Blogit

Suunnitelmallista työhyvinvointia

Onko työhyvinvointi yrityksessänne vain temppuja vai suunnitelmallista toimintaa? Onko koko henkilöstöllä tiedossa se, miten työhyvinvointi on omassa yrityksessä määritelty ja mitä kaikkea siihen kuuluu? Onko Työhyvinvointisuunnitelma kaikkien luettavissa ja saatavilla?

Viime kerran blogissani aiheena oli henkilöstöliikunta ja viittasinkin siinä jo keskusteluun, jonka olin käynyt Mercurin kouluttaja Petteri Immosen kanssa juuri tästä teemasta. Vierumäellä alkaa joulukuussa yhdessä Mercurin ja koulutuskeskus Salpauksen kanssa Työhyvinvointipainotteinen Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET). Koulutuksessa käydään esimiestyön ja johtamisen lisäksi työhyvinvointijohtamisen asioita läpi. Keskiössä koulutuksessa on osallistujan oman hyvinvoinnin/työhyvinvoinnin johtamisen lisäksi myös organisaation työhyvinvointitoiminnan suunnittelu ja johtaminen.  Hyvin johdetussa yrityksessä mietitään työkykyriskejä, niiden ennaltaehkäisyä ja hoitamista. Yrityksen on tehtävä riskien arviointi työn fyysisten-, psyykkisten ja psykososiaalisten kuormitustekijöiden osalta ja mietittävä myös keinot näiden ennaltaehkäisyyn ja olemassa olevien riskitekijöiden hoitamiseen. Nämä ovat kaikki asioita jotka osaltaan vaikuttavat ihmisten työkykyyn ja jaksamiseen. Parhaimmillaan työhyvinvointi on pitkäjänteistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista toimintaa. Toisin sanoen toimenpiteiden onnistumista seurataan ja arvioidaan. Tärkeää on valita kullekin yritykselle sopivat mittarit arvioinnin suorittamiseen. Riskianalyysien pohjalta löytyvät ne painopistealueet, joihin yrityksen kannattaa panostaa.  Työkykyriskien ennaltaehkäisy, tunnistaminen ja varhainen hoito ovat hyvää työkykyjohtamista. Yhteistyö työterveyshuollon ja eläkevakuutusyhtiön kanssa ovat myös osa tätä toimintaa.

Oheisella videolla hyvinvoinnista ja sen johtamisesta keskustelevat Mercuri Finlandin Petteri Immonen ja Vierumäen työhyvinvointiasiantuntija Oili Kettunen.

Mikäli kiinnostuit tästä koulutuksesta niin ota yhteyttä, kerron mielelläni lisää: oili.kettunen@vierumaki.fi.

Hyvää talven alkua kaikille!

Oili

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *