Blogit

Hiihtolomaterveiset erämaasta

Viikko 8 on yksi lemppariviikoistani Vierumäellä joka vuosi. Hiihtolomasesonki alkaa perinteisesti tällä viikolla ja alue alkaa sykkiä elämää samalla, kun olemme jo saaneet pienen aavistuksen keväästä.

Alueellamme lomaileekin tämän viikon aikana satoja perheitä muun muassa pääkaupunkiseudulta. Osa heistä tulee nauttimaan liikunnasta ja täysihoidosta Perhe on Paras -kurssille ja osa taas järjestää puuhaa omatoimisesti. Omatoimilomailijoita majoittuu sekä Vierumäen majoituispaikoissa että omissa mökeissä ja asunnoissa, jotka sijatsevat alueellamme.

Ja tekeminenhän ei meiltä täällä kesken lopu, vaikka niin voisi luulla eilisen laajalle levinneen Ylen uutisen jälkeen. Artikkelissa Yle kirjoitti, kuinka viime viikonloppuna alueellamme majoittuneet Ruotsin maajoukkueen hiihtäjät kokivat joutuneensa keskelle erämaata, jossa heitä uhkaa tylsistyminen. Alkuperäiseksi lähteeksi Ylen jutulle oli mainittu ruotsalaislehti Expressen.

Ylen artikkelissa ei ollut Vierumäen puolelta mitään kommenttia, joten ajattelin hieman tähän blogiin avata, mistä kaikesta Vierumäessä on kysymys. Kun tämä viikko suo siihen ihan erityisen hyvän mahdollisuuden 🙂

Kävin tänään kiertämässä eri puolilla aluetta ja kertokoon oheinen pieni kuvareportaasi siitä, mitä kaikkea täällä erämaan keskellä on tänäänkin puuhattu.

Ensi vuoden MM-kisoja ajatellen haluamme tietenkin palvella urheilijoita parhaalla mahdollisella tavalla ja otamme kaikki esikisojen osalta saadun palautteen tosissaan. Ensi vuotta ajatellen aiomme kehittää entisestään monipuolisia palveluitamme huippu-urheilijoita ja MM-kisoihin osallistuvia varten, jotta heillä olisi mahdollisimman mukavaa sekä helppoa majoittua täällä meillä. Olemme Lahti 2017 MM-kisojen virallinen kisakylä ja meillä on intoa sekä intohimoa tehdä oma osuutemme kisojen onnistumiseksi paremmin kuin hyvin. Ensi vuosi kun on MM-kisojen lisäksi myös Suomen Urheiluopiston eli Vierumäen peruskiven 90. juhlavuosi.

Ennen kuin pääsette nauttimaan tämän päivän kuvista ja tunnelmista, niin haluan vielä tuoda pähkinänkuoressa muutaman faktan Vierumäestä esiin:

  • Hiihtäjien treenimahdollisuudet täällä ovat ensiluokkaiset. Tykkilumilatumme ovat aina erinomaisessa kunnossa – sen tietävät tuhannet meillä käyvät hiihtäjät.
  • Asun itse Lahden kantakaupungissa ja ajan töihin aamuisin 22 minuuttia. Suuri osa asiakkaistamme tulee meille pääkaupunkiseudulta, mistä tänne ajaa vain reilun tunnin.
  • Alueeltamme löytyy noin 15 ravintolaa, joiden joukossa on useita kahviloita. Osa näistä on auki vain kesäkaudella tai tilauksesta, mutta esim. urheiluhenkisiä ihmisiä palvelee päivittäin ympäri vuoden Sport Bar, josta saa myös ruotsalaisten peräänkuuluttamaa kahvia. Lisäksi Greeni Kauppa&Kahvila on auki päivittäin klo 8-21.
  • Vierumäellä voi harrastaa yli sataa eri urheilulajia. Esim. golfia ja tennistä voi meillä harrastaa ympäri vuoden sisäharjoitustilojen ansiosta. Itse varattavien, helposti harrastettavien lajien valikoimasta löytyy näin talviaikaan myös mm. keilaus ja sulkapallo. Ja meidän uimahalli on yksi omista lempparipaikoistani!
  • Vierumäelle ovat tervetulleita ihan kaikki. Toisinaan törmäämme mielikuvaan, jossa Vierumäki tunnetaan nimenomaan huippu-urheilun tiimoilta. Ja siitä toki haluamme, että meidät edelleen tunnetaan. Mutta meillä voivat lomailla ihan taviksetkin ja itseni kaltaiset sohvaperunat 🙂  Ei tarvitse olla himokuntoilija tai teräsmies, jotta meillä viihtyy. Täällä saa myös nauttia luonnon rauhasta ja rentoutua, jos siltä tuntuu. Usein vieraamme arvostavat juuri rauhaa, hiljaisuutta ja turvallisuutta.

Mutta nyt niihin kuviin ja tunnelmiin. Iloista viikkoa kaikille! 🙂

 

Terhi

hiihtoloma_pop_1

Tässä Perhe on Paras -kurssilla oleva Rico koettaa etsiä peilisalin lattialta kuvaparia. Hänen kanssaan oli parikymmentä lasta leikissä mukana – ammattitaitoisten ohjaajiemme johdolla.

hiihtoloma_pop2

Tänään oli tarjolla myös ilma-aseammuntaa Vierumäki Areenalla. Kuvassa Rasmuksen tyylinäyte.

hiihtoloma_pop3

Ilma-aseammunnan päätteeksi Rasmus ja isä Repe vertailivat tuloksiaan. Kumpi mahtoi voittaa keskinäisen skaban?

hiihtoloma_pop4

Perheiden pienimmille oli järjestetty tänään keppariralli urheiluhallissa. Kuvassa linnanneito uljaan ratsunsa kanssa.

hiihtoloma_pop6

Alueelta löytyi myös hiihtäjiä tänäänkin. Osa Haaga-Helian väestä vietti suunnittelupäivää, johon hiihto toi odotetun happihyppelyn.

 

hiihtoloma_pop5

Myös Vierumäen maskotti Pihkis iloitsi jo hieman kevättä lupailevista auringonsäteistä!

 

hiihtoloma_pop8

Eikä aikaakaan, kun Pihkiksen kaveriksi ilmestyi iloisia lapsia. Sillä ilosta ja liikunnasta on onnistunut hiihtoloma tehty!

 

 

 

24.02.2016 16:14

Repe Harmanen

Minusta kirjoitit ja tartuit hyvään asiaan liittyen ruotsalaisten kommentteihin Salppurista ja Vierumäestä lehtien palstoilla. Ilmeisesti kyseessä oli vain yksittäinen toteamus ja samassa lehtijutussa kerrottiin myös aktiivisemmista ja positiivisemmista ruotsalaisista, jotka eivät nähneet asiaa samalla tavalla.

Hämmennyin itsekin aluksi artikkelin luettuani. Vapaa-ajan vierumäkeläisenä en oikeastaan lopulta ymmärtänyt kritiikkiä kritiikkinä, asiavirheitäkin toki oli. Ainoastaan hiihtäen voi mennä Lahti-Vierumäki -väliin 40-60min, hieman lähtöpaikoista riippuen. Autolla se ei ole mahdollista oman kokemukseni mukaan.

Poimit mielestäni samoja ajatuksia kuin mitä itse siitä mietin. Vierumäellä voi olla juuri niin aktiivinen tai passiivinen kuin haluaa. Jos kaipaa kauppakeskusta ympärille, on parempi pysyä poissa. Jos taas haluaa avoimesti kokeilla asioita sisä- tai ulkoliikunnassa, kannattaa pysyä paikan päällä.

Ihmiset kaipaavat niin erilaisia asioita ja lopulta luinkin Expressenin artikkelin positiivisena kommenttina Vierumäen puolesta. Huomasin, että olen täysin eri mieltä tämän ruotsalaisen Jönssonin kanssa. Ja samaa mieltä Hellnerin kanssa. Ne asiat, jotka he kokivat ongelmaksi, ovat mm. itselleni suuri etu. Kahvilassakin tulee käytyä kävellen useamman kerran, vaikka Hra Jönssön ei niitä ollut löytänyt.

Ehkä kyse onkin vain todella siitä, mitä haluaa ja etsii? Ja jos suksi kulkee, 30min bussimatka on kätevä. Jos ei palkintosijoja tule, on kahvilakin liian kaukana. Etukäteen menestymättömyyden petaaminen voi olla inhimillistä ja syitä kannattaa listata jo valmiiksi, niin ne ovat nopeammin kenties käytössä hädän hetkellä?

25.02.2016 09:26

Terhi Leiniö

Moikka Repe!

Tämä taitaa olla niitä asioita jälleen, joissa asenne ratkaisee 🙂 Joten olen ihan samoilla linjoilla kanssasi. Parasta Vierumäessä ovat asiakkaat, jotka teette tästä työstä merkityksellistä! Kuulumisiin ja näkymisiin!

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *