Blogit

Hyvät yhteiset muistot ovat leirikoulun suola

Leirikoulu

Työ täällä Vierumäen liikunnanohjauksessa on aika sesonkiluonteista. Kesällä meillä pyörii Perhe on paras -kurssit ja pari viikkoa kurssien loppumisesta alkavat leirikoulut. Syyskuussa Vierumäen käytävät täyttyivätkin innokkaista leirikoululaisista.

Ensimmäiset leirikoulut alkoivat meillä elokuun puolenvälin tietämillä heti kun koulutkin alkoivat. Ensimmäisen viikon sain tehdä muita ohjaushommia ja seurata vierestä, kun kollegani huhkivat lasten kanssa. Pääsääntöisesti meidän leirikoululaisemme ovat kuudesluokkalaisia, mutta välillä mukaan mahtuu yhdeksäsluokkalaisia sekä satunnaisesti muitakin luokkatasoja.

Ensimmäinen syksyn leirikouluni, elokuun viimeisellä viikolla olikin 6.luokka Lammilta. Luokalla oli 17 oppilasta, joista suurin osa oli tyttöjä. Tämä lupaa aina ohjaajalle hyvää. Tytöt nyt vain pääsääntöisesti ovat hieman rauhallisempia 🙂

Viikkoomme mahtui mm. pesäpalloa, sählyä, koripalloa, sirkustelua, voimistelua, kaupunkisotaa, parkouria sekä leirikouluolympialaiset. Hienosti koko luokka osallistui kaikkiin lajeihin. Lapset pelasivat innokkaasti myös iltaisin jalkapalloa, joten loppuviikosta huomattavissa oli pieniä väsymyksen merkkejä, olihan kyseessä kuitenkin viiden päivän leirikoulu.

Meillä järjestetään kolmesta viiteen päivään kestäviä leirikouluja. Lista lajeista lähetetään luokalle etukäteen ja tämän pohjalta heille räätälöidään ohjelma leirikoulun ajaksi. Pyrimme toteuttamaan kaikki lajitoiveet, mutta aina se ei tilavarauksien tai muiden olosuhteiden vuoksi onnistu. Lista on kuitenkin aika pitkä, joten paljon vaihtoehtoja ja aktiviteetteja leirikoululaisille Vierulta löytyy.

Itselläni leirikoulut jatkuivat syyskuun ajan ja ehkä joku ryhmä tulee vielä nyt myöhemminkin. Kaiken kaikkiaan ennen joulua Vierumäellä leireilee noin 40 leirikouluporukkaa. Toinen suosikkiaika leirikoululle on totta kai kevät, jolloin varsinkin 6- ja 9-luokkalaisten poppoot hajoavat ja eräänlaista jäähyväismatkaa tullaan viettämään leirikoulun merkeissä.

Omat tavoitteeni leirikouluviikolle ovat, että lapsilla olisi mukavaa ja heille jäisi hyvät muistot Vierumäeltä. Totta kai olisi tärkeää, että leirikoulun aikana opittaisiin myös uutta. On se sitten jokin liikuntalaji tai sosiaalisia taitoja. Yritän aina myös opetella viikon aikana lasten nimet ja toistaiseksi olen tästä tentistä ihan kunnialla selviytynyt leirikoulujen päätöksissä. Tässä kohtaa on pakko todeta, että vaikka nimet ovatkin mielessäni viikon ajan, ne unohtuvat varsin nopeasti. Anteeksi siis teille leirikoululaisillen,i jos en muista nimiänne, kun seuraavan kerran tapamme.

Kiitokset ja terveiset Konnarin koulun 6B luokalle hienosta viikosta! Oikein paljon opiskeluintoa ja mukavaa syksyä Vierumäellä vierailleille luokille ympäri Suomen!

Terkuin,

Ohjaajanne Hannele

leirikoulu

 

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *