Blogit

Kisakylä nousee Vierumäelle

Isäni innoittamana hiihtolajit, etenkin maastohiihto, on noussut yhdeksi lempilajikseni talvisin. Viime viikolla olikin yksi työharjoitteluni ainutlaatuisista päivistä, kun pääsin korkkaamaan hiihtokauden Vierumäen tämän talven ensimmäisellä ladulla! Ainutlaatuista työharjoittelussani on ollut myös se, että olen päässyt tutustumaan erilaisten liikunta- ja urheilutapahtumien järjestämiseen. Näistä ehkä itselleni mielenkiintoisin on ollut Lahden 2017 MM-kisoihin liittyvän virallisen kisakylän rakentuminen Vierumäelle.

Blogikuva_latua

Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut kisataan Lahdessa 22.2.-5.3.2017 ja kisojen huippu-urheilijat, valmennustiimi ja huoltojoukot majoittuvat Vierumäellä kisojen ajan. Hiihtolajien ystävänä kisakylän rakentuminen on ollut luonnollisesti mielenkiintoista seurattavaa. Täällä nimittäin vierailee kisojen aikana sellaisia maailman huippuja urheilun saralla, joita on aikaisemmin ollut mahdollisuus seurata oikeastaan vain netin ja television välityksellä. Ja nyt he saapuvat majoittumaan Vierumäelle! Aistittavissa on siis varmasti todellista huippu-urheilun huumaa.

Vierumäellä majoittuu ja harjoittelee kisojen aikana yli 1400 henkilöä 60 eri maasta, joten säpinää ja kansainvälisyyttä on luvassa. Kisakylän tarkoituksena on majoituspalveluiden lisäksi tarjota urheilijoille puitteet kisoihin valmistautumiseen ja harjoitteluun. Ensimmäistä kertaa Vierumäelle varastoitiinkin viime talvena suurin määrin lunta, jotta varmasti saadaan taattua hyvät olosuhteet hiihtolajien treenaamiselle kisojen ajan. Urheilijat saavat käyttää myös urheiluhallin tiloja sekä uimahallia harjoitteluunsa. Vierumäen väki toivoo myös, että urheilijoille, huoltajille ja valmennusjoukoille saadaan rakennettua viihtyisä kisakylä, jossa kisoihin valmistautumisen lisäksi on mahdollisuus rentoutua ja nauttia Vierumäen talvesta ja palveluista.

Kisakylä tuo poikkeuksia tavalliseen Vierumäen talveen. Majoitustilat ovat varattuina kisavieraille 17.2.-6.3. välisenä aikana. Lisäksi urheilutilojen käyttöön voi tulla poikkeuksia ja laduilla on varmasti säpinää, kun hiihtäjät valmistautuvat ja treenaavat kisoja varten täällä. Kisakylän vuoksi hiihtolomien POP-kursseja ei järjestetä, mutta Active Hours -tunnit pyörivät silti, joten tänne kyllä pääsee liikkumaan kisakylästä huolimatta! Päiväkävijät ovat siis hyvin tervetulleita Vierumäelle aistimaan kisatunnelmaa sekä liikkumaan ainutlaatuiseen huippu-urheilijoiden kisakylään!

Blogikuva_Kisakylä

Työharjoittelujaksoni vetelee jo viimeistä kuukautta ja suurin harmin aiheeni onkin se, että en ole täällä työharjoittelussa enää kisojen aikana. Olisi nimittäin hienoa seurata urheilijoiden valmistautumista kisoihin ja ylipäänsä koko kisakylän meininkiä. Toiveissa siis elää, että vierailisin Vierumäellä helmikuussa ja pääsisin kokemaan kylän tunnelmaa. Mahtavinta olisi, jos sattuisin törmäämään hiihtotähtiin kuten Marit Björgeniin, Charlotte Kallaan, Petter Northugiin tai Iivo Niskaseen – tästä isäkin olisi kateellinen!

Talvisin terkuin, viestintä- ja markkinointiharjoittelija Heidi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *