Blogit

Hyvinvointia johtamisella -koulutus käynnistyi Vierumäellä!

Käynnistimme viime viikolla Vierumäellä Hyvinvointia johtamisella -kehittämisohjelman ja toteutimme ensimmäisen lähijakson 13-14.2.2018. Osallistujat suorittavat koulutusohjelman aikana Johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET), ja lisäksi he saavat valmiudet sekä henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistämiseen – että työyhteisön työhyvinvoinnin kehittämiseen. Mukana oli yksitoista innokasta kurssilaista ja yksi henkilö oli joutunut sairauden vuoksi jäämään kotiin. Kouluttajina toimivat Mercuri Internationalin Petteri Immonen ja Vierumäeltä Oili sekä hyvinvointiklinikan muu henkilöstö.

Osallistujat tulevat hyvin erilaisista työyhteisöistä ja se tuo keskusteluihin mielenkiintoista näkökulmaa hyvin laaja-alaisesti. Mukana on sekä yritysmaailman, että kunnallisen puolen toimijoita; pienyrityksiä sekä suuryritysten edustajia sekä pankkisektoria. Ensimmäisellä jaksolla keskusteluun nousi jatkuva muutos ja digitalisaatio ja sen tuomat haasteet eri-ikäisten työyhteisöissä. Ryhmä lähti heti aktiiviseen keskusteluun ja yhteinen jakaminen, toisten esimerkit ja vertaistuki ovat ryhmän vahvuus. Omaan hyvinvointiin panostaminen oli johtamisosaamisen lisäksi useimmilla kurssilaisilla motivaattorina lähteä tähän prosessiin mukaan.

Ensimmäisen päivän päätteeksi oli vuorossa kuntokartoitus hyvinvointiklinikalla, jotta saatiin selville lähtötilanne oman fyysisen kunnon suhteen: polkupyöräergometritesti, lihaskuntotesti ja liikkuvuusmittaukset sekä Jaanan loppuvenyttelyt. Palauttavana harjoitteena päivän päätteeksi oli vielä mahdollisuus vetreyttää lihaksia uimahallin virkistysaltailla ja saunassa. Loppukeskustelut käytiin päivällispöydässä. Seuraavan aamun kurssilaiset aloittivat reippaalla kävelyllä kehonkoostumusmittaukseen hyvinvointiklinikalle.

Toinen koulutuspäivä sujui jälleen luentoalustusten, ryhmätöiden ja yhteisen jakamisen merkeissä. Pekan testipalaute herätteli osallistujia omien liikuntatottumusten tarkasteluun ja sitä kautta oman hyvinvointisuunnitelman tekemiseen. Missä kunnossa olen? Millä osa-alueella on parannettavaa ja mihin olen valmis sitoutumaan tämän koulutusprosessin aikana?

Tukea liikkumiseen ja terveiden elämäntapojen toteuttamiseen koulutusprosessin aikana antaa Happy Healthy People -mobiilipalvelu, jonka kurssilaiset saivat käyttöönsä Ellan varmalla opastuksella.

Ensimmäinen kurssijakso oli kattava paketti sekä oman johtajuuden analysointiin, että oman hyvinvoinnin tarkasteluun. Pää pyörällä, uusia ajatuksia täynnä, kurssilaiset jo vähän miettivät miten paluu arkeen tämän ”hyvinvointikuplan” jälkeen onnistuukaan. Seuraavalla jaksolla toukokuussa jatkamme johtamisteemojen lisäksi ravintoteemalla ja elokuussa on vuorossa stressiasiaa. Edetään pala kerrallaan kohti parempaa hyvinvointia ja johtamista. Kiitos energiselle ryhmälle ja Petterille antoisista päivistä, sain itse valtavasti voimaa ja energiaa ryhmästä!

Tavataan toukokuussa!

Terkuin Oili

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *