Blogit

Mihin hyvinvointidataa käytetään? Kuntoillen terveyttä ja bonuksia!

Spotlight ohjelmassa oli viime viikolla 23.2. mielenkiintoinen dokumentti aktiivisuusrannekkeista ja siitä miten niiden sisältämää tietoa käytetään.  Onko oikein, että tietoja menee työnantajalle?  Voiko bonuksia maksaa aktiivisuuden perusteella?

Aktiivisuusrannekkeet ovat yleistyneet huimaa vauhtia ja monet työnantajat jakavat työntekijöilleen aktiivisuusrannekkeita. Aktiivisuusrannekkeilla pyritään esim. aktiivisuuden ja unen määrän mittaamiseen ja seurantaan. Digitaaliset palvelut terveydenhuollossa yleistyvät myös kovaa vauhtia, ajanvarauspalvelut ovat jo rutiinia ja terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotot toimivat jo joissain paikoin digitaalisesti. Monessa paikkaa digitaalisuus helpottaa ja nopeuttaa palvelujen saatavuutta.  Digitaalisuus edellyttää kuitenkin sisäänrakennettua turvallisuutta laitteissa, järjestelmissä, arkkitehtuureissa ja palveluissa tietoturvaan, sähköiseen tunnistamiseen ja henkilötietosuojaan liittyen.

Toimittaja kokeili aktivisuusranneketta neljän kuukauden ajan ja tiedot menivät terveydenhoitajalle, joka kommentoi liikunta-aktiivisuutta ja unen määrää ja antoi tarvittaessa ohjausta. Ohjelmassa pohditaan sitä haluammeko, että työnantaja voi seurata tietojamme ja käyttää niitä esim. palkitsemiseen tai bonuksiin? Jokainen voi miettiä asiaa omalta kohdaltaan – saisiko tieojani käyttää?  Yksilötason tietojen seuraaminen vaatii aina henkilön oman kirjallisen suostumuksen, muuten se ei ole mahdollista. On tarkkaan myös mietittävä se kuka tietoja voi seurata. Terveydenhuoltoalan ammattilaisia sitoo vaitiolovelvollisuus ja samaa luottamuksellista tietojen käsittelyä on syytä odottaa myös kaikilta valmentajilta.

Vierumäen Happy Healthy People at Work mobiilipalvelu on tarkoitettu yritysten työntekijöiden liikunnalliseen aktivointiin ja motivointiin oman kestävyyskuntotason mukaisen harjoitusohjelman avulla. Lisäksi henkilö saa ravintoon, uneen ja stressin hallintaan liittyviä vinkkejä, mikäli alkukysely antaa niihin aihetta. Työnantaja voi ainoastaan seurata ryhmätason yhteenvetoa ryhmän liikunta-aktiivisuudesta, koetusta työkyvystä ja stressistä minimissään 10 henkilön kokoisesta ryhmästä. Yksilötasolla tuloksia ei ole saatavilla, olemme tarkkoja tietosuojan suhteen. Mikäli henkilöllä on käytössään laajennettu mobiilipalvelu joka sisältää personal trainer (PT) palvelun, voi Vierumäen valmentaja nähdä henkilön liikunta-aktiivisuuden ja lähettää henkilölle tsemppiviestejä ja ohjeita. Kaikkea tietoa käsitellään luottamuksellisesti.

Happy Healthy People at Work -mobiilipalvelu on esillä Work Goes Happy -tapahtumassa Helsingissä Wanhassa Satamassa 9.3.2017 klo 9-17. Tule käymään osastollamme!

Terveisin HHP@Work team!

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *