Blogit

Kaksin aina kaunihimpi

On tehty tutkimuksia, että jokainen tarvitsee omaa aikaa. On myös tehty tutkimuksia, että jokainen meistä tarvitsee ystävän. On jälleen se THE päivä, jolloin ystäviä muistetaan eniten vuoden aikana. Ei kun siis tekemään ystäväsi kanssa jonkin mukava liikuntasuoritus, josta te molemmat nautitte.

Uudet kokemukset myös vahvistavat ystävyyttä, joten miksi yhdessä tekeminen pitäisi jättää vain tähän yhteen päivään. Itse nautin kovasti käydä yksin lenkillä, vain omien ajatuksieni kanssa. Kuitenkin välillä kaipaan kaveria kenen kanssa saa yhdessä liikkua ja samalla vaihtaa ajatuksia sekä kuulumisia. Yksin on myös paljon helpompi jäädä sinne sohvalle köllöttelemään, kuin jos on kaverin kanssa lenkki sovittuna. Mitäpä jos sopisitte saman tien kaverin kanssa jokaviikkoisen tapaamisen?

Tiedän, syitä löytyy ihan tuhansia miksi ei, mutta mitä jos sanoisit välillä kyllä itsellesi. Nyt kun tammikuu on ohi ja pahin uuden vuoden innostus ohitettu, ystävä voi olla hyvä tuki liikuntaharrastuksen jatkamiseen. Hänen avullaan voit myös osittain varmistaa, ettei vuodeksi hommaamasi kuntosalijäsenyys jää aivan käyttämättä.

Tutkimukset ovat myös todistaneet, että ystävyys ja sosiaaliset ympyrät pidentävät ihmisen elinikää. Hyvä ystävä voi vähentää stressiäsi tai vaikkapa patistaa lääkäriin, huomattuaan että sinulla ei ole kaikki niin kuin pitää. Ystävä voi myös tukea elämäntapamuutoksessa, tai jopa toimia sen aloittajana. Ystävät haastavat meitä eteenpäin, koska he luottavat meihin niin hyvässä kuin pahassa.

blogit_hannele_tytötnewyork

Ohjuriystävieni kanssa New Yorkissa vuonna 2015

Vaikka kerroinkin, että nautin lenkkeillä yksin, saan niin sanotusti syödä suklaakakkua tulevana viikonloppuna. Tulevana lauantaina minulla on tiedossa keilakilpailu, jonne tulevat parhaimmat ystäväni keilailun parista. Minun viikonloppuni menee siis keilaten, mutta voisiko sinun tuleva sunnuntaisi mennä vaikkapa Vierumäellä liikunnan parissa?

Meillä Vierulla nimittäin vietetään myös ystävänpäivää. Sunnuntaina on luvassa mm. aikuisten tunteina vatsa-pakara -jumppa, HIIT-treeni sekä Mega Dance Mix. Näille tunneille saa osallistua kaksi yhden hinnalla. Voit siis viedä mukanasi tunnille vaikka ystäväsi tai puolisosi.

Muista nauraa ystäväsi kanssa, se on hyvää lääkettä niin psyykkisesti kuin fyysisestikin! Oikein halirikasta ystävänpäivää kaikille!

 

Pieni laulu ihmisestä

Ihminen tarvitsee ihmistä

ollakseen ihminen ihmiselle,

ollakseen itse ihminen.

Lämpimin peitto on toisen iho,

toisen ilo on parasta ruokaa.

Emme ole tähtiä, taivaan lintuja,

olemme ihmisiä, osa pitkää haavaa.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

Ihminen ilman ihmistä

on vähemmän ihminen ihmisille,

vähemmän kuin ihminen voi olla.

Ihminen tarvitsee ihmistä.

(Tommy Tabermann)

 

Terkuin: Vieruohjuri

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *