Blogit

Hierojaopiskelijoiden arki on tekemistä täynnä

Vierumäellä opiskelee vuosittain tutkintoon johtavissa koulutusohjelmissa noin 800 opiskelijaa. Noin puolet heistä on kokopäiväisiä opiskelijoita, jotka asuvat kampuksella ja harjoittelevat työtään alueellamme opintojensa ohessa. Lähtökohta opetuksessamme on se, että opiskelu olisi mahdollisimman työelämälähtöistä. Siitä, mitä työelämälähtöisyys käytännössä tarkoittaa, kertovat kevään 2016 ajan liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelijat Nea Vallin ja Kiia Mantere. Heidän lisäkseen remmiin liittyvät uusina kirjoittajina liikunnanohjauksen AMK-tutkintoa Haaga-Heliassa, Vierumäen kampuksella opiskeleva Otto Takala sekä hierojaopiskelija Niklas Ranta. Tällä kertaa vuoron saa Niklas.

——————————————————————————————————————————————————–

Olen Niklas Ranta ja sain kunnian sekä vastuun esitellä urheiluhierojaopiskelijoiden arkea. Porukkamme jää näin alkuvuodesta helposti pimentoon, koska aloitamme asiakashieronnat vasta tällä viikolla, joten meistä ei ole vielä tullut tuttuja vierumäkeläisille.

Haluan valottaa blogissa, minkälaista porukkaa olemme ja miten me täällä Vierumäellä elämme. Meidän luokkaa on jo monesti kutsuttu junioriluokaksi melko alhaisen keski-iän vuoksi – varsinkin verrattuna moneen edelliseen urheiluhierojien vuosiluokkaan. Meitä on tänä vuonna myös normaalia vähemmän; vain 15 normaalin 18 sijaan. Luokan näennäinen nuoruus ja normaalia pienempi pääluku ei ole kuitenkaan tuntunut menoa haittaavan, ehkä jopa päinvastoin. Vauhtia ja innostusta löytyy – varsinkin käytännönläheisinä päivinä!

Oppilaita meidän luokalta löytyy melko lailla laidasta laitaan niin kotipaikkakunnan, persoonallisuuksien kuin lajitaustankin suhteen. Kaikilla on kuitenkin yhteinen tavoite: kouluttautua vuodessa päteväksi hierojaksi!

Tässä kohtaa voin vinkata seuraavalle UHT-luokalle, ettei kannata olla paria ensimmäistä viikkoa luokassa innosta pinkeänä ja suuna päänä hölöttämässä kaikkea mitä mieleen juolahtaa, jos ei halua kirjoitella blogia 😉

Oma innostukseni ihmisfysiologiaan ja anatomiaan, sekä sitä myötä urheiluhierojan opintoihin on kasvanut pikkuhiljaa omien urheiluharrastuksien ohella. Lajitaustaa löytyy yleisurheilusta, taekwondo-, vapaaottelu- ja judo-kokeiluista noin 15-vuotiaana aloitettuun enemmän ja vähemmän tavoitteelliseen voimaharjoitteluun. Myös armeija-aika ja sen jälkeiset vuodet puolustusvoimien palkkalistoilla on ollut omiaan mahdollistamaan, innostamaan ja välillä myös vaatimaan oman kunnon ylläpitoa sekä kehittämistä.

Vierumäelle muuttaminen oli omalla kohdallani melko helppoa, koska olen lähivuosina elänyt melko liikkuvaa elämää ulkomailla ja Suomessa. Olen  myös viettänyt aikaani hyvin tiiviisti samassa porukassa työskennellen. Sitä myöten täällä Vierumäen tiiviissä yhteisössä eläminen ja opiskeleminen ei ole minulle kovinkaan uusi asia. Vaikka perhe ja kaverit asuvatkin muualla, ei muu elämäni suoranaisesti jäänyt mihinkään muualle, vaan kulki mukanani tänne. Vapaa-aikani täällä kuluu pitkälti kuntosalilla voimaillessa, kirjoja lukiessa ja tietysti syödessä sekä päiväunia nukkuessa… Kertaakaan ei kuitenkaan ole tarvinnut miettiä mitä sitä vapaa-ajallaan tekisi, vaan suuremmaksi ongelmaksi on muodostunut juurikin ajan vähyys. Ensimmäinen kuukausi tuntui menevän kuin siivillä eikä tahti nykyisestä ainakaan hidastu.

Miten päädyin Vierumäelle?

Vierumäelle minut sai hakemaan lähinnä sopiva opintojen alkamisajankohta vuoden alussa. Monessa muussa paikassa opinnot alkavat syksyllä, joka ei omiin aikatauluihini sopinut. Jälkikäteen en ole joutunut hetkeäkään katumaan. Vierumäen ja Suomen Urheiluopiston omasta mielestäni hieman syrjäisestä sijainnista huolimatta täällä on lähestulkoon kaikki mitä ihminen kaipaa, ja vähän päälle. Asumme tällä hetkellä opiskelupäivät opistoasuntola Pihkalassa 3 henkilön huoneissa, joissa kuitenkin majoittuu vain 2 henkilöä per huone. Samassa rakennuskompleksissa sijaitsee myös mm. ruokala, luokkahuoneistot ja kirjasto. Lähiympäristön urheilumahdollisuuksiin sisältyy melkoinen määrä erilaisia lajeja, joita on helppo kokeilla taikka harrastaa ihan tosissaankin.

Tähän mennessä opiskelumme ovat pyörineet tiiviisti anatomian, fysiologian, vuorovaikutustaitojen, hieronnan teorian ja käytännön sekä ATK:n ympärillä. Anatomiassa ihmisen luusto ja lihaksisto tulee tutuksi niin suomen kuin latinankin kielellä. Fysiologiassa opiskelemme ihmisen kehon toimintaa, ja vuorovaikutustaidoissa ihmisen kohtaamista asiakastilanteessa.

Tiistaisin lounaalla puolet luokastamme näyttää usein juuri heränneiltä ja hieman tokkuraisilta, koska ovat hetkeä aiemmin nousseet hierontapöydältä kahden tunnin hieronnan jälkeen.

Näitä 1,5 kuukauden aikana opittuja taitoja pääsemme käyttämään ja jatkojalostamaan 19.2. alkavalla hierontavastaanotolla Vierumäkihallin toisessa kerroksessa, jossa suoritamme opinto-ohjelmaamme kuuluvia työharjoittelujaksoja. Tervetuloa edulliseen hierontaan mukavien ihmisten luo! Ajanvarausohjeet sekä hinnaston näet täältä.

Terkuin, Niklas & luokka

Hierojat

 

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *