Blogit

Aloita viikko katselemalla ja kuulemalla ihmeitä

Minulta usein kysytään, millainen paikka Vierumäki on. Vaikka kirjoitan työkseni, vastaan usein, että tätä paikkaa on vaikea sanoin kuvailla. Yritän nyt tähän blogiin purkaa sitä, miltä Vierumäki näytti juuri tänään. Samalla haastan Sinut lukija kiinnittämään huomiotasi näin lokakuun viimeisellä viikolla omaan työympäristöösi. Mitä kaunista näet ympärilläsi? Mistä inspiroidut? Mikä on suosikkijuttusi työpaikallasi?

Yksi omista suosikkiasioistani työpaikallani on polkupyörä, jonka liikuntapaikkapäällikkömme Teppo on toimittanut meille markkinointiin työsuhdekulkupeliksi. Vierumäkihän on alue, jossa voi liikkua helposti kävellen paikasta toiseen. Pidemmät matkat alueen puolelta toiselle taittuvat puolestaan varsin nopeasti pyörällä. Alueella on kesäkaudella pyöriä vuokrattavana myös asiakkaiden käyttöön.

Tänä lokakuisena aamuna aurinko näyttäytyi jotenkin erityisen kauniina ja toi kaikki syksyn värit sekä upean luontomme esiin. Päätin startata työviikon kiertämällä aluetta pyörällä. Maanantain maine on vähän masentava, mutta päätin, että tämä viikko alkaa nyt hyvin!

Ensimmäisenä suunnistin kohti Vaellustalli Toresonia, jossa asustaa ihania islanninhevosia eli issikoita. Vaellustalli järjestää alueellamme ratsastusretkiä näihin mielettömiin maisemiin. Kävin tallilla juttelemassa, mitä heille kuuluu ja otin samalla muutamia kuvia issikoista, jotka olivat juuri aamupalalla. Näky oli jotenkin mukavan levollinen ja rauhoittava.

blogi_vierumäkionseikkailu_issikka1

blogi_vierumäkionseikkailu_issikka2Vaellustallilta tunnelma vaihtui aivan toiseen vain 100 metrin päässä – mikä on Vierumäelle ihan tyypillistä. Suunnistin  jäähallille, jossa muodostelmaluistelujoukkue Team Unique oli juuri aamutreeneissä. Jäällä oli heti aamusta päällä käsinkosketeltava tekemisen meininki, kun kuvioita hiottiin sekunnilleen ja iskulleen oikein. Wau, mietin mielessäni!

Varsinkin juuri jäähallissa saa usein kokea olevansa etuoikeutettu, kun näkee joukkueita sekä yksilöurheilijoita treenaamassa tuleviin kilpailuihin uusia kuvioita tai ohjelmia.

Kuuluisin Vierumäellä treenaava joukkue on varmasti Suomen Leijonat, sillä heidän kotiluolansa sijaitsee Vierumäellä.

blogi_vierumäkionseikkailu_teamunique2

 

 

blogi_vierumäkionseikkailu_leijonaluola

Jäähallilta lähtiessä bongasin vielä hauskannäköisen tilanteen, kun nuori mies veti kiireenvilkkaa perässään matkalaukkua ja kantoi kädessään säbämailaa. Oli pakko kysyä kaverilta, mihin hän on matkalla.

Kyseessä oli meidän liikunnanohjauksen perustutkinnon eli tuttavallisemmin LPT:n opiskelija Rasmus Tolppanen, joka oli juuri palaamassa syyslomalta takaisin koulunpenkille.

blogi_vierumäkionseikkailu_lpt_opiskelija

Ja ajatelkaa: Nämä kaikki kohtaamiset tapahtuivat 45 minuutin aikana! Vierumäki ei nuku koskaan, vaan on uskomattoman monipuolinen mesta, jossa erilaiset aktiviteetit aivan ääripäistä yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.

Vai tiedätkö toista paikkaa, jossa parinsadan metrin säteellä voit tavata issikoita, muodostelmaluistelijoita ja lomilta palaavan opiskelijan?

Aamuseikkailuni lopuksi kävin vielä ihailemassa sinistä taivasta ja vielä niin vihreää nurmea golfkentällä. Tuntui melkein kuin olisi kesä. Viime vuonna tähän aikaan taisi olla jo lunta, mutta vielä toistaiseksi meillä voi pelata golfia itsepalveluperiaatteella niinä päivinä, jolloin ei ole pakkasta ja kenttä on pelattavassa kunnossa.

blogi_vierumäkionseikkailu_maisema_golf

Että melkoisia ihmeitä mahtui tähän aamuun!

Toki paljon on myös seikkailijan omista aisteista kiinni. Jos haluaa nähdä ympärillään ihmeitä, niitä myös näkee.

Joten mitäs jos startattaisiin tämä lokakuun viimeinen viikko niin, että katsottaisiin tarkasti ympärillemme ja kuunneltaisiin tarkasti ympäristöämme? Blogin kommenttikenttään voi mieluusti kommentoida oman työpaikkansa tai -matkansa ihmeistä. Ja myös tuoda esiin niitä juuri sinun ihmeitäsi täällä Vierumäellä.

Jos haluat jakaa omia suosikkijuttujasi ja näkymiä Vierumäeltä somessa, voit käyttää hashtagia #munvierumäki

Maanantaiterkuin,

Terhi

26.10.2015 19:35

Päivi Lappi

Kiva kirjoitus, kiitos siitä! Nyt ei valitettavasti juuri ehdi tähän kommentoida omia Vierumäki-kokemuksia. Kirjoitustyö vie aikaa täälläkin parhaillaan. Ja toisaalta, kun on katkeamaton suhde “Vierikseen” vuodesta 1984 eri rooleista, niin ei taitaisi tilakaan riittää. Pitää palata asiaan, sillä tarina, jos toinenkin on kyllä varastossa. Ja isot kasat muistoja. Ja uusia tulee koko ajan itselle ja omille “lapsille”, joiden ” the paikkana” Vieris on ollut koko heidän elämänsä ajan!

26.10.2015 17:59

Ursula

Olipa kiva juttu! Paljon sisältöä pienessä ajassa. Hyvä fiilis ?.

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *