Blogit

Leijonat kasvavat Vierumäellä

Jääkiekosta on noussut vuosien mittaan yksi suomalaisten suosituimmista lajeista eikä suotta. Leijonat ovat tuoneet kansainvälistä menestystä Suomelle ja tehneet maatamme tunnetuksi rapakon toisellakin puolen! Leijonien menestyksen lisäksi jääkiekon suosiota on Suomessa varmasti nostanut lajin viihdyttävyys katsojien näkökulmasta, kehittyneet harjoitusolosuhteet sekä suomalaisten jääkiekkoseurojen tekemä laadukas juniorityö.

Vierumäen työharjoittelujaksoni aikana olen päässyt näkemään Suomen jääkiekkotoimintaa hyvinkin läheltä. Nimittäin virallinen Leijonien kotiluola sijaitsee Vierumäellä! Mutta, miten tämä Leijonien kotiluolan toiminta sitten käytännössä näkyy täällä?

Leijonaluola_Vierumäkionseikkailu

Vierumäki toimii yhteistyössä Suomen Jääkiekkoliiton kanssa ja tarjoaa harjoitusolosuhteita kiekkoilijoille. Suomen maajoukkueet esimerkiksi leireilevät Vierumäellä sekä järjestävät ottelutapahtumia täällä. Vierumäki haluaa tarjota myös hyvät puitteet nuorille kiekkoilijoille. Kesäisin nuoret tulevaisuuden ”majut” leireilevät Vierumäellä Finnhockey Schoolin puitteissa. Myös Kansainvälisen Jääkiekkoliiton, Suomen Jääkiekkoliiton ja Suomen Urheiluopiston kanssa yhdessä toteutettu Kansainvälinen Jääkiekon kehityskeskus toimii täällä. Kehityskeskuksen tarkoituksena on muun muassa edistää jääkiekon kehitystä koulutuksen ja tutkimuksen avulla sekä vahvistaa jääkiekon asemaa johtavana urheilumuotona Suomessa.

FinnhockeySchool_Vierumäkionseikkailu

Leijonien kotiluolan toiminta on ollut nyt syksylläkin vilkasta. Reilu viikko takaperin alle 16-vuotiaiden maajoukkue pelasi otteluita Saksaa vastaan Vierumäellä. Mainittakoon muuten, että nuoret Leijonat voittivat kaikki kolme ottelua Saksaa vastaan, aika siistiä! Tällä viikolla Naisten neljän maan turnauksen matseja pelataan Vierumäellä ja Suomen joukkue on myös turnauksen aikana majoittunut ja harjoitellut täällä. Naisleijonilla onkin peli Ruotsia vastaan huomenna perjantaina 4.11. klo 15:00 Vierumäen jäähallissa. Otteluun on vapaa pääsy, joten tulehan kannustamaan Suomi voittoon!

Jääkiekkofanit ympäri Suomea ovat myös jo varmasti heräilleet kiekkohuumaan ja odottavat innolla tänään alkavaa Karjala-turnausta. Suomen peli Venäjää vastaan starttaa tänään torstaina 3.11. klo 18:30. Täällä me vierumäkeläiset jännitämme Leijonien matseja ja toivotamme alla olevan videon myötä leijonamaisen isot tsempit Suomen joukkueelle turnaukseen!

Kiekkoterkuin, viestintä- ja markkinointiharjoittelija Heidi

×
×
×

Lisää kommentti

Käsitellään kommentteja...

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *