Hienoa!

Tässä edustajamme Jarmo Kujanpään (hän toimi hankkeen projektipäällikkönä) kokemuksia ja näkemyksiä tapahtumasta.

“Komissio järjestää vuosittain Sport Forumin eri maissa. Tänä vuonna se järjestettiin 8-9.3. Maltalla. 

Uutena oli se, että nyt mukaan oli valittu ja kutsuttu viime ohjelmakaudella 2007-2013 komission 33 hyväksi arvioimaa hanketta ja joista 20 oli paikalla. Suomen Urheiluopiston hallinnoima Sportpolis oli yksi näistä kutsutuista hankkeista. Edustin sovitusti Suomen Urheiluopistoa ja Sportpolista paikan päällä.

 “In September 2016 the European Commission has published a study on the contribution of sport to regional development through the Structural Funds, which included 33 good practice case studies and about 230 project fiches from all EU Member States. Your project ‘Exercise Science and Business Sportpolis’ was amongst the selected good practice case studies. The EU Member States and the sport movement has shown high interest to the results of this study, in particular to the good practices how sport can be used as a tool to contribute to the objectives of cohesion policy.”

 Luentojen välillä oli  taukoja. Noina aikoina hankeväen tuli olla osastoillaan joissa seminaariyleisö vietti taukojaan.  Seminaariyleisö koostui ministeriöiden, lajiliittojen, kattojärjestöjen, olympiakomiteoiden ym. tahojen päättäjistä.

Yleisesitteiden lisäksi jaossa oli  Sportpolis- hankkeesta kertova kooste. Vaikka siinä on kuusi kärkeä, niin olin tapahtumassa (keskusteluissa) liikkeellä yhdellä kärjellä – kuinka autoimme suomalaisia Start-uppeja ja yrityksiä T&K.ssa ja toteutimme LivingLab toimintaa. Yhden kärjen taktiikka oli järkevää ja erityisesti mielenkiintoa herättävä T&K, olihan Sportpolis sijoitettu Innovaatiot otsikon alle.

Kohokohtani oli noin 5 minuutin keskustelu komissaari Tibor Navracsics´n kanssa (koulutus, kulttuuri, nuoret, urheilu). Hän vieraili osastollamme suuri kuvaajalauma perässään. Puhuimme juuri T&K-palveluiden hyödyllisyydestä aloittaville yrityksille ja hän oli kiinnostunut Sportpolis konseptista ja siitä kuinka tällaisen avulla voidaan ennakoida menestyjät ja tarpeettomat. 

Haluan kiittää Suomen Urheiluopistoa, että sain edustaa sitä ja Sportpolista näin arvokkaassa tapahtumassa.

Samoin Sportpolista rahoittanut viranomainen Päijät-Hämeen liitto voi onnitella itseään. Hanke on nyt arvioitu hyväksi korkeimmalla mahdollisella taholla.”

Terveisin Jarmo 

Tässä yhteydessä en malta olla mainitsematta työ- ja elinkeinoministeriön v. 2014 julkaisemaa selvitystä, jossa liikunta-alalle ja poikkitoimialaiselle kasvulle on viitoitettu kasvulukemia.

Liikunta-alan T&K -toiminta on vielä ensimmäisillä askelmerkeillä ja onkin ollut ilo seurata mm. SMASH –tapahtuman voittokulkua, joka nostaa sport-teknologian start up -yrityksiä esiin kohti kansainvälistä kasvua.

JA kun tähän kokonaisuuteen lisätään hyvinvointimatkailuun, luontoon liittyvä osio puhutaankin jo aivan eri luvuista.

Kasvunäkymiä vauhdittaa Visit Finland:n 4.5.2017 julkaisemat matkailuteollisuuden kasvuluvut – uudet innovaatiot löytyvät cross over – toiminnasta (poikkitoimialainen).

Eli yhä enemmän laaja-alaista yhteistyötä niin yritys – kuin maakuntatasolla, rohkeutta lähteä ulos siiloista ja hakea uusia mahdollisuuksia,  tutkia asiakkaiden tarpeita, vai puhutaanko jo dna:sta?

Aurinkoa!

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *