Blogit

Suksia, tekniikkaa ja treeniä

Naisten Finlandian-treeniryhmän naiset ovat testanneet suksia ja hioneet tekniikkaa ahkerasti joulukuun laduilla. Ladut sekä ertyisesti sukset ovat toimineet moitteettomasti! Naisista Piitu ja Mira ovat treenanneet valmentaja Ismon johdolla ja Iris innokkaana on hankkinut kokemusta omatoimisesti. Yhteinen tekniikkakerta odottaa naisia lähipäivinä!

Piitu ja Mira Ismon opissa 🙂

”Viimeksi pääsimme tutustumaan Peltosen suksitehtaalle ja ostin samalla ensimmäiset omat luistelusukset, Peltosen Supra X:t.  Nyt pääsin niitä testaamaan Vierumäen lumille. Vierumäen monipuolisilla laduilla voi hiihtää molemmilla tyyleillä, ja hiihtolenkkejä löytyy helpoista tasamaalenkeistä vaativiin valolatuihin. Tasainen tykkilumilatu, joka Vierumäellä oli valmiina jo joulukuun alussa, sopi hyvin tällaiselle aloittelevalle hiihtäjälle, kun ei ollut liian jyrkkiä mutkia eikä mäkiä”, Iris kertoo.

Iris testasi uusia suksia ja Vierumäen latuja.

Hiihtovälineiden laatu, tekniikka ja käytettävyys ovat muuttuneet melkoisesti sitten kouluvuosien, sillä kehittyneet siteet tuottivat Irikselle hieman päänvaivaa näin ensinäkemältä. ”Hetken jouduin miettimään, että miten ne sukset saa oikein monoihin kiinni, mutta pian sukset olivat jalassa ja sauvat tukevasti kädessä. Ensimmäiset liu’ut olivat sen sijaa kaukana tukevasta ja tasapainoisesta liikkumisesta. Polarin sykemittari mittasi 130 pulssiksi jo ensimmäisillä vedoilla ja juuri ja juuri pysyin pystyssä. Sukset liukuivat erinomaisesti, mutta eri suuntaan, kun minne minä itse olin menossa 🙂 . Muut hiihtäjät katsoivat hymyillen ja moikkailivat ja tarvittaessa väistivät hitaampaa. Ei näkynyt minkäänlaista laturaivoa, päinvastoin.”

Hitaasti hyvä tulee, toteaa Iriskin. ”Ensimmäisen kierroksen jälkeen meno helpottui ja alkoi jopa sujumaan. Tekniikassa on paljon tekemistä, mutta se alkoi olla hauskaa. Latu oli hyvässä kunnossa ja välineet olivat erinomaiset. Startin sauvat olivat juuri oikean mittaiset ja sukset olivat kevyet ja mukavat jaloissa.”

”Odotan innolla, että pääsen hiomaan tekniikkaa, pieni hiihtokärpänen pääsi jo puraisemaan”, Iris hihkuu.

Joko olet jo ilmoittautunut Naisten Finlandiaan? Jos et, tee ilmoittautumisesi nyt! Luvassa hyvää fiilistä, rentoa menoa ja mukavaa liikunnallista tekemistä koko viikonlopuksi!

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *