Blogit

Erika ja Laura

Parasta Vierumäellä ovat ihmiset kuten työkaverit, asiakkaat ja yhteistyökumppanit. Ihmiset, jotka pyrkivät kohti yhteistä tavoitetta. Kohti yhteenkuuluvuutta, merkityksellisiä kokemuksia ja kohtaamisia. Tiedätte, mitä tarkoitan. Näiden ihmisten johdosta ei tarvitse pohtia, onko ”lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täysi”, vaan se ”lasi on aina täysi”. Kerron tässä postauksessa kahdesta energisestä naisesta, jotka tapasin töissä viikonloppuna.

Erika

Erika Vikman

Lauantaina tapasin Erikan, joka oli juuri saapunut ensimmäistä kertaa Vierumäelle. Erika esiintyi bändin kanssa yökerhossa lauantai-iltana, joten daamin ensimmäiset hetket Vierulla olivat työntäyteiset. Tapasin bändin backstagella. Vaikuttaa siltä, että Erika pyrkii keskittymään työhönsä ja etenemään määrätietoisesti kohti tavoitettaan eli olemaan monipuolinen esiintyjä. Koska kirjoitan ruoka-aiheista blogia, minua kiinnosti selvittää Erikan ajatuksia ruokailun ja keikkailun yhdistämisestä. Epäsäännölliset työajat määrittävät pitkälle Erikan päivän kulun. ”Syön sitä, mitä milloinkin on saatavilla.” Vaikka Erika pyrkii syömään kasvispainotteisesti, iltatöissä siihen ei ole aina mahdollisuutta. Seuraavana aamuna tapasin Erikan uudestaan hotellin aamupalalla. Ymmärrettävistä syistä esiintyjiä ei kovin usein nähdä aamupalalla. Erikalla olikin tiedossa menoa, joka vaati vähän aikaisemman heräämisen. ”Hotellien aamupalat ovat ihan huippupaikkoja. Tykkään kovasti tästä teidän tarjonnasta aamupalalla! Vaihtoehtoja on runsaasti minun makuuni.” Erika oli myös yllättynyt siitä kuinka laaja ja monipuolinen on Vierumäen alue. ”Pitääkin tulla tänne vapaa-ajalla käymään, ja nauttimaan alueen palveluista.”

Laura

Laura Lepistö

Sunnuntaina tapasin Lauran, joka on pitkän linjan Vierumäen kävijä. Tällä kertaa Laura oli saapunut Vierumäelle Suomen Taitoluisteluliiton seuraseminaarin johdosta. Ensimmäiset reissut Vierulle Laura on tehnyt lapsena luisteluleireillä. Tämän jälkeen Laura on ollut Vierumäellä monessa mukana kuten Olympiakomitean erilaisissa tilaisuuksissa, gaalaillallisilla, vetänyt oman leirin luistelijoille ja osallistunut Mertaranta ja legendat -tv-ohjelmaan. Päätin kysyä Lauralta, että mikä on kaikista mieleenpainuvin ruokailuun liittyvä muisto ja kokemus Vierumäeltä. Laura yllätti vastauksellaan! ”Ensimmäisillä luisteluleireillä ’97 käytiin aina tyttöjen kanssa syömässä Kaskelassa. Siellä oli sellainen Mikko-kokki, jota me aina pyydettiin tekemään meille omenakaurapaistosta. Me tyttöjen kanssa pidettiin siitä jälkkäristä aivan valtavasti! Mikko lupasi meille aina leiriviikon aikana jollekin päivällä järjestää tuota omenakaurapaistosta.”

Ihana muisto! Koska olen utelias, aloin heti selvittämään Mikko-kokin tarkempaa henkilöllisyyttä, mutta vielä se ei minulle paljastunut. Tunnistaako kukaan itseään tai työkaveriaan tästä? Joka tapauksessa Mikko on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen!

(EDIT: Jälkikäteen selvisi mystisen Mikon henkilöllisyys ja Mikko olikin tarjoilija. Mikolle on toimitettu Lauran positiivinen palaute.)

Mikä on sinun mieleenpainuvin ruokailukokemus Vierumäellä?

Kohtaamisiin,

Merita

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *